BOSCH UniversalVac 18 kézi porszívó teszt

BOSCH UniversalVac 18 kézi porszívó
BOSCH UniversalVac 18 kézi porszívó

Keményebb feladatokra is

  •  Keményebb környezetben is megállja a helyét
  •  Fejlett akkumulátorrendszer
  •  Strapabíró, sokoldalú
Aktuális ár

BOSCH UniversalVac 18 kézi porszívó kézi porszívó - részletes információk
Márka BOSCH
Teljesítmény -
Felületek Univerzális
Bővítmények száma 3

Ha morzsaporszívókról van szó, akkor sokaknak az apró, alacsony teljesítményű modellek ugranak be elsőre. Mi is sok ilyet mutattunk már be, azonban a mai darabunk egy kicsit kilóg ebből a sorból. Már a gyártó is jól mutatja, hogy ez a helyzet, ugyanis egy BOSCH kézi porszívóról van szó, ez a cég pedig leginkább a barkácsolós holmijairól ismert. Szóval ez a kézi porszívó egyértelműen megfelel komolyabb feladatokra is. Mutatom is, hogy milyen esetben érdemes őt választani!

A BOSCH komoly, szinte már ipari kézi porszívóját elsősorban nehezebb terepekre tudom ajánlani. Ilyen lehet egy lakókocsi takarítása, munkásbrigád kocsijának tisztántartása, esetleg kamion vagy hasonló munkajármű esetében. Ez a strapabíró, praktikus kis gép biztosan megbirkózik még a nehezebb falatokkal is.

Ez a porszívó egy egészen egyedi darab, amit inkább barkácsolós, dolgozós környezetbe terveztek.

Akkumulátoros működése biztosítja a magasfokú mobilitást, és hogy kényelmesen használhasd majd bármilyen környezetben. Erről érdemes is néhány szót ejtenünk, ugyanis a gyártó remek aksival szerelte fel a gépet. Egy töltéssel akár 20 percnyi működési időt is elérhetsz, a nagy kapacitású, 2500 mAh-es líthium-ion aksinak köszönhetően. Ráadásul kompatibilis más BOSCH gépekkel is, így szabadon cserélhető. Emellett megkapta a fejlett BOSCH elektronikus cellavédelem technológiát is (ECP), ami megóvja a túlterheléstől, túlmelegedéstől, és a kisülésektől. Ezek az aksik akkor is megőrzik a töltöttségüket, ha hosszú ideig használaton kívül vannak. További pozitívum még, hogy a készülék rendelkezik egy kijelzővel, amiről mindig pontosan leolvasható a töltöttség szintje. Szóval az aksik és a vezetéknélküli használat terén igazán kitett magáért a BOSCH.

Egy kézi porszívónál fontos szempont még, hogy milyen felületeken tudjuk őt használni. Ez a masina ebben is kifejezetten jól teljesít. Ahogy a neve is mutatja, univerzálisan felhasználható. Ebben a cserélhető fejek lesznek segítségedre. Megtalálható a csomagban a hagyományos porszívófej mellett egy kefés fej, ami kárpitok tisztításához tökéletes, a résszívófejjel pedig az egészen apró zeg-zugokba is könnyedén beférhetsz majd. Így sehol sem marad por vagy kosz. Az egyetlen dolog, amit hátrányként tudnék kiemelni, hogy ez a masina száraz használatra lett tervezve, így nedvestisztításra nem alkalmas sajnos.

Ami viszont mindenképpen pozitívum, hogy a készülékhez tartozik két hosszú, egyenes cső is. Ezekkel könnyedén átalakítható a masina hagyományos rúdporszívóvá is akár. Így nem csak az autót, lakókocsit tisztíthatod majd vele hatékonyan, de akár padló tisztítására is tökéletesen alkalmas.

Utolsóként a szűrőrendszerről szeretnék még pár szót ejteni. Bár ez a masina valamilyen okból nem kapott HEPA szűrőket, viszont cserébe van benne egy kettős szűrőrendszer. Ez kevésbé fogja meg a finom port, de a nagyobb koszokat annál inkább. Ezért nem kell majd attól félni, hogy a nagyobb törmelék vagy hasonló szennyeződés kárt tesz a gépben, hiszen ezeket is remekül felfogja majd a szűrőrendszer. Ráadásul egyszerűen kivehető és tisztítható. Így munkakörnyezetben tökéletes lehet a takarításra.

Ez a porszívó egy egészen egyedi darab, amit inkább barkácsolós, dolgozós környezetbe terveztek. Ilyen esetben remekül megállja a helyét, de emellett hagyományos háztartási tisztításra is szuperül bevethető. Szóval ha egy sokoldalú, strapabíró és megbízható masinát keresel, akkor a BOSCH kézi porszívóját jó szívvel tudom neked ajánlani!

BOSCH UniversalVac 18 kézi porszívó kézi porszívó összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Keményebb környezetben is megállja a helyét
  •  Fejlett akkumulátorrendszer
  •  Strapabíró, sokoldalú

Hátrányok:

  •  Nedvestisztításra nem alkalmas
  •  Nem kapott HEPA szűrőket

További kézi porszívó tesztek