Apple iPad Pro 10,5 tablet teszt

Apple iPad Pro 10,5 tablet
Apple iPad Pro 10,5 tablet

Ikonikus táblagép

  •  Felhasználóbarát kialakítás
  •  Felső kategóriás minőség
  •  Apple életérzés
  •  Millió hasznos funkció, amikkel a gép egyedi felhasználói élményt nyújt majd
Aktuális ár

Apple iPad Pro 10,5 tablet tablet - részletes információk
Márka Apple
Képátló 10,5"
Felbontás 2224x1668
Processzor A10X Fusion chip és M10 koprocesszor
Memória 4 GB
Tárhely 256 GB
Operációs rendszer iOS 10.0.1

Az iPad nem csak azért jelentős, mert lényegében a táblagépek ősatyja, de mai napig jelentős versenyző a piacon, hiszen az Apple tabletek kiváló minőséget, erős teljesítményt és verhetetlen stílust biztosítanak. A leggyakoribb kritika a gyártóval szemben, hogy termékeik túlárazottak, azonban egy Apple terméknél nem csak az első osztályú hardvert és a megbízható, kényelmesen használható szoftvereket veszed meg, hanem egy saját életérzést vásárolsz.

A készülék ára valóban magasabb, mint a hasonló specifikációkkal rendelkező Androidos táblagépeké, azonban cserébe a 469 gramm súlyú, gyönyörű kivitelezésű, stílusos tabletet kapsz, hátulján a történelem második legismertebb almájával.

Hatalmas lóerőt ad a gépnek az A10X Fusion chip és az M10 koprocesszor együttese, amihez 4 GB memória tartozik. A leírások szerint ez elegendő 3D modellek rendereléséhez vagy 4K videók szerkesztéséhez is. Az Apple tableteknél különböző belső tárhellyel rendelkező készülékek közül választhatsz 64, 256 vagy 512 GB-os memóriával. Én személy szerint a 256 GB-os verziót tartom a legjobb vásárnak ár-érték arányban, hiszen ennyi hellyel már kényelmesen használatod, akkor is, ha FullHD filmeket nézel rajta. Azzal számolnod kell, hogy ezeknek a gépeknek a belső tárhelye nem bővíthető SD kártyákkal, ezért fontos, hogy vásárlás előtt számold át alaposan, hogy mennyi helyre lesz szükséged.

Az Apple egyedülálló Retina kijelzője erős fényt biztosít, kevésbé tükröződik és villámgyorsan reagál az érintésekre. Az általam ajánlott változat 10,5 inch képátlójú Multi-Touch képernyővel rendelkezik, ami 2224×1668 pixel felbontással működik és IPS LED technológiát használ. Érdekesség, hogy 120 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik, amivel szinte már a gamer monitorokkal is felveheti a versenyt. Ennek köszönhetően a játékok, filmek és videók egyaránt gördülékenyebbek és életszerűbbek lesznek. Természetesen elérhetőek a képernyő felosztására szolgáló Slide Over és Split View szolgáltatások is, avagy éljen a multitasking.

Az erős teljesítmény és a minőségi képmegjelenítés ellenére is kiemelkedően magas akár 10 órás akkumulátor időtartammal rendelkezik a tablet, ami elegendő üzemanyagot jelent egy hosszabb utazáshoz vagy az egész napos munkához egyaránt.

Az Apple csatlakozók szempontjából mindig egy kicsit trükkös, hiszen a hagyományos microUSB töltőd nem fog működni a termékeikkel. Helyette saját Lightning elnevezésű csatlakozójukat használhatód, emellett pedig elérhető a SmartConnector, ami kábelnélküli töltést és különböző kiegészítők egyszerű csatlakoztatását teszi lehetővé. A tablet rendelkezik 3,5 mm-es jack kimenettel is, így kompatibilis lesz bármelyik hagyományos fül- vagy fejhallgatóval. Az alapvető WiFi kapcsolaton kívül 4G/LTE hálózatokat is használhatsz.

Szenzorok tekintetében is hozza az elvárt szintet a készülék: háromtengelyes giroszkópot, gyorsulásmérőt, barométert és fényérzékelőt kapott a kicsike. A helymeghatározásért az iBeacon rendszer felelős, az Apple saját fejlesztésű TouchID ujjlenyomat-olvasó rendszere pedig maximális biztonságot és egyszerű kezelhetőséget biztosít.

Az iPad Pro 12 MP-es hátsó és 7 MP-es elülső kamerával rendelkezik és kompatibilis az összes Apple kiegészítővel, így munkához használhatod akár billentyűzettel is. Másik nagy előnye ha végül az Apple táblagépe mellett döntesz, hogy hozzáférhetsz a hatalmas App Store-hoz, ami minőségi alkalmazásokat, játékokat és eszközöket ad a kezedbe. A készülék szinkronizál a Mac asztali gépeddel, az iPhone-oddal vagy akár az Apple Watch-eddel, így az összes eszközödön szerkesztheted ugyanazokat a fájlokat, megnézheted a fényképeidet és használhatod kedvenc alkalmazásaidat.

Ha az igazi felső kategóriát keresed, akkor nyúlj mélyen a pénztárcádba és vásárold meg az iPad Pro-t, nem fogsz benne csalódni. Jó választás lehet ez a tablet, ha már eleve iPhone-t használsz, hiszen a szinkronizálás és a megszokott felületek és rendszerek használata sokkal jobb felhasználói élményt nyújt majd, mint egy Android tablet.

Apple iPad Pro 10,5 tablet tablet összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Felhasználóbarát kialakítás
  •  Felső kategóriás minőség
  •  Apple életérzés
  •  Millió hasznos funkció, amikkel a gép egyedi felhasználói élményt nyújt majd

Hátrányok:

  •  Az Apple termékekre jellemző magasabb ár

További tablet tesztek