Huawei Mediapad M3 Lite tablet teszt

Huawei Mediapad M3 Lite tablet

Megéri az árát

  •  Mindennapi használatra kitűnő választás
  •  Verhetetlen ár-érték arány
  •  Megbízható minőség
Aktuális ár

Huawei Mediapad M3 Lite tablet tablet - részletes információk
Márka Huawei
Képátló 9,6"
Felbontás 1920x1200
Processzor Qualcomm Snapdragon 435 MSM8940
Memória 3 GB
Tárhely 32 GB
Operációs rendszer Android 7.0

Ha okoskütyükről van szó, a kínai Huawei márka mellett lehetetlen elmenni. A cég a 2010-es években hatalmas fejlődést vitt végbe, 2017-ben a világ második legnagyobb okostelefon gyártójává nőtte ki magát, lehagyva az Apple-t is. Nem meglepő tehát, hogy a tablet toplistánk első helyén is viszont láthatjuk őket. Készülékeik megbízható minőséget nyújtanak, kedvező áron.

A Mediapad M3 Lite modelljük egy visszafogott stílusú táblagép, ami mindössze 310 grammot nyom, mégis remek teljesítménnyel rendelkezik. A gép Android 7.0 (Nougat) operációs rendszer alatt működik. Qualcomm Snapdragon 435 MSM8940 négymagos, 1,4 GHz-es processzora és a 3 GB RAM gyors működést tesz lehetővé munka, játék vagy filmezés során egyaránt. A 32 GB-os belső memória nem biztosít túl sok mozgásteret, azonban 256 GB-ig bővítheted a rendelkezésre álló tárhelyet microSD kártya segítségével.

A készülék 9,6 inch képátmérőjű MultiTouch érintőképernyővel rendelkezik, ami 1920×1200 pixeles felbontásával kiváló képminőséget biztosít. Az IPS paneleknek köszönhetően bármilyen szögből nézheted a képernyőt, nem fogja eltorzítani a színeket, ezen felül pedig több szemkímélő beállítással is ellátták a készüléket, így akkor sem kell aggódnod, ha a hosszabb ideig kell majd használnod. A 9,6 inches kijelzőt én személy szerint túl kicsinek érzem a megosztott kép üzemmódhoz, amikor egyszerre több ablakot kezelsz, de ha valakinek elegendő ez a felület a multitaskinghez, akkor erre is képes a Huawei táblagépe. A jó képminőség mellett gazdag hangzásra is számíthatsz, hiszen a gép négy darab beépített hangszóróval rendelkezik.

Természetes, hogy a WiFi és a Bluetooth 4.1 csatalakozási módokat támogatja a készülék, a 3G vagy 4G azonban már nincs az elérhető funkciók között. A töltést és más készülékekhez történő csatlakoztatást USB 2.0 port biztosítja, ami nem a legújabb technológia, azonban rugalmas és kompatibilis az összes többi töltővel és kábellel a háztartásodban. A helymeghatározás GPS-en keresztül történik, emellett gyorsulásmérő, közelség érzékelő és iránytű is található benne. Az ujjlenyomat-olvasó és a szülői felügyelet funkciók biztonságos használatot tesznek lehetővé, a gesture control technológia pedig az irányítást könnyíti meg.

A legtöbb modern táblagép rendelkezik elülső és hátulsó kamerával egyaránt, azonban az utóbbi gyakran gyengébb minőségű, videochateléshez épphogy elegendő. A Huawei tabletje mindkettő oldalon 8 MP-es kamerát kapott, ami nem a legerősebb a piacon, azonban face time-hoz és szelfizéshez is megfelelő minőséget nyújt.

Összességében nem kell csodát várni ettől a táblagéptől, hiszen nem a csúcs kategória tetejéről beszélünk. Azonban ár-érték arányban a Huawei ismét kiemelkedőt nyújtott, így bátran ajánlom ezt a gépet bárkinek, aki nem a legújabb, legerősebb hardvereket keresi, hanem egy sokoldalú táblagépet a mindennapokra.

Huawei Mediapad M3 Lite tablet tablet összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Mindennapi használatra kitűnő választás
  •  Verhetetlen ár-érték arány
  •  Megbízható minőség

Hátrányok:

  •  Ha csúcskategóriás készüléket keresel, akkor görgess tovább kicsit

További tablet tesztek