Dell XPS 13 laptop teszt

Dell XPS 13 laptop
Dell XPS 13 laptop

Apró laptop, tökéletes kialakítás

  •  Kiváló felhasználói élmény
  •  Elegáns megjelenés, kompakt méret
  •  Mindennapi használatra tökéletes hardverek
  •  Hosszú üzemidő
Aktuális ár

Dell XPS 13 laptop laptop - részletes információk
Márka Dell
CPU Intel Core i5-8265U
RAM 8 GB
GPU Intel HD Graphics 620
Tárhely 256 GB SSD
Ár 3

Imádod a Windows operációs rendszert, de mégis vonzónak találod a MacBook-okat? Egy pillanatig se aggódj, a Dell XPS 13 az a laptop, ami talán a legközelebb áll egy Apple géphez. Nem csak hardverek, de felhasználóbarát kialakítás és természetesen ár tekintetében is.

Ahogy a név is mutatja, a gép egy 13,3 inch képátlójú, fényes FullHD (1920×1080) kijelzővel rendelkezik. Az IPS panelek széles betekintési szöget és kiváló képminőséget biztosítanak. InfinityEdge kialakításának köszönhetően a keret szinte láthatatlan, a 400 nites fényerő pedig kiemelkedően magas.

Elegáns megjelenés, vékony gépház és roppant könnyű, 1,29 kilogrammos súly jellemzik a laptopot. A ház alumíniumból készült, a csuklótámasznál pedig szénszálas ötvözet borítja.

Nem csak a külsővel, de a belsővel is elégedettek lehetünk. Egy Intel Core i5-8250U processzor, 8 GB RAM és 256 GB SSD tárhely található benne. A grafikus vezérlő sajnos csak egy Intel HD Graphics 620 lett, ami komolyabb játékra nem feltétlen alkalmas, azonban ez a laptop egyértelműen nem is arra lett kitalálva.

Portok tekintetében természetesen nem hiányozhat a hagyományos USB 3.0-hoz képest nyolcszoros sebességet biztosító Thunderbolt, az egy darab USB 3.0 Type-C csatlakozó és a miniDisplayPort sem.

A gép rendelkezik még néhány hasznos extrával, mint a sztereó hangszóró, a precíziós touchpad és a megvilágított billentyűk. A készülék webkamerája valamilyen érthetetlen megfontolásból alulra került, ami videocsetelésnél remek képet ad a tokánkról. A Killer Wireless rendszer pedig segít megfelelően optimalizálni a hálózat használatot.

Ez a gép kifejezetten munkavégzésre és böngészésre lett kifejlesztve. Mindennapi használatra ennél jobb gépet nehezen találsz majd. A kényelmes használat mellett érdemes megemlíteni az extrahosszú üzemidőt is. Egyszerűbb, mondjuk Office alkalmazásoknál 22 órát bír, böngészésnél pedig akár 13 órát is.

Dell XPS 13 laptop laptop összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Kiváló felhasználói élmény
  •  Elegáns megjelenés, kompakt méret
  •  Mindennapi használatra tökéletes hardverek
  •  Hosszú üzemidő

Hátrányok:

  •  Integrált grafikus vezérlő
  •  Magasabb ár

További laptop tesztek