Dell XPS 15 2-in-1 9575 gamer laptop teszt

Dell XPS 15 2-in-1 9575 gamer laptop
Dell XPS 15 2-in-1 9575 gamer laptop

Sokoldalú gaming laptop

  •  Rugalmas felhasználási lehetőségek
  •  Erős hardverek
  •  Számos kényelmi funkció
Aktuális ár
A termék nem kapható, mások ezekből választottak helyette:
GIGABYTE AERO 15 OLED KD gamer laptop
GIGABYTE AERO 15 OLED KD gamer laptop
Aktuális ár
Asus TUF Gaming FX506LI-HN012 gamer laptop
Asus TUF Gaming FX506LI-HN012 gamer laptop
Aktuális ár
GIGABYTE AERO 15 OLED YD gamer laptop
GIGABYTE AERO 15 OLED YD gamer laptop
Aktuális ár

Dell XPS 15 2-in-1 9575 gamer laptop gamer laptop - részletes információk
Márka Dell
CPU Intel Core i7-8705G
RAM 16 GB
GPU AMD Radeon RX Vega 870
Tárhely 512 GB SSD

A listánk utolsó helyezettjén sokat gondolkoztam, hogy megmutassam-e nektek. Nem azért hezitáltam, mert nem egy kiváló minőségű laptopról van szó, hanem az ára miatt, ami átlépi az egy millió forintos határt is. Lássuk is, hogy mit kapunk ezért a pénzért cserébe!

Azt előre leszögezném, hogy nem a szó szoros értelmében vett gamer laptopról van szó. Inkább egy multifunkcionális gépről, amit leginkább azoknak ajánlanék, akik nem csak játékra, hanem munkára is szeretnék használni.

A 15,6 inches kijelző 4K UHD (3840×2160) felbontással és IPS panelekkel rendelkezik. Az Infinity Edge határtalan technológiájával a képernyő kávája szinte nem is létezik, a 400 nites, kiemelkedően magas fényerősség pedig biztosítja, hogy akár napfényben is nyugodtan használhasd. Ez a készülék egy 2 az 1-ben laptop, amit akár tabletként is használhatsz, így természetesen a kijelző érintéssel is irányítható, a monitor pedig 360 fokban forgatható. Használható a Dell Premium tollal is.

Az alig két kilogrammos házba elég jó hardvereket tuszkoltak bele a készítők: egy Intel Core i7-8705G processzort, 16 GB RAM-ot, egy 512 GB-os SSD-t és egy AMD Radeon RX Vega 870 GPU-t. A grafikus vezérlő 4 GB memóriával rendelkezik, ami ha őszinték vagyunk lehetne jobb ezért az árért. Éppen ezért írtam, hogy a szó szoros értelmében véve nem gamer laptopról van szó. Arra azonban bőven elég, hogy kényelmesen játssz rajta.

Ezen felül számos egyéb extrával rendelkezik a gép. Kettő-kettő USB 3.1 és USB-c 3.1 csatlakozó, digitális mikrofon és 720p HD webkamera állnak majd rendelkezésedre. A Waves MaxxAudio Pro szoftver kristálytiszta hangzást biztosít, a Killer Wireless zavartalan hálózati használatot, a háttérvilágított billentyűkkel pedig akár sötétben is tudsz majd dolgozni.

Maga gép viszonylag kicsi és vékony, emiatt nagyon fontos az okos hűtési rendszer, amihez olyan hőszigetelés társul, amivel egész biztosan nem fog zavarni a laptop melegedése. Tovább javítja a helyzetet a beépített giroszkóp, ami érzékeli, hogy asztalon vagy ölben tartod-e a gépet és ez alapján szabályozza a ventilátorokat. Persze ha a saját kezedbe vennéd az irányítást, arra is meg van a lehetőséged a Power Manager segítségével.

Ha ez még nem lenne elég, akkor had említsem meg az akár 15 órás akkumulátor üzemidőt és az energiatakarékos EneryStart minősítéssel rendelkező kialakítást. A gépben természetesen megtalálható az ujjlenyomat olvasó is. A Windows Hello és a Microsoft Cortana remek társaid lesznek a laptop használatakor.

Ez a gép 2 az 1-ben felépítésével és a felsorolt hardverekkel kicsit távolabb áll a klasszikus gamer laptopokról, azonban a szépsége éppen a sokoldalúságában rejlik. Gond nélkül futtatja a komolyabb játékokat, de mindeközben többfeladatos munkavégzésre, böngészésre vagy akár 4K videószerkesztésre is tökéletesen alkalmas.

Dell XPS 15 2-in-1 9575 gamer laptop gamer laptop összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Rugalmas felhasználási lehetőségek
  •  Erős hardverek
  •  Számos kényelmi funkció

Hátrányok:

  •  Magas ár
  •  Egy erősebb GPU elférne még benne

További gamer laptop tesztek