Google Chromecast 3 multimédia központ teszt

Google Chromecast 3 multimédia központ
Google Chromecast 3 multimédia központ

Szuper tévé okosító Andorid rendszerrel

 •  Szuper sokoldalú felhasználási lehetőségek
 •  Igazi professzionális Google minőség
 •  Nagyon jó ár-érték arány
 •  Használhatod számítógépen, telefonon vagy tableten keresztül is
 •  Apple cuccokkal is kompatibilis (bár korlátozottan)
Aktuális ár

Google Chromecast 3 multimédia központ TV okosító - részletes információk
Márka Google
4K Nem
Belső memória
Elsődleges platform Android TV

A Chromcast a Google saját gyártású tévé okosítója és ahogy megszoktuk tőlük, ez is ugyanolyan professzionális minőséget nyújt. Így tényleg jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki szeretne a “buta” tévéjéből okosat varázsolni.

Kezdjük először a szárazabb technikai adatokkal, aztán ígérem mindjárt rátérünk az izgalmas részre is. Ez a kütyü HDMI porton keresztül csatlakozik a tévéhez, a tápellátást pedig egy Micro-USB biztosítja majd. Emellett természetesen Wi-Fi-n keresztül is képes kommunikálni, ehhez a dual-band Wi-Fi 5 szabványt használja, ami kiemelkedő gigabit feletti sebességet tesz lehetővé. A Chromecast harmadik generációja ráadásul 15%-kal erősebb hardveres hátteret kapott, mint elődje.

Amit még érdemes azért kiemelni, és ez sajnos egy negatívum. Hogy a 4K felbontást nem támogatja, csak a FullHD-t. Mondjuk a legtöbb régebbi tévé sem hozza a 4K-t, de azért ha a tiéd tudja, akkor ezzel érdemes számolnod.

És most jön az érdekesebb rész. Mit is tud ez a kütyü? A Chromecast külső eszközökön keresztül közvetít képet (és hangot) a tévére. Ez lehet számítógép, tablet, sőt még mobiltelefon is. Külön pozitívum, hogy bár a Google gyártmánya a cucc, mégis használható Apple telefonokról is. Bár ezzel néha akadnak kompatibilitási gondok. Szóval inkább Android-dal vagy számítógéppel érdemes használni.

Ez egyszerre jó és rossz dolog is. Jó olyan szempontból, hogy tényleg millió felhasználási lehetősége van a Chromecast-nek. Elérhető rajta keresztül több, mint 800 különböző alkalmazás. Ezen felül gyakorlatilag bármi, ami a számítógépeden is. Kirakhatod egy az egyben a gép vagy mobil telefon képernyőjét a tévére. Nézhetsz így Netflixet, játszhatsz, de még akár a VR szemüveged képét is megoszthatod a barátaiddal. Tényleg végtelen a lehetőségek tárháza.

Viszont van egy apró próblémája is ennek. Hogy a Chromecastet magában nem tudod használni. Csak telefonon, tableten vagy számítógépen keresztül. Ez természetesen nem okoz majd problémát, ha van okostelefonod. De mondjuk a nagyinak karácsonyi ajándéknak már nem lesz annyira jó választás. Mondjuk vehetsz hozzá egy külön kiegészítőt, ami ezt is áthidalja, de úgy már lehet jobban megéri egy másik multimédia központ választása.

Mindenesetre a Google Chromecast szerintem az egyik legjobb és legsokoldalúbb ilyen eszköz jelenleg a piacon. Szóval tényleg jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek. Ráadásul a legfontosabbat majdnem el is felejtettem. Szuper ár-érték aránnyal rendelkezik!

Google Chromecast 3 multimédia központ TV okosító összesítő vélemény

Előnyök:

 •  Szuper sokoldalú felhasználási lehetőségek
 •  Igazi professzionális Google minőség
 •  Nagyon jó ár-érték arány
 •  Használhatod számítógépen, telefonon vagy tableten keresztül is
 •  Apple cuccokkal is kompatibilis (bár korlátozottan)

Hátrányok:

 •  Magában nem működik, szükséges hozzá legalább egy okostelefon
 •  Csak a FullHD felbontást támogatja, a 4K-t nem

További TV okosító tesztek