ASUS VivoBook 15 X540UB laptop teszt

ASUS VivoBook 15 X540UB laptop
ASUS VivoBook 15 X540UB laptop

Jó ár-érték arány

  •  Középkategóriás ár, ennél valamivel jobb hardveres összeállítás
  •  Tartós, kellemes megjelenésű ház
  •  Sokoldalú felhasználási lehetőségek
Aktuális ár

ASUS VivoBook 15 X540UB laptop laptop - részletes információk
Márka ASUS
CPU Intel Core i5-8250U
RAM 4 GB
GPU NVIDIA GeForce MX110
Tárhely 1 TB HDD
Ár 1

A listán találkozhattál már egy másik ASUS VivoBook-kal. Amiért mégis bemutatnék még egy modellt az ASUS-tól, az a következő: ez a középkategóriás készülék korrekt hardverekkel rendelkezik és az ára bőven a megengedhető kategórián belül van. Szóval ha nem vagy elengedve anyagilag, de mégsem szeretnél valami gyengécske cuccot vásárolni, akkor pont jó helyen jársz. Ne számíts semmi kiemelkedőre, azonban összességében remek választás lehet ez a gép.

Lássuk is rögtön a hardvereket, amikről beszéltem. Nyolcadik generációs Intel Core i5-8250U processzor, 4 GB RAM, 1 TB HDD tárhely és egy NVIDIA® GeForce™ MX110 GPU, ami 2 GB memóriával rendelkezik. Szerintem nem rossz összeállítás.

Ez a modell, ahogy a neve is mutatja 15,6 inches kijelzővel rendelkezik, ami simán tudja a FullHD minőséget.

Maga a laptop ház tejesen rendben van. Magasfényű, szálcsiszolt burkolatot kapott, ami remekül mutat. A súlyra sem lehet panasz: átlagosnak mondható 2,3 kilogramm.

Portok tekintetében bőven el vagyunk látva, ugyanis az USB 2.0-tól az USB-c 3.1-ig minden megtalálható benne, ezen felül SD kártyaolvasó, HDMI, VGA port, sőt még DVD meghajtó is kerül bele. További jóságok még a Sonic Master hangszórók, a mikrofon és a VGA kamera.

Az ASUS javára legyen még mondva, hogy a gép kiváló hűtéssel rendelkezik, aminek köszönhetően használat közben is hűvösnek érzed majd a csuklótámaszt. A gyorstöltés funkcióval 60%-ra töltheted az aksit, mindössze 49 perc alatt; a Battery Health Charging technológia pedig megakadályozza a túltöltődést és hosszabb élettartamot biztosít.

Korrekt ár, korrekt gép. Ennél többet nem is nagyon tudnék mondani az ASUS VivoBook 15 X540UB-ről.

ASUS VivoBook 15 X540UB laptop laptop összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Középkategóriás ár, ennél valamivel jobb hardveres összeállítás
  •  Tartós, kellemes megjelenésű ház
  •  Sokoldalú felhasználási lehetőségek

Hátrányok:

  •  Kevesebb RAM

További laptop tesztek