ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 laptop teszt

ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 laptop
ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 laptop

Komoly gamer laptop

  •  Tökéletesen alkalmas komolyabb játékok futtatására is
  •  Tele van gamer extrákkal
  •  Nagy teljesítmény
  •  Menő kinézet
Aktuális ár

ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 laptop laptop - részletes információk
Márka ASUS
CPU Intel Core i7 9750H Coffee Lake
RAM 8 GB
GPU NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
Tárhely 512 GB SSD
Ár 3

Az ASUS Republic Of Gamers termékeiről számos pozitívumot olvashatunk online. Nem is véletlen, hiszen ezek a gépek a játékosok igényeire lettek szabva. Így aztán ha laptop vásárláson töröd a fejed és fontos számodra, hogy az újabb videojátékokat is gond nélkül futtathasd, akkor jó helyen jársz. 

Először nézzük a specifikációkat! Processzorból egy Intel Core i7 9750H Coffee Lake fért bele, ami egy hat magos cucc, 2.6 GHz-es alap órajellel. Emellett 8 GB RAM-unk van, ami mondjuk  gaming laptopba lehetett volna kicsit több is. De én azt mondom, hogy a méregdrága modelleket kivéve minden gépnek van egy leggyengébb pontja. Itt a RAM lett az. Ezért viszont kompenzál az NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti GPU chip, ami 6 GB virtuális RAM-mal rendelkezik. 

Természetes, hogy egy teljesítményre gyúró laptopból nem maradhat ki az SSD meghajtó sem. Ez esetben 512 GB tárhelyet kapunk, ami elegendő lehet a kedvenc játékaid, a fényképeid és néhány film számára. 

Lássuk a monitort is, ha már arra való. 15,6 inch-es átmérő, FullHD 1920×1080-as felbontás, matt IPS képernyő: idáig elég standard. Azonban amit érdemes megemlíteni, hogy 144 Hz-es frissítési rátával rendelkezik, ami azért elég jó és szükséges is, ha játékról van szó. 

Csatlakozókban sem fogsz hiányt szenvedni. Elérhető többek között az USB 3.2 Gen 1, az USB-C és a HDMI csatlakozás is. 

Mivel gamer laptopról van szó, így nem maradhattak ki a gamerek számára kedves funkciók sem. Szerencsére ebből akad bőven. Az RGB háttérvilágítású billentyűzet alap. Emellett érdekes biztonsági funkció az úgynevezett Keystone vagy Kulcskő, ami egy fizikai NFC kulcs. Ezt csatlakoztatva a géphez hozzáférhetsz majd a rejtett ShadowDrive meghajtóhoz és a különböző játékprofilokhoz is. Az ROG Armory Crate tartalmazza a legfontosabb gamer beállításokat és még számtalan extrát. Ez lesz a saját bázisod, amikor a laptopot használod. 

Gyakori kellemetlenség lehet a lapoton történő játék közben a túlmelegedés. Ettől nem kell majd félned, ugyanis ez a masina elég komoly hűtést kapott. Dupla ventillátorok és öntisztító csövek gondoskodnak majd a zavartalan játékról. 

A laptop amúgy a kor elvárásainak megfelelően teljesen VR kompatibilis. Amit azért még érdemes lehet megemlíteni az a magasabb ár. Ahogy azt már megszokhattuk a gamer masináktól, ezek a gépek valamivel drágább árkategóriát képviselnek, mint hagyományos társaik. Cserébe természetesen nagyobb teljesítmény is jár. 

Ha játékhoz keresel laptopot, akkor az ASUS ROG Strix Scar III jó választás lehet. 

ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 laptop laptop összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Tökéletesen alkalmas komolyabb játékok futtatására is
  •  Tele van gamer extrákkal
  •  Nagy teljesítmény
  •  Menő kinézet

Hátrányok:

  •  Magas ár
  •  Lehetne benne több RAM

További laptop tesztek