ASUS Transformer Mini T102HA tablet teszt

ASUS Transformer Mini T102HA tablet

Laptop és táblagép egyben

  •  Három különböző felhasználási mód
  •  Erős hardverek, nagy teljesítmény
  •  Windows 10 operációs rendszer
  •  Stílusos megjelenés
Aktuális ár

ASUS Transformer Mini T102HA tablet tablet - részletes információk
Márka ASUS
Képátló 10,1"
Felbontás 1280x800
Processzor Intel Atom x5-Z8350
Memória 4 GB
Tárhely 64 GB
Operációs rendszer Windows 10

Ahogy már fentebb is említettem az ASUS igazán jelentős név a laptopok piacán. A Transformer Mini-ben a két világ előnyeit egyesítették. Használhatod laptopként vagy tabletként egyaránt, így maximális rugalmasságot biztosítva.

A hibrid kivitelezés előnye, hogy a billentyűzetet csatlakoztatva teljes értékű laptopként működik a készülék, ennek minden pozitívumával. Könnyedén gépelhetsz, dolgozhatsz vagy játszhatsz rajta. A Smart Hinge zsanérok 170 fokos, fokozatok nélküli mozgást biztosítanak. Ha nincs szükséged a billentyűzetre, de mondjuk filmet vagy videót néznél rajta, akkor álló helyzetben megtámaszthatod, így nem kell folyamatosan tartanod majd. Ha pedig tabletként használnád, akkor csak csukd be a támaszt, vedd le a billentyűt és már készen is áll a könnyen kezelhető, kompakt táblagép.

Az ASUS laptopokból ismerős magnézium-alumínium ötvözet ultrakönnyű, stílusos és strapabíró. Billentyűzettel együtt is mindösszesen 790 grammot nyom a készülék. Ha pedig fontos számodra az egyedi megjelenés, akkor négyféle billentyűzet és kettőféle táblagép szín közül választhatsz, amiket tetszőlegesen kombinálhatsz.

Szerencsére nem csak külsőre nyújt sokat a Transformer Mini, de a motorház alatt is. A készülék Windows 10 operációs rendszert futtat, a magas teljesítményt pedig az Intel Atom x5-Z8350 négy magos processzor, az Intel HD grafikus vezérlő és 4 GB RAM biztosítja. A 64 GB-os belső tárhely laptopnál kevésnek számít, táblagépnél azonban teljesen elfogadható, emellett pedig microSD kártyával bővíthető. Működési idő tekintetében sem kell csalódnunk, hiszen a tablet akár 11 óra folyamatos filmnézésre is alkalmas egyetlen töltéssel.

10,1 inch képátlójú MultiTouch képernyőjén 1280×800 pixeles felbontásban élvezheted a játékokat vagy videókat. Az IPS LED paneleknek a jó láthatósági szöget, a magas fényerőnek pedig a minimális tükröződést köszönhetjük. Ha pedig Skype-olnál vagy chatelnél a géppel, akkor a beépített HD webkamera lesz a segítségedre.

A készülék WiFi és Bluetooth kapcsolatra képes, csatlakozók tekintetében pedig sokoldalúan használható, hiszen nem csak microUSB, de microHDMI, USB 3.0 portokkal és 3,5 mm-es jack csatlakozóval is rendelkezik. Az ujjlenyomat-olvasóval biztonságosan lezárhatod a gépet, a Quick Launch rendszer pedig egyszerű kézmozdulatokkal képes elvégezi előre megadott feladatokat, mint például egy alkalmazás megnyitása vagy a készülék alvó módba helyezése.

A hibrid táblagép legnagyobb előnye a rugalmas felhasználhatóság, úgyhogy leginkább azoknak ajánlom, akik munkára és szórakozásra egyaránt használnák a készüléket.

ASUS Transformer Mini T102HA tablet tablet összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Három különböző felhasználási mód
  •  Erős hardverek, nagy teljesítmény
  •  Windows 10 operációs rendszer
  •  Stílusos megjelenés

Hátrányok:

  •  Ha nem használod ki a hibrid funkciókat, akkor feleslegesen fizetsz érte többet

További tablet tesztek