ASUS VivoBook S14 S431FL-AM112T laptop teszt

ASUS VivoBook S14 S431FL-AM112T laptop
ASUS VivoBook S14 S431FL-AM112T laptop

Ha igazán jó laptopot szeretnél

  •  Jó ár-érték arány
  •  Kiegyensúlyozott hardveres összetétel
  •  Hétköznapi felhasználók számára tökéletes választás
  •  Elegáns és strapabíró ház
Aktuális ár

ASUS VivoBook S14 S431FL-AM112T laptop laptop - részletes információk
Márka ASUS
CPU Intel Core i5 8265U Whiskey Lake
RAM 8 GB
GPU NVIDIA GeForce MX250
Tárhely 256 GB SSD

Oké, őszinte leszek veled. Elégedett ASUS felhasználóként nehéz elfogulatlanul írnom ezekről a masinákról. Másrészt nem is szeretnék, hiszen tényleg szuper masinákról van szó. Ami számomra a legvonzóbb az ASUS gépeiben, hogy szuper ár-érték arányt képviselnek. Emellett nehéz róluk rosszat mondani. Ha valamiben jók, akkor az a minden szempontból kiegyensúlyozott gépek gyártása. Ez vonatkozik a specifikációkra és az árra egyaránt.

Ami az S14-es VivoBook-ról már első ránézésre is megállapítható, hogy egy csinos, minimalista és kompakt gépről van szó. Mindössze 1,4 kilogrammos súllyal bír. A strapabíró és szép fémház alatt mégis erős hardverek találhatóak.

A masina lelkét az Intel Core i5 8265U Whiskey Lake processzor és a 8 GB RAM adják. Ez kiegészül még egy DDR4 NVIDIA GeForce MX250 videokártyával is. Ez az összeállítás már játékhoz sem rossz, de azért a legújabb címekkel már gondjai akadhatnak. Hétköznapi felhasználók számára azonban bőven több, mint elegendő. És azért arról ne feledkezzünk meg, hogy ehhez képest az ára is elég jó.

A tárhelyet is a gyors és modern SSD meghajtó biztosítja. Ez a verzió 256 GB-ot kapott, ami megint csak az átlag felhasználók igényeire lett szabva.

A kijelzővel kapcsolatban igazából semmi kiemelkedőre nem kell számítani. Egy 14 inch képátlójú, tükröződésmentes TN kijelzőről van szó. A felbontása a szokásos FullHD (1920×1080), a frissítési ráta 60 Hz. Szóval tényleg semmi extra. A NanoEdge technológia érdemelhet még esetleg egy-két szót. Ez annyit takar, hogy a képernyő széle szuper vékony, ami valóban jól mutat és kényelmes használni.

Van még néhány pozitívum, amit megemlítenék viszont. A szuper kényelmes használatot biztosító, enyhén döntött és háttérvilágított billentyűzet ezek közül az egyik. Emellett megtalálható a gépben egy webkamera is, a hűtés pedig szuper hatékony.

Csatlakozók tekintetében érdekes ez a gép, mert 1-1 darabot kapott mind az USB 2.0, az USB 3.2 és az USB-C portokból is. Természetesen az audio jack és a HDMI csatlakozó is megtalálható ezek mellett.

Számomra az ASUS VivoBook S14 legnagyobb pozitívuma, hogy szuper ár-érték aránnyal és kiegyensúlyozott teljesítménnyel rendelkezik. Hétköznapi felhasználók számára tudom elsősorban ajánlani. Ez a gép számukra tényleg tökéletes lesz és tud mindent, amire csak szükségük lehet.

ASUS VivoBook S14 S431FL-AM112T laptop laptop összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Jó ár-érték arány|Kiegyensúlyozott hardveres összetétel|Hétköznapi felhasználók számára tökéletes választás|Elegáns és strapabíró ház

Hátrányok:

  •  Ennél a gépnél nem igazán tudnék negatívumot kiemelni|Komolyabb játékokat már nem fog elvinni, de nem is ez a célja ennek a modellnek

További laptop tesztek