16+1 kérdés, amiket jó, ha felteszel az első randin

Randin beszélgetés

Napjainkban az internetes társkeresőknek köszönhetően minden eddiginél könnyebbé vált az ismerkedés. Ahhoz, hogy megtaláljuk életünk párját, már nem szükséges, hogy az ismerőseink bemutassanak minket egymásnak, vagy véletlenül egymásnak ütközzünk egy kedves belvárosi utcácskában. Elég, ha felmegyünk valamelyik normális randi oldalra és több száz egyedülálló ember közül választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbakat.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ismerkedés további lépései is ennyire egyszerűvé váltak volna. Szuper könnyen leszervezhetünk egy első randit, azonban onnantól már nekünk kell helyt állnunk. Ez pedig nem mindig egyszerű.

Férfi és nő beszélgetnek

Sokakban van meg a félelem, hogy mi lesz, ha nincs elég közös téma. Mi van, ha kínos lesz a személyes találkozó és csak csendben nézitek majd a kávétokat? Ha szeretnéd elkerülni ezt a kellemetlen szituációt, akkor olvasd át a következő randizós kérdéseket, amiket csak neked válogattam össze!

Ezek a kérdések remek beszélgetős témákat hozhatnak fel, és segítenek jobban megismerni a másikat. Természetesen nem kell őket a tenyeredbe jegyzetelned és mindet feltenni egyetlen találkozó alkalmával – randira mész és nem vallatásra. De ha úgy érzed, hogy szükséged lehet egy kis segítségre, akkor érdemes belőlük párat megjegyezned, hogy legyen mit elővenni, amikor beüt az a tipikus kínos csend. Használhatod őket inspirációként is, és kitalálhatsz saját kérdéseket is.

Nem is koptatom tovább feleslegesen a billentyűzetet, nézzük a kérdéseket!

1 – Milyen napod volt?

Érdemes ezzel indítani a randit, még ha kissé elcsépeltnek is hangzik. Egyrészt megmutatja, hogy figyelmes vagy, érdekel téged a másik. Másrészt pedig előre tudomást szerezhetsz arról, ha a másiknak esetleg rosszabb napja volt és ennek megfelelően alakíthatod a randi további részét.

2 – Szereted a munkádat?

Rengeteget megtudhatunk egy másik ember életéről abból, hogy mit dolgozik és hogyan viszonyul ahhoz a munkához. A nagyon szakmai témákat érdemes általában későbbi randikra hagyni, de azért érintőlegesen fontos erről a témáról is beszélni kicsit.

3 – Milyen voltál gyerekként?

Egy kicsit ajtóstól a házba szituáció, ha arról kérdezel valakit már az első randin, hogy milyen a viszonya a családjával. Ezzel a kérdéssel viszont egy kicsit játékosan, de mégis sokat megtudhatsz a családjáról, a gyerekkoráról és az életéről.

Férfi és nő asztalnál ülve beszélgetnek

4 – Inkább éjjeli bagoly vagy, vagy reggeli pacsirta?

Ez egy mókás kérdés, amivel kicsit jobban megismerheted a másikat. Különösen fontos ezt tisztázni már az elején, ha esetleg nagyon különbözik az életritmusotok. Ez ugyanis a későbbiekben akár problémát is okozhat.

5 – Kikkel élsz együtt?

Természetesen ezt a kérdést érdemes valahogy finomabb formában beleszőni a beszélgetésbe, de ha egyáltalán nem kerül szóba, akkor azért fontos lehet letisztázni a helyzetet. A mai albérlet- és ingatlan árak mellett az sem ritka, hogy valaki a szüleivel él. Viszont ezzel jó, ha már az elejétől kezdve tudsz számolni.

6 – Mivel töltöd a szabadidődet?

Ez általában magától is szóba szokott kerülni, de fontos is, hogy beszéljetek róla, hiszen rengeteget elárulhat az emberről. Megmutathatja azt is, hogy mennyire illetek össze. Ha te mondjuk aktívabb életet élsz, a másik pedig inkább otthon ülős típus, ezt érdemes már az elején tisztázni. Azt is megtudhatod, hogy a másiknak vannak-e egyáltalán hobbijai. Én például nehezen tudnék együtt lenni olyannal, aki nem érdeklődik kifejezetten semmi iránt, csak zenét hallgat és sorozatokat néz. Másnak pedig lehet, hogy ez az álom kapcsolat.

7 – Van-e valami, amivel kapcsolatban különösen lelkes vagy?

Ez is egy jó kérdés, mert megtudhatod belőle, hogy mi az, ami igazán foglalkoztatja a másikat. Nagyon szenvedélyes véleménye van politikai vagy társadalmi kérdésekben? Imádja a Star Wars univerzumot? Odáig meg vissza van a kutyákért? Ezek segíthetnek közös érdeklődési köröket találni, vagy már eleve jelezhetik, ha nem fogtok jól kijönni egymással.

Egy pár tea mellett beszélget

8 – Mi az, amit szívesen megtanulnál?

Ezzel a kérdéssel egy kicsit beleláthatsz a másik jövőképébe. Szeretne egy új szakmába belevágni? Valamilyen hobbi projekten dolgozna szívesen? Érdekli egy másik ország kultúrája? Nem csak jobban megismerheted ezzel a másikat, de akár kicsit játékosan már jövőbeli terveket is szövögethettek együtt.

9 – Milyen az ideális nyaralás számodra?

Nem csak elméleti, de gyakorlati szempontból is fontos lehet ez az információ. Természetesen a másik személyiségéről is sokat elmondhat, ha inkább egy norvégiai faházban töltené az éves szabadságát, könyvekkel és kakaóval. Vagy esetleg a Bahamákon napozna egy hónapot. Viszont ha a gyakorlati oldalnál maradunk, és te például a rövidebb két napos nyaralások híve vagy, ő pedig minden évben egy összefüggő hónapot tölt külföldön, azt is valahogy össze kell majd egyeztetnetek a jövőben.

10 – Van valamilyen személyes projekted, amin dolgozol?

A munkahelyi témák általában kevésbé izgalmasak az első randin, ha viszont a másiknak van valamilyen olyan munkája, amit pusztán szenvedélyből csinál, az már egy szuper érdekes téma lehet. Hogy az számodra pozitívum vagy negatívum, ha a másiknak vannak fontos saját projektjei az életében, azt már döntsd el te.

11 – Mit gondolsz az én hobbimról?

Ha már a hobbiknál tartotok, akkor érdemes lehet ezt is megtudakolni a másiktól. Nem feltétlen érdemes belemenned egy olyan kapcsolatban, ahol a másik fél gyerekesnek vagy gáznak tartja azokat a dolgokat, amiket te szeretsz. Ha pedig nyitott rájuk, akkor ez egy csomó beszédtémát adhat a randi további részére.

Romantikus beszélgetés bor mellett

12 – Mi a kedvenc könyved/zenéd/filmed?

Megemlíthetsz egy jó filmet, amit nem rég láttál, majd rákérdezhetsz, hogy ő miket szeret. Ez általában a legegyszerűbb módja, hogy újra fellendítsétek a beszélgetést, ha kifogytatok a közös témákból. Manapság szinte mindenki hallgat zenét, néz filmet, vagy olvas. Ha pedig esetleg egy olyan emberrel találkoznál, aki mégsem, az egy újabb remek beszédtémát adhat.

13 – Mi a leggázabb dolog, ami valaha történt veled?

Ez egy mókás kérdés lehet, ha a másik fél is belemegy a játékba. Azzal, hogy megosztasz a másikkal valamit, ami számodra esetleg megalázó volt, a bizalmadba fogadod és kialakul egy szorosabb kapcsolat kettőtök között. Közös titkokat osztotok meg egymással, amiről “csak ti” tudtok. Ha pedig mégsem alakul jól a randi, akkor valószínűleg úgysem találkoztok legközelebb, szóval sok veszíteni valótok nincs.

14 – Van e valami az életedben, amire igazán büszke vagy?

Ezzel a kérdéssel is sokat megtudhatsz a másikról. Azt is elárulhatja, hogy mennyire elégedett magával az illető, de arra is következtethetsz belőle, hogy mennyire ambiciózus, és mik a számára fontos értékek. Van olyan, aki a karrierjére büszke, más pedig arra, hogy mindenkivel kedves. Az, hogy hozzád melyik ember áll közelebb, azt már neked kell tudnod.

15 – Mi volt a legjobb ajándék, amit valaha adtál vagy kaptál?

Egy mókás kis téma, amivel kedves emlékeket idézhettek fel, megmutathatjátok a másiknak, hogy mennyire vagytok kreatívak. És azzal is tudsz előre tervezni, hogy az egy éves évfordulótokra mennyire számíthatsz majd egyedi vagy jó ajándékra.

Két nő beszélget

16 – Randizol rajtam kívül mással is?

Ezt a kérdést nyilván nem a találkozó elején érdemes bedobni, inkább a vége felé. Elsőre kicsit túl közvetlennek tűnhet, azonban a későbbiekben rengeteg fejfájástól kímélheted meg magad, ha erről őszintén tudtok beszélni. Ha pedig a másik nem válaszol nyíltan erre, vagy mismásol, az is egy jó jel lehet számodra, hogy lehet érdemes másik partner után nézned.

+1 – Jól érezted magad?

A randi lezárásaként nyugodtan kérdezd meg a másiktól, hogy jól érezte-e magát. Ha te igen, azt is elmondhatod. Sőt akár egy következő találkozó ötletét is feldobhatod. Ezzel megkímélheted magadnak a hazaúton való őrlődést, hogy vajon mit gondol a másik, lesz-e következő randi. Ha esetleg nem, akkor meg legalább azonnal jégkrémbe fojthatod a bánatodat, amikor hazaértél.

Ha még nem találtad meg a tökéletes párodat

A párkeresésről könyveket lehetne írni, ebben a blog bejegyzésben nem is nagyon szeretnék mélyebben belemenni a témába, mint amennyire az elején ígértem. Viszont ha még a randizás fázisnál tartasz, akkor mindenképpen figyelmedbe ajánlanám az online társkeresőkről szóló útmutatónkat. Sok hasznos tanácsot és információt találhatsz benne, amik segíthetnek neked is, hogy végre megtaláld életed párját!