Huawei MediaPad T5 10 tablet teszt

Huawei MediaPad T5 10 tablet
Huawei MediaPad T5 10 tablet

Kiváló minőség, korrekt ár

  •  Megbízható és jó teljesítmény
  •  Korrekt ár
  •  Strapabíró kialakítás
Aktuális ár

Huawei MediaPad T5 10 tablet tablet - részletes információk
Márka Huawei
Képátló 10,1"
Felbontás 1920×1200
Processzor Huawei HiSilicon Kirin octa-core
Memória 4 GB
Tárhely 64 GB
Operációs rendszer Android 8.0 Oreo

A kínai Huawei és Xiaomi márkák évekkel ezelőtt törtek be a piacra. Sajátosságuk, hogy a többi gyártónál alacsonyabb áron kínálnak jó minőségű és teljesítményű termékeket. Jó példa erre a MediaPad T5 10 modell is. 

Elsőként megemlíteném az ízléses, modern külsőt és az első osztályú alkatrészeket. Ez a tablet fém vázzal készült, ami hosszú ideig bírja majd a gyűrődést. Nem csak a készülék házával lehetsz elégedett, de a kijelzővel is. Egy korrekt méretű 10,1” átmérőjű cuccról van szó, ami FullHD (1920×1200 pixel) felbontással rendelkezik. 

Külön pozitívum, hogy a Huawei nagy hangsúlyt fektetett a szemünk védelmére. Ennek köszönhetően a tablet öt különböző módban tud működni, attól függően, hogy milyen közel tartod az arcodhoz. Képes tompítani a képernyő fényerejét és megszűri a kék fényt is. 

A szép látványvilág mellé természetesen elengedhetetlen a jó hangzás is, erről a beépített kettős hangszóró gondoskodik majd. 

Lássuk, hogy mi bújik meg a motorháztető alatt. Ez a tablet egy elég meggyőző hardver összeállítást kapott. Egy nyolcmagos Huawei HiSilicon Kirin processzor adja a gép lelkét, amihez 4 GB RAM tartozik még. Operációs rendszernek egy picikét régebbi Android 8.0 Oreo-t kapunk. Ez a konfiguráció már nem csak böngészésre, de játékhoz is bőven elegendő lesz. 

További pozitívum még a bőkezűnek mondható belső memória a maga 64 GB-jával, amit természetesen tovább bővíthetsz memóriakártya segítségével, így további 256 GB tárhelyet érhetsz el. 

Alapfelszereltség a Wi-Fi, Bluetooth és a GPS csatlakozások. Emellett microUSB kábelt használhatsz még a töltésre. Az akkumulátor üzemideje valamivel alacsonyabb, de ez betudható a magasabb teljesítménynek. Egy töltéssel maximum 7 órán keresztül bírja majd a készülék. 

Kamera tekintetében nem kell nagy csodára számítani, egy átlagosnak mondható 5 Mpx-es hátlapi és egy 2 Mpx-es előlapi kamera kapott helyet a tabletben. 

Ami még hasznos extra lehet az a beépített gyermek üzemmód, ami a kicsik számára szóló tartalmakat és szülői felügyeletet tesz lehetővé. 

Én úgy gondolom, hogy ez a tablet egy elég jól sikerült darab, ami jó szolgálatot tehet bárkinek, aki középkategóriás készüléket keres. 

Huawei MediaPad T5 10 tablet tablet összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Megbízható és jó teljesítmény
  •  Korrekt ár
  •  Strapabíró kialakítás

Hátrányok:

  •  Valamivel alacsonyabb akkumulátor időtartam

További tablet tesztek