Apple TV 4K multimédia központ teszt

Apple TV 4K multimédia központ
Apple TV 4K multimédia központ

Megbízható és felhasználóbarát

  •  4K felbontás és HDR támogatás
  •  Tökéletes összhangban működik az összes többi Apple termékkel
  •  Rengeteg felhasználási lehetőség
  •  Szuper minőség
Aktuális ár

Apple TV 4K multimédia központ TV okosító - részletes információk
Márka Apple
4K 4K
Belső memória 32/64 GB
Elsődleges platform Apple

Gondolom az Apple márkát senkinek nem kell bemutatnom. Kiváló minőség, megbízhatóság, letisztult dizájn, felhasználóbarát megoldások és a drága ár jellemzik ezt a márkát. Ez mind egytől-egyig igaz az Apple TV multimédia központjukra is. Elsősorban azoknak ajánlanám, akik egyébként is Apple termékeket használnak, ezen ugyanis tökéletesen kompatibilisek lesznek vele.

Sok kritikát szokott kapni az Apple a drágább árak miatt, azonban azt el kell ismerni, hogy a minőség tényleg egyedülálló. Jól látható ez nem csak a készülék kialakításán, de a tudásán is. Támogatja a kiváló minőségű 4K felbontást, a HDR-t és a 7.1-es Dolby szabványt is. Emellett Wi-Fi 5-ön keresztül csatlakozik, ami gigabit feletti internet sebességet tesz lehetővé. Ráadásul beépített Ethernet portot is kapott, így a stabilabb vezetékes kapcsolat is lehetséges. Szóval a zavartalan, kiváló kép- és hangminőség is garantált.

A megszokott HDMI-n keresztül csatlakozik a tévéhez, így akármilyen kicsit is modernebb készülékkel használható.

Mi a helyzet az alkalmazásokkal? Igazából – ahogy az el is várható – az Apple TV nagyjából mindent is tud. Elérhető az összes nagyon streaming szolgáltató, emellett pedig az Apple Store kínálata is, így híreket olvashatsz, élő sportműsorokat nézhetsz, játékokat és alkalmazásokat tölthetsz le.

Másik pozitívuma még, hogy tökéletes összhangban működik majd más Apple eszközökkel. Behozza az Apple Music könyvtáradat (de a Spotify is megy rajta), kirakhatod a tévédre az iCloud-on tárolt képeidet, videóidat és még sok más dologra használhatod. Emellett elérhető még benne 32 vagy 64 GB belső tárhely is, amire feltöltheted a saját filmjeidet, alkalmazásaidat, videóidat vagy zenéidet.

A készülékhez jár egy távirányító is, amiről érdemes egy-két szót ejteni külön. Első ránézésre azt mondaná az ember, hogy “hűű de szép!”. És valóban az, de ez még nem a legjobb dolog benne. Az Apple úgy döntött, hogy elég lesz az elavult gombokkal operáló távirányítókból és a sok felesleges gomb helyett inkább rápattintott egy érintőfelületet. Mit jelent ez felhasználás szempontjából? Hogy nem kell többet a távirányítóval bénázni. Az okostévék egyik legnagyobb hátránya a nehézkes és kényelmetlen irányítás. A gyártók egy ideje próbálják már ezt kiküszöbölni, több-kevesebb sikerrel. Az Apple azonban egy huszárvágással megoldotta a problémát, hiszen az érintőfelületen keresztül szuper pontos és intuitív irányítás vált elérhetővé. Ha bénáztál már perceken keresztül, hogy megnyiss egy filmet egy okostévén, akkor pontosan tudod, hogy már csak ezért is megéri ez a kütyü.

Természetesen támogatja a Siri hangasszisztenst is, szóval akár azon keresztül is irányíthatod a készüléket is, de a többi Siri kompatibilis eszközödet is egyúttal.

Egy szó, mint száz: az Apple TV egy szuper jó multimédia központ. Ha Apple telefonod van, akkor mindenképpen ezt javaslom neked. Ha pedig nem, de mégis szuper minőségű megoldásra vágysz és szívesen költesz rá egy kicsit többet, akkor is jó választás lesz ez.

Apple TV 4K multimédia központ TV okosító összesítő vélemény

Előnyök:

  •  4K felbontás és HDR támogatás
  •  Tökéletes összhangban működik az összes többi Apple termékkel
  •  Rengeteg felhasználási lehetőség
  •  Szuper minőség

Hátrányok:

  •  Magasabb ár

További TV okosító tesztek