Canon Pixma IP2850 nyomtató teszt

Canon Pixma IP2850
Canon Pixma IP2850

Egyszerű kis nyomtató kedvező áron

  •  Pofátlanul olcsó ár
  •  Elfogadható minőségű nyomtatás
  •  Kompakt méret, könnyű kezelhetőség
Aktuális ár

Canon Pixma IP2850 nyomtató - részletes információk
Márka Canon
Technológia Tintasugaras
Nyomtatási mód Színes
Oldal / perc Színes / FF 4 / 8
Felbontás 600*4800 DPI

A Canon Pixma sorozattal gyakran találkozhatunk nyomtatók területén, hiszen jó kialakítású, megbízható készülékekről van szó. Az IP2850 a nyomtatócsalád egyik legegyszerűbb és legolcsóbb darabja, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem rendelkezik a Canon gépek minőségével. Erről árulkodnak a készülékre adott remek vásárlói értékelések is.

A készülék egy színes tintasugaras nyomtató, amihez opcionálisan választhatsz XL méretű festékkazettákat is. Ez azt jelenti, hogy nem csak maga a gép lesz pofátlanul olcsó, de akár maga a nyomtatás is kedvező áron jöhet ki vele. A Canon FINE technológia csak tovább javít ezen, így akár 30% festéket is megtakaríthatsz oldalanként.

A kép minőség is jónak mondható, ami szintén a Canon FINE technológiának és a hibrid tintarendszernek köszönhető. Számszerűsítve ez 600×4800 DPI-t jelent. A nyomtatás sebessége nem a legjobb, de várható volt, hogy ilyen kedvező áron meg lesz a készüléknek a saját hátránya is. Fekete-fehér módban 8 oldalt képes nyomtatni percenként, színesből csak 4-et.

Kompakt méretének köszönhetően könnyedén elfér a kisebb irodákban is vagy az otthoni íróasztalon, polcon egyaránt. A számítógéphez USB 2.0 portokon keresztül csatlakoztathatod, amik rugalmas felhasználhatóságot biztosítanak. Emellett az automatikus kikapcsolás és a csendes üzemmód teszik majd kellemesebbé az életedet.

A Canon szoftveres támogatást is biztosít a készülék mellé. My Image Garden programjuk a fényképek rendszerezésében és nyomtatásában lesz majd segítségedre, Easy-WebPrint EX beépülő moduljukkal pedig internetes oldalakból vághatsz ki részleteket, amiket egyetlen lapra összegyűjtve rögtön ki is nyomtathatsz. Sajnos ez utóbbi lehetőség csak Internet Explorer böngészővel érhető el.

Összességében egy elfogadható minőségű, kompakt kis gépről van szó, amihez piszkosul olcsó áron juthatsz hozzá. Azoknak ajánlom leginkább, akik egyszer-egyszer szeretnének nyomtatni, de ezt szeretnék otthonuk kényelméből megtenni.

Canon Pixma IP2850 nyomtató összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Pofátlanul olcsó ár
  •  Elfogadható minőségű nyomtatás
  •  Kompakt méret, könnyű kezelhetőség

Hátrányok:

  •  Lassabb nyomtatási sebesség, nagyobb adagok kinyomtatásához nem ajánlott

További nyomtató tesztek