Bosch SMV40C10EU mosogatógép teszt

Bosch SMV40C10EU mosogatógép
Bosch SMV40C10EU mosogatógép

Ralf kedvence

  •  Szuper ár-érték arány
  •  Nagy kapacitás, alacsony fogyasztás
  •  Szuper extrák
  •  Professzionális minőség
Aktuális ár

Bosch SMV40C10EU mosogatógép mosogatógép - részletes információk
Márka Bosch
Kapacitás 12 teríték
Energiaosztály F
Programok 5
Éves vízfogyasztás 2660 liter
Éves áramfogyasztás 290 kWh

Ha a mosogatógép toplistánkra csak egyetlen terméket választhatnék, akkor egészen biztos, hogy ez a Bosch masina lenne az! Minden szempontból szuper gépről van szó. Ár-érték arányban is verhetetlen, megbízható, nagy kapacitással és alacsony fogyasztással rendelkezik, ráadásul számos hasznos extra technológiával látta el a gyártó. Na de ne csak áradozzak róla, lássuk is, hogy pontosan mit érdemes tudni erről a készülékről!

Egy szabadonálló masináról van szó, ami önmagában, vagy a fedelet leszerelve akár a konyhapult alatt is helyet kaphat. Első ránézésre is látszik rajta a minőségi kivitelezés, az innox külső a semmihez sem hasonlítható tiszta edények érzését kölcsönzi neki. Azzal számolni kell, hogy egy nagy méretű, 12 terítékes mosogatógépről van szó. Ezért 50 centiméter széles helyre lesz szükség hozzá.

Ha csak egy készüléket választhatnék a toplistánkra, ez lenne az.

Ami mindenképpen hatalmas pozitívum, hogy a nagy kapacitás ellenére is takarékos működésre és alacsony zajkibocsájtásra számíthatunk. A zajszint mindössze 46 dB, ami kifejezetten halknak mondható a hasonló gépek körében. F energiaosztályba sorolták, ami éves szinten 290 kWh áram és 2660 liter víz elfogyasztását jelenti. Ez utóbbi kifejezetten alacsony, ami a korszerű ActiveWater technológiai megoldásoknak köszönhető. Az alacsony fogyasztásegyébként főleg a fejlett töltöttség érzékelő szenzoroknak köszönhető, amiknek hála a gép pontosan annyi energiát és vizet fogyaszt, amennyi szükséges az adott töltet elmosogatásához, és nem többet.

Érdemes még pár szót ejtenünk az elérhető beállításokról is, amik szintén nem okoznak majd csalódást. Megtalálható az általános automata program, ami intelligens módon választja ki a szükséges beállításokat. Emellett többféle előre megadott programból is választhatunk, ilyenek például az üveg edények számára kitalált kíméletes öblítés, a gazdaságos program, az intenzív tisztítás és az egy órás gyors program.

A fentieken túl manuálisan is beállíthatjuk a hőfokot, de akár az 1 és 24 óra közötti időzítőt is használhatjuk. Az irányítás egyébként egyszerű, egy praktikus tekerőtárcsával választhatjuk ki a használni kívánt programot, a mellette található kijelzőről pedig leolvashatjuk a ciklusból hátralévő időt.

Található még itt néhány hasznos extra, amik főleg korszerű technológiák okos felhasználását jelentik. A VarioSpeed funkció például a ciklus idejét szabályozza a töltethez igazítva. De rendelkezik a gép beépített üvegkímélő technológiával, AquaStop vízvédelemmel és beépített szennyeződés szenzorokkal is. Illetve ide sorolhatjuk még a belső Vario kosarat is, ami az egyébként is praktikus belső elrendezésen felül egy külön kosarat nyújt az evőeszközök számára.

Ahogy a bevezetőben is említettem, ha csak egy készüléket választhatnék a toplistánkra, ez lenne az. Azt hiszem ennél nem is kell többet mondanom. Bármilyen háztartás számára tökéletes választás lehet ez a Bosch modell, amit a kitűnő felhasználói értékelések csak még inkább alátámasztanak.

Bosch SMV40C10EU mosogatógép mosogatógép összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Szuper ár-érték arány
  •  Nagy kapacitás, alacsony fogyasztás
  •  Szuper extrák
  •  Professzionális minőség

Hátrányok:

  •  Ennél a készüléknél nem igazán tudnék negatívumot kiemelni

További mosogatógép tesztek