Gorenje KS6350WF Kombinált tűzhely gőzfunkcióval teszt

Gorenje KS6350WF Kombinált tűzhely gőzfunkcióval
Gorenje KS6350WF Kombinált tűzhely gőzfunkcióval

Tüzeld fel gasztronómiai tudásod!

 •  Óriási főzőlap és sütőtér
 •  Energiatakarékos működés
 •  Erős ChefBurner gázégők
 •  Különleges grillfunkciók
 •  Extra funkciók sokasága
 •  Gőzfunkció
 •  Aqua Clean funkció
Aktuális ár

Gorenje KS6350WF Kombinált tűzhely gőzfunkcióval kombinált tűzhely - részletes információk
Márka Gorenje
Gázégők száma 4
Sütési funkciók 71 l
Sütőkapacitás Gyors előmelegítés, alsó és felső fűtőelem + alap gőz funkció, kis infra grill, nagy infra grill, nagy infra grill légkeveréssel, alsó fűtőelem és körfűtőszál + alap gőz funkció, körfűtőszál + alap gőz funkció, alsó sütés légkeveréssel, tányérmelegítés, kiolvasztás, AquaClean hidrolitikus öntisztítás

A kombinált tűzhelyek egyik hátránya, hogy némileg limitált főzési illetve sütési lehetőségeket kínálnak. Persze egy átlag főzőlapra feldobhatsz akár négy nagy lábast vagy serpenyőt is, de legyünk őszinték: idegesítően szűkös lehet a hely, a főzés és sütés pedig cseppet sem komfortos.

Arra gondoltam, mutatok neked egy olyan kombinált tűzhelyet, ami minden téren rácáfol erre a szűkösségre, és akár komplett vendégfogadáshoz is bevetheted.

A Gorenje KS6350WF Kombinált tűzhely megnövelt főzőlapján minden serpenyő és edény kényelmesen el fog férni, merthogy az égők a megszokottól nagyobb távolságban vannak egymástól. A laposabb kialakítás könnyebbé teszi a lábasok csúsztatását és áthelyezését, az osztott öntöttvas edénytartó rácsok pedig eszméletlenül jó megjelenést kölcsönöznek a tűzhelynek; arról nem is beszélve, hogy kiválóan bírják a legmagasabb hőt is, és stabilan helyükön tartják a főzőedényeidet is. A hőt nagy felületen leadó ChefBurner gázégők professzionális gasztroélménnyé emelik a hétköznapi főzéseket is.

Ennél a kombinált tűzhelynél azonban a sütőről is hasonló szuperlatívuszokban beszélhetek csak. Ez a tágas, 71 literes, ovális kialakítású sütőtér a hagyományos fakemencék tudását idézi meg, és optimális levegőáramlást biztosít a benne készülő akár többféle ételnek is, amelyeket extra nagyméretű sütőtálcákon készíthetsz el a vendégseregnek.

Az óriási sütő tisztításába az ellenálló és nagyszerűen takarítható matt ezüstzománc felület mellett az Aqua Clean funkció is besegít, ami a gőz erejét felhasználva szabadítja meg a falakat a ráégett szennyeződésektől. A SilverMatte felület másik nagy előnye, hogy elősegíti a hővisszaverődést is, és további szigetelést biztosít a sütőnek.

De nézzük, milyen funkciók miatt válik ez a sütő prémiumkategóriás különlegességgé!

Gyors előmelegítési funkciójának köszönhetően alig 6 perc alatt éri el a 200 fokot, ezzel pedig 30 százaléknyi időt fogsz megtakarítani egy hagyományos előmelegítési technikával rendelkező tűzhelyhez képest. Ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot, fény-és hangjelzéssel is figyelmeztet.

A szokásos sütőfunkciók közül muszáj megemlítenem, hogy a PerfectGrill funkció a nagy és kis fűtőszál párosítása fenomenális grillételeket varázsol az asztalotokra, de persze bármilyen kombinációban kihasználhatod a grill fűtőszálak nyújtotta lehetőségeket.

A forró levegős sütés során a kerek égő és a ventilátor működik, ami elsősorban hús sütéséhez és sütemény készítéséhez ideális.

Az edénymelegítés lehetővé teszi, hogy a tányérokat és csészéket melegen tarthasd a tálalásig. Ugye mondtam, hogy ezzel a tűzhellyel igazi gasztrokalandban lesz részed?

A programok egy részét kiegészítheted gőzrásegítéssel is, ehhez a tepsibe előzőleg vizet kell töltened.

Az extra funkció közül a stopper beállítását, a sütő időzítésének lehetőségét és a kijelző kontrasztjának beállítását te is nagyra fogod értékelni. A sütő biztonságos használatát a gyerekzár aktiválásával érheted el.

Ennek a kombinált tűzhelynek a funkcióit és beállításait pár mozdulattal elvégezheted a lakkozott fém vezérlőegység forgó- illetve érintőgombjaival, a tájékozódást pedig digitális kijelző segíti.

Felsorolni is nehéz, hogy milyen sokféle lehetőség rejlik Gorenje KS6350WF Kombinált tűzhelyben, aminek az ára ennek megfelelően kissé magasabb is a megszokottnál. Persze ezért a professzionális készülékért megéri mélyebbre nyúlni a pénztárcádban, főleg, ha egy igazán nagy, funkciókban gazdag kombinált tűzhelyre vágysz, ahol kompromisszumok nélkül elkészülhet egyszerre akár 5-6 fogás is.

Gorenje KS6350WF Kombinált tűzhely gőzfunkcióval kombinált tűzhely összesítő vélemény

Előnyök:

 •  Óriási főzőlap és sütőtér
 •  Energiatakarékos működés
 •  Erős ChefBurner gázégők
 •  Különleges grillfunkciók
 •  Extra funkciók sokasága
 •  Gőzfunkció
 •  Aqua Clean funkció

Hátrányok:

 •  Magasabb ár

További kombinált tűzhely tesztek