AEG CKB56481BW PlusSteam Kombinált tűzhely teszt

AEG CKB56481BW PlusSteam Kombinált tűzhely
AEG CKB56481BW PlusSteam Kombinált tűzhely

Süss gőzben, élvezd a ropogós textúrát!

 •  Barátságos ár
 •  Egykezes szikragyújtás
 •  Gőzfunkció
 •  Airfry funkció
 •  4-féle sütőtartozék
Aktuális ár

AEG CKB56481BW PlusSteam Kombinált tűzhely kombinált tűzhely - részletes információk
Márka AEG
Gázégők száma 4
Sütési funkciók 58 l
Sütőkapacitás Fan + top + bottom (100°C), grill + felső sütés, grill + vent+ felső sütés, világítás, párás sütés, hőlégbefúvás, felső + alsó sütés, felső sütés + ventilátor, kiolvasztás, alsó sütés, felső + alsó sütés + légkeverés.

Elég volt a morzsálódó, íztelen és tartósítószerekkel telepakolt bolti kenyerekből? Te is szívesebben sütnéd saját kezűleg az egészséges alapanyagokból készült kenyereket és péksüteményeket?

Akkor az AEG CKB56481BW PlusSteam Kombinált tűzhely, ami hófehér kivitelben és elegáns üvegtetővel került forgalomba, hamar be fogja lopni magát a te szívedbe is.

A készülék tetején a már megszokott 4 főzőzónát találod, amire az osztott edénytartó rács segítségével kerülhetnek fel a főzőedények. Bal oldalt egy nagyméretű égőn és mokkaégőn, jobb oldalt pedig két egyforma méretű normál égőn készülhetnek az ételek. A gázlapok egyik kellemetlen velejárója, hogy a kifutott étel eltömítheti a gázrózsákat: itt egyetlen mozdulattal szétkaphatod ezeket, így könnyedén meg tudod oldani a tisztításukat.

A kezelőpanelen 4 hagyományos gázégőgomb sorakozik, mindegyikhez egykezes szikragyújtás tartozik – azaz csak be kell nyomnod, elfordítanod, és a készülék automatikusan begyújtja a kiválasztott zónát. Mellettük helyezkedik el a programóra, majd következik a sütő hőfokszabályzója, amit 50-től 250 fokig állíthatsz be. Ha a kis kontroll lámpa elalszik, akkor a sütő elérte a beállított hőfokot.

Jobb szélen a programválasztó gombbal állíthatod be a sütőfunkciókat: sütővilágítás, gőzfunkció, alsó sütés, alsó-felső sütés, grill, grill+ventilátor, hőlégkeverés, nedves hőlégbefúvás, airfry és a kiolvasztás.

A kezelőpanelen találod a gőzfunkció gombot. Erről azt kell tudnod, hogy ha előzőleg vizet öntöttél a sütőtér aljában található mélyedésbe, akkor ezzel a funkcióval a víz elpárolog és a sütőtér levegője páradús lesz. Az egyenletes hőelosztás jóvoltából a páradús levegőben gyönyörűen meg fognak kelni a tészták és kenyerek, a forró levegőtől pedig ropogós, aranybarna kéreg képződik rajtuk. Máris összefutott a nyál a szádban, ugye?

Lessünk be az 58 literes sütőtérbe is!

Kényelmes ajtónyitó fogantyú és nagy panorámaüveg teszi komfortossá a sütési élményt, a praktikum jegyében pedig két mozdulattal szét tudod kapni a duplaüveges ajtót, így játszi könnyedséggel megtisztíthatod a sütés végén. A sütő tisztántartását egyébként a SteamBake funkció is segíti, ez esetben azonban ecetes vizet érdemes használnod, ami feloldja a makacs szennyeződéseket a faláról.

Ebben a sütőben négy szinten is süthetsz egyszerre, tartozékként pedig egy tepsit, egy sütőlemezt, egy grillrácsot és egy airfry tálcát is kapsz Ez utóbbi egy speciális perforált tepsi, aminek az apró lyukain keresztül folyamatosan keringő forró levegő ropogósra süti a zöldségeket és húsokat. Ezzel a funkcióval gyakorlatilag egy az egyben kiválthatod a fritőz munkáját, ám mindezt olaj vagy más zsiradék nélkül. Biztos vagyok benne, hogy egy egészségtudatos felhasználónak nem kell magyaráznom, miért is lehet rajongani ezért a funkcióért.

A sütő aljában egy nagyméretű edénytároló fiókba süllyesztheted a használaton kívüli tepsiket és sütőedényeket.

Vannak persze apróbb hátrányai is ennek a kombi tűzhelynek: kissé macerás a gőzfunkcióhoz folyton beönteni majd eltávolítani a vizet a sütőtér aljából, és hasznos lett volna ennyi funkció mellé egy teleszkópos sütősín is. Mindezek ellenére az AEG CKB56481BW PlusSteam Kombinált tűzhely nagyon barátságos áron vásárolható meg, és olyan funkciókkal kecsegtet, amelyekkel sokszor csak a drágább készülékekben találkozhatsz. A péksütemények és kenyerek szerelmesei egyszerre élvezhetik a gázon főzés élményét és egy modern, gőzfunkcióval felszerelt elektromos sütő előnyeit.

AEG CKB56481BW PlusSteam Kombinált tűzhely kombinált tűzhely összesítő vélemény

Előnyök:

 •  Barátságos ár
 •  Egykezes szikragyújtás
 •  Gőzfunkció
 •  Airfry funkció
 •  4-féle sütőtartozék

Hátrányok:

 •  Kissé nehézkes a gőzfunkció használata
 •   Teleszkópos sütősín hiánya

További kombinált tűzhely tesztek