Electrolux LKG500003W gáztűzhely grillfunkcióval teszt

Electrolux LKG500003W gáztűzhely grillfunkcióval
Electrolux LKG500003W gáztűzhely grillfunkcióval

100 százalék gáz, 100 százalék megbízhatóság

 •  Letisztult dizájn
 •  Elektromos szikráztató
 •  Gázgrill
 •  Könnyű tisztíthatóság
 •  Duplaüveges sütőajtó
Aktuális ár

Electrolux LKG500003W gáztűzhely grillfunkcióval gáztűzhely - részletes információk
Márka Electrolux
Égőfejek száma 4
Sütő térfogata 51 l
Extrák Alsó sütés, grill, szikragyújtás a sütőben, edénytartó fiók

Toplistám legautentikusabb képviselője ez a tűzhely, ami teljes egészében egy gázüzemeltetésű klasszikus darab.

Ennél a modellnél 4 főzőzóna található: bal oldalon egy erős gázrózsán és egy mokkaégőn, míg jobb oldalt két normál főzőzónán főzhetsz. Az osztott edénytartó rácsnak köszönhetően könnyen tisztán tudod tartani a hófehér zománcos főzőlapot, sőt még az égőfejeket is egyszerűen szét tudod szedni, ami nagyban megkönnyíti a karbantartásukat.

A főzőfelület alatt találod a készülék kezelőpanelját, amin külön gombokon szabályozhatod az egyes főzőzónák hőmérsékletét. Saját szikráztató kapcsolót is találsz a laphoz, így itt sajnos nélkülöznöd kell az egykezes gyújtás lehetőségét. A sütő szabályozó gombján 8 fokozatban variálhatod a sütőtér hőjét, és ezen állíthatod be a gáz grillsütés lehetőségét is. Érdekesség, hogy külön gombbal tudod bekapcsolni a sütővilágítást, és egy egyszerű mechanikus percórát is találsz a panelon, ami ha lejár, csörög.

De essék szó az 51 literes zománcos sütőről is! A sütőtérbe egy duplaüveges nagy panoráma sütőajtón keresztül nézhetsz be, míg a nyitást a kényelmes, nagyméretű fogantyú könnyíti meg. A készülék négy polcszinttel rendelkezik, ahol szépen és egyenletesen sül meg a sütemény és a különböző húsok is – nem fogsz csalódni! A sütő is elektronikusan gyújtható.

Ahogy említettem, ennek a készüléknek az érdekessége, hogy gázgrill-funkciót is kapsz hozzá, aminek a használata előtt be kell csúsztatnod egy kis hővisszaverő fémlemezt a kezelőpanel alá. Kissé szokatlan és fapados megoldás, de azt a célt szolgálja, hogy a gombok ne olvadjanak meg a hő hatására.

Ahogy a gáztűzhelyeknél megszokhattad, a sütő alján lévő nyíláson keresztül tudod itt is ellenőrizni, hogy ég-e a láng. El kell mondanom, hogy ez a nyílás kissé aprócska, és csak megfelelő szögben állva lehet látni, így némileg nehézkes csekkolni a lángot. De aki használt már gázsütőt, annak ez cseppet sem szokatlan.

A sütőhöz egyébként grillrácsot és 2 db sütőlemezt kapsz tartozékként, ám sajnos magához a készülékhez nem jár lehajtható fedél, ami némileg szokatlan egy gáztűzhely esetében.

Apró hibái ellenére is jó szívvel ajánlom ezt az egyedi terméket a gáztűzhely szerelmeseinek, hiszen itt sütő- és főzőlap is gázüzemű, és a gyártónak sikerült kiküszöbölni a régi gáztűzhelyek jellegzetes hibáit is (ld. égett sütemények, befulladó gázrózsák).

Electrolux LKG500003W gáztűzhely grillfunkcióval gáztűzhely összesítő vélemény

Előnyök:

 •  Letisztult dizájn
 •  Elektromos szikráztató
 •  Gázgrill
 •  Könnyű tisztíthatóság
 •  Duplaüveges sütőajtó

Hátrányok:

 •  Körülményes a sütőláng ellenőrzése
 •  Nem jár lehajtható fedél a készülékhez

További gáztűzhely tesztek