7 egyszerű, de kreatív randiötlet

Egy pár jól érzi magát

Rábólintott a kiszemelted egy randira, de még nem találtad ki, hogy hova tudnátok menni? A kávézós randi unalmas, a vacsora drága, az otthoni filmezés meg még korai?

Ne aggódj, segítek neked megtalálni a legjobb randiötletet. Legyen szó első találkozásról vagy a már meglévő kapcsolatodat dobnád fel egy kicsit, ezekkel tuti nem lősz majd mellé.

Egy ideális randi két dolgot kell, hogy tudjon. Fontos, hogy jól érezzétek magatokat – még akkor is, ha a párotok véletlenül mégsem életetek szerelme lesz. A másik lényeges dolog, hogy jobban megismerhessétek egymást. Olyan ötleteket gyűjtöttem össze neked, amik mindkettőre lehetőséget nyújtanak.

Boldog pár együtt főznek

Ezúttal a szuper kreatív, váratlan és merész dolgokat inkább kikerüljük. Olyan programokat kerestem, amik kicsit ötletesebbek, mint egy kávézás, de eléggé szelídek ahhoz, hogy első randiként is megállják a helyüket. Bár nagyon kalandosan hangzik egy együtt eltöltött hosszúhétvége az első helyen, ahova repülő indul. De azért valljuk be, hogy erre viszonylag kevesen fognak igent mondani.

Nem is húzom tovább az időt, lássuk a randiötleteket!

1. – Az egyszerű sétálós randi

Sétálós randi

Szerintem ezt a randit nagyon sokan alábecsülik. Annyira egyszerű, hogy sokszor már eszünkbe sem jut. Pedig mindent tud, amire egy jó találkához szükséged lesz.

Érdemes valami romantikusabb helyszínt választani, mint például a Duna-part, egy hangulatos park vagy egy kellemes sétáló utca. Ennek a randinak az egyik legnagyobb előnye, hogy bármennyi ideig tarthat. Míg egy éttermi vacsoránál általában nem állsz csak úgy fel a közepénél, addig itt bármikor elköszönhetsz, ha nem érzed kifejezetten jól magad.

Ha viszont jól alakul a randi, akkor a végtelenségig el lehet húzni. Jó időben érdemes egy pokrócot is vinni. Így leülhettek a fűbe, összebújhattok alatta, ha már hidegebbre fordul az este, vagy a parkban leterítve nézegethetik rajta a csillagokat. Hűvösebb időben beülhettek egy kávére a séta után, vagy ha úgy van, akár otthon is folytathatjátok.

Azért is szuper választás a sétálós randi, mert számtalan beszélgetési lehetőséget ad. Ha egy kicsit ellaposodna a dolog, elég lesz csak körül nézned és találnod valamit magad körül, amiről eszedbe juthat egy új téma. Emellett az is sokat elárulhat a másikról, hogy mennyire határozott, kezdeményező, amikor a séta következő állomását kell kiválasztanotok.

2. – Társasjáték est

Társasjáték randi

Ez is egy viszonylag egyszerű, de mégis ötletes randi. A társasjátékok nem csak segítenek feloldani a kezdeti feszültséget, de szuper szórakozási lehetőséget is nyújtanak.

Érdemes valami olyan játékot keresnetek, ami nem annyira bonyolult. Így hamar belerázódhattok és nem fog az idő fele azzal elmenni, hogy a szabálykönyvet bújjátok. Jó ötlet lehet valami két személyes parti játék vagy akár egy kártya is. Ezek mellett általában könnyebben tudtok majd a beszélgetésre figyelni, sőt akár újabb témák is előkerülhetnek velük.

Ha sok társasod van otthon, akkor az is szuper. De lemehettek akár valamelyik társasjátékos kávézóba is. Itt rengeteg játék közül választhattok, rendelhettek közben egy ital vagy nasit is, és nem kell az első randin áthívnod a másikat. Persze, ha pont van otthon valamilyen játékod, ami a kávézóban nincs meg, akkor a randi végé felé akár át is hívhatod a párodat, hogy azt is kipróbáljátok.

Én nagyon szeretem a társasjátékokban, hogy ha egy kicsit odafigyelsz a másikra, akkor sok mindent elárulhat róla az, ahogyan játszik. Hamar feladja? Kitartó? Akkor is szerény marad, amikor nyer? Ezek mind fontos dolgok lehetnek egy jövőbeli kapcsolat során.

3. – Tanuljatok valamit együtt

Agyagozós randi

Ha van közös érdeklődési körötök, akkor ez a randi nagyon jól sülhet el. Menjetek el együtt egy workshopra vagy tanfolyamra. Lehet szó főzésről, festésről vagy bármi másról.

Ez az ötlet azért nagyon jó, mert strukturált. Nem kell azon gondolkoznotok, hogy mit fogtok csinálni, miről fogtok beszélni. Minden adott. Természetesen utána beülhettek még egy kávéra, átbeszélni amit tanultatok vagy csak jobban megismerni a másikat.

A másik pozitívum, hogy ha annyira nem is találjátok meg a közös hangot a másikkal, valószínűleg a workshopot akkor is élvezni fogod. Így mindenképpen jó élményekkel térhetsz majd haza.

4. – Mozogjatok kicsit

Boldog pár paddleboardon

Mindketten aktívabb életmódot folytattok? Szuper randi lehet valamilyen sportolós program.

Itt számtalan különböző lehetőségetek van. A túrázás például olcsó és egyszerű. De kereshettek akár valamilyen extrémebb dolgot is. Elmehettek egy falmászó terembe, görkorcsolyázhattok a Margit-szigeten vagy akár valamilyen vízisportot is kipróbálhattok.

Jó szívvel tudom ajánlani például a paddleboardozást. Ez nem csak remek kikapcsolódást jelent, de át is mozgat. Ráadásul kevés romantikusabb dolog van, mint egy tó közepén együtt nézni a naplementét a deszkáitokon ülve.

A közös testmozgás nem csak összekovácsolhat benneteket, de ahogy a társasjátékok, úgy ez is sok mindent elárulhat a másik emberről. Mennyire segítőkész? Odafigyel-e rád?

Ha pedig esetleg nem alakult annyira jól a randi, akkor legalább edzettél egy kicsit.

5. – Kocsmakvíz

Kocsmában koccint egy pár

Csomó szórakozóhelyen találhattok ilyen eseményeket. Csapatokban lehet nevezni, és mindenféle kérdéseket kell megválaszolnotok.

Több szempontból is jó választás lehet ez a randi. Egyrészt nyilván milliószor jobban hangzik, mint csak úgy magában lemenni inni. Ugyanakkor meg van az előnye, hogy az alkohol oldja a hangulatot.

Másrészt nem kell majd azon feszülnötök, hogy mégis miről beszélgessetek, hiszen a téma adott. A kérdések által sokszor jobban megismerhetitek egymást. Kiderülhet, hogy a másik hatalmas szakértője a varjaknak, te pedig imádod a Harry Potter könyveket. A közös csapatmunka pedig összekovácsolhat titeket.

6. – Látogassatok meg egy múzeumot

Múzeumi randi

Ez is egy eléggé hétköznapi ötlet, amiről mégis sokszor megfeledkezünk. Ha a városban sétálgatás unalmasnak tűnik, akkor feldobhatjátok a randit egy múzeumi sétával.

Művészetkedvelőknek gondolom nem kell elmagyaráznom, hogy miért szuper dolog ez. Kiválaszthattok egy olyan kiállítást, ami mindkettőtöket érdekel. A múzeumban kiállított dolgok rengeteg beszédtémát adhatnak, de közben magatokról is tudtok kicsit mesélni. A helyszín pedig már magában is elég romantikus lehet.

Ha kevésbé élitek a festményeket, szobrokat és hasonló dolgokat, akkor sem kell egyből elvetni ezt a randit. Elmehettek állatkertbe, tropikáriumba vagy akár a füvészkertbe is. Ezeken a helyeken még akkor is szuper jól fogjátok érezni magatokat, ha egy darab táblát sem szeretnétek elolvasni.

7. – Menjetek el együtt vásárolni

Ruha vásárlás randi

Utoljára hagytam a személyes kedvencemet. Számomra ez az álom randi. Na persze itt nem a vasárnapi teszkós nagy bevásárlásra vagy a plázázásra kell gondolni, mielőtt még megijednél.

A szokásos boltok helyett, ahova minden nap jártok, fedezzetek fel rejtett, varázslatos kis helyeket. Válasszatok egy-egy régi mesekönyvet egy antikváriumban, majd olvassátok fel őket egymásnak. Ugorjatok le egy régiség üzletbe. Nézzetek ki egy Lenin szobrot, majd tegyétek vissza, amikor kiderül, hogy nyolcvanezer forintba kerül. Aztán ajándékozzatok egymásnak random katonai kitüntetéseket.

A használt ruha üzletek is szuper randi helyszínek lehetnek. Kiválaszthatjátok, hogy szerintetek mi állna jól a másiknak. Vagy jobban megismerhetitek egymás ízlését. Olcsóbban jöttök majd ki, mintha vacsorázni mentetek volna, cserébe pedig egy szuper élménnyel és néhány új ruhadarabbal lesztek gazdagabbak.

Valamelyik piaccsarnok is jó választás lehet. Kedves idős néniktől vásárolhattok mindenféle zöldségeket, gyümölcsöket, amikből utána otthon akár vacsorát is főzhettek. Nem csak romantikus, de izgalmas is.

Nincs kivel randiznod menni?

Megtaláltad már a tökéletes randiötletet, de fogalmad sincs, hogy kit vihetnél el? Mindannyian voltunk már így vele.

Szerencsére manapság már sokkal egyszerűbb az ismerkedés, mint régebben. Elég lesz csak megnyitnod az online társkeresők egyikét és máris emberek százaival léphetsz kapcsolatba. Én elsősorban a Randivonalat és a Cronost tudom ajánlani, de ha szeretnél te is körülnézni, akkor olvasd el a társkereső választási útmutatónkat. Ott minden fontos szempontot körül járunk.