Dell Alienware 15 R3 gamer laptop teszt

Dell Alienware 15 R3 gamer laptop
Dell Alienware 15 R3 gamer laptop

A határ a csillagos ég

  •  Hosszabb üzemidő
  •  Korrekt, VR-ready hardver összeállítás
  •  Megfelelő ár-érték arány
  •  Magával ragadó kialakítás, hátsó portok, RGB billentyűzet
Aktuális ár
A termék nem kapható, mások ezekből választottak helyette:
ASUS Strix Scar II GL504GS gamer laptop
ASUS Strix Scar II GL504GS gamer laptop
Aktuális ár
MSI GS65 Stealth 9SE gamer laptop
MSI GS65 Stealth 9SE gamer laptop
Aktuális ár

Dell Alienware 15 R3 gamer laptop gamer laptop - részletes információk
Márka Dell
CPU Intel Core i5-7300HQ
RAM 8 GB
GPU NVIDIA GeForce GTX 1060
Tárhely 1 TB HDD

A gaming piacon az Alienware az egyik legismertebb név. Nem csak emiatt került fel a listánkra, hanem azért mert egy Dell termékről van szó. Az útmutatónk vége felé beszélek majd nektek a gamer laptopok szervizrendszeréről, ami sajnos nem a legkiemelkedőbb. A Dell azonban egy nagyobb, megbízható márka, akik számos termékkel, kiépített szervizhálózattal és korrekt ügyfélszolgálattal rendelkeznek. Ami kifejezetten nagy előny, ha legalább két-három évre vásárolsz elektronikai cikket.

A nem kifejezetten szörnyű szervizen túl azonban természetesen mást is nyújt az Alienware 15 R3. Egy remekül összerakott, közepes árkategóriájú, remek teljesítménnyel rendelkező masináról van szó. Három kilogrammos súllyal és egy elég agresszív dizájnnal rendelkezik. Több színben is kapható, az oldalán található csíkok pedig állítható színű LED világítást kaptak.

A matt IPS kijelző 15,6 inch képátlóval és FHD (1920×1080) felbontással rendelkezik, a G-Sync támogatás pedig védelmet nyújt a képhibákkal szemben. Belül egy VR ready konfiguráció található: NVIDIA® GeForce® GTX 1060 GPU, 8 GB RAM, 1 TB HDD és egy Intel Core i5-7300HQ processzor. A RAM lehetne kicsit több, a HDD mellé elférne egy SSD, a processzor lehetne nyolcadik generációs. Ha nem is a legjobb összeállításról van szó az átlag gamer számára valószínűleg így is több, mint elég lesz.

Nem maradhatnak ki a miniDisplayPort, a HDMI és a kettő-kettő darab USB 3.0 és USB-c 3.0 portok sem. Ez a laptop egy olyan megoldással rendelkezik, amit nem is értem, hogy miért nem alkalmaz minden gyártó. A portok nagy része ugyanis a gép hátsó részén és nem oldalt található. Ez annyit jelent, hogy nem kell majd mindenhol a vezetékeket kerülgetned. Szerintem zseniális.

Hasznos extrák közé tartozik a hálózatot felügyelő Killer DoubleShot Pro és a gombonként állítható RGB billentyűzet. Utóbbi n-key rollover funkcióval és 2,2 mm-es billentyű úttal rendelkezik. A legtöbb hardver beállítást ugyanúgy kontrollálhatod, mint bármelyik gamer laptopnál. Amit még kiemelnék az a hosszabb akkumulátor üzemidő, ami véleményem szerint nem szükséges egy játékosoknak szánt gépbe, ha azonban számodra ez lényeges szempont, akkor az Alienware 15 R3 remek választás lehet.

Dell Alienware 15 R3 gamer laptop gamer laptop összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Hosszabb üzemidő
  •  Korrekt, VR-ready hardver összeállítás
  •  Megfelelő ár-érték arány
  •  Magával ragadó kialakítás, hátsó portok, RGB billentyűzet

Hátrányok:

  •  Hetedik generációs processzor

További gamer laptop tesztek