AOC G2590PX 25″ gamer monitor teszt

AOC G2590PX 25
AOC G2590PX 25" gamer monitor

Szuper ár-érték arány

  •  Jó ár-érték arány
  •  Gyors válaszidő és frissítési ráta
  •  FreeSynch funckió
  •  Szép képminőség
Aktuális ár

AOC G2590PX 25″ gamer monitor monitor - részletes információk
Márka AOC
Képátmérő 25 inch
Felbontás FullHD (1920x1080)
Panel típusa TN
Képarány 16:9

Szuper gamer monitort keresel, de nem szeretnél túl sokat költeni? Jó hírem van számodra. Az AOC monitorjai pontosan ezt tudják. Jó ár-érték arányban nyújtanak kitűnő teljesítményt. Nincs ez másképp ennél a gamer modellnél sem. Lássuk is, hogy mit tud pontosan.

Egy LCD LED képernyőről van szó, ami TN paneleket kapott. A felbontása FullHD (1920×1080 pixel) és a hagyományos 16:9-es képarányt használja. Így a 4K-t természetesen nem tudja, de ebben az árkategóriában ez teljesen rendben is van.

Szuper gamer monitort keresel, de nem szeretnél túl sokat költeni? Jó hírem van számodra.

A méretei átlagosnak mondhatóak. 25 inches képátlóval rendelkezik. Ez elég nagy ahhoz, hogy élvezhetőek legyenek rajta a játékok és filmek egyaránt, de munkához is kiváló lehet.

Mitől lesz ez a modell gamer monitor? Lássuk. Először is fontos részlet a gyors, 1 ms-os válaszidő. Ez azt jelenti, hogy a képernyőn az emberi szem számára gyakorlatilag valós időben jelennek meg a dolgok, szóval mindenre időben tudsz majd reagálni. Ez a pörgősebb játékoknál különösen fontos lesz. Emellett érdemes még megemlíteni a 144 Hz-es frissítési rátát. Ezzel kiemelkedő másodpercenkénti képkockát érhetsz el, amivel gördülékenyebbek és simábbak lesznek a gyors jelenetek is.

További pozitívum még a FreeSync funckió, ami segít megakadályozni a játékoknál előforduló képhibákat.

A 8 bites színmélység, a 400 cd/m2 fényerő és az 1:1000-hez kontrasztarány mind hozzájárulnak a kiváló képminőséghez, amit ez a monitor nyújt.

Csatlakozók tekintetében eléggé el vagyunk kényeztetve, ezen a modellen ugyanis szinte minden megtalálható. Van rajta DisplayPort, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, de még VGA port is. Emellett USB csatlakozót is kapott. Az állítható magasság és a VESA konzol kompatibilitás pedig már csak hab a tortán. Így mindig tökéletes pozícióba állíthatod a képernyőt, de akár a falra is rögzítheted azt. Ja és a beépített hangszórókat még nem is említettem.

Mindent összevetve szerintem ez egy szuper kis gamer monitor, amiért nem kell majd több százezer forintot fizetned. A 4K gaminghez nem lesz elegendő, de még így is jó szívvel tudom őt ajánlani.

AOC G2590PX 25″ gamer monitor monitor összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Jó ár-érték arány|Gyors válaszidő és frissítési ráta|FreeSynch funckió|Szép képminőség

Hátrányok:

  •  Nem tudja a 4K felbontást

További monitor tesztek