iGET SMART W102 tablet teszt

iGET SMART W102 tablet
iGET SMART W102 tablet

Olcsó ár, jó teljesítmény

  •  Olcsó ár
  •  Az árához képest kifejezetten jó teljesítmény
  •  Elegendő RAM, tárhely és szép kép
Aktuális ár

iGET SMART W102 tablet tablet - részletes információk
Márka iGET SMART
Képátló 10,1"
Felbontás 1280×800
Processzor 1,3 GHz MediaTek MTK8163
Memória 2 GB
Tárhely 16 GB
Operációs rendszer Android 9.0 Pie

Senkit ne tévesszen meg a név, ennél a tabletnél nem egy Apple termékről van szó. A gyártó neve kevésbé ismert, ami nem feltétlen bizalomgerjesztő, azonban a készülék ár-érték aránya pont emiatt mégis kiváló. Nem a népszerű márka nevet, hanem a teljesítményt fizeted meg. 

Az első pozitívum, amit már a gépet kézbe véve is tapasztalhatunk, hogy tartós fém borítást és szuper vékony, könnyedén kezelhető házat kapott. Ehhez egy egész szép méretű, 10,1” átmérőjű képernyő társul. A felbontása sajnos alacsonyabb, mindössze 1280×800 pixeles, viszont cserébe jó minőségű IPS paneleket kapott. Összességében én úgy gondolom, hogy ebben az árkategóriában ezzel megállja a helyét. 

Természetesen a specifikációktól nem kell csodát várni, de azért az alapvető böngészés, e-mailezés, video cset, ilyesmikre tökéletesen megfelel majd. Egy négy magos MediaTek processzorral rendelkezik, amit 2 GB RAM egészít ki. Ebben az árkategóriában gyakoriak az 1 GB RAM-os készülékek, amiknél azért jelentősen gyorsabban fog működni ez a gép. Ami pozitívum még, hogy friss, 9.0-ás Android Pie operációs rendszert kapsz. 

A tárhely is egészen korrekt, 16 GB. Ez azért a hétköznapokban elegendőnek szokott bizonyulni, főleg ha nem pakolod tele a masinát játékokkal. Ami valószínűleg amúgy sem fog megtörténni, hiszen ez a készülék nem igazán erre készült. Egyébként természetesen memóriakártyával bővíthető ez, 128 GB plusz tárhelyet szerezhetsz így. 

Olcsó vagy nem olcsó tablet, van ami elengedhetetlen. Ilyenek a GPS és Bluetooth csatlakozás, illetve a Wi-Fi. Ez utóbbiról jó hír, hogy képes mind a 2,4, mind pedig az 5 GHz-es frekvencia kezelésére, így használhatod akár gigabites nettel is a tabletet. A töltés nem meglepő módon microUSB kábelen keresztül történik majd. 

Található még benne egy előlapi és egy hátlapi kamera is, előbbi 2 Mpx, utóbbi 5 Mpx minőségű. Ez kifejezetten jónak mondható, figyelembe véve, hogy még sok középkategóriás készülék is hasonlókkal operál. 

Szerintem ezért az árért cserébe, ez a tablet egy szuper kis készülék. Szóval ha nem akarsz túl sokat költeni, de azért nem is a leggyengébb gépet akarod, akkor jó szívvel ajánlom az iGET SMART táblagépét. Azért azt tartsd észben, hogy a legújabb játékokat biztosan nem ezen a kütyün fogod majd csapatni.

iGET SMART W102 tablet tablet összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Olcsó ár
  •  Az árához képest kifejezetten jó teljesítmény
  •  Elegendő RAM, tárhely és szép kép

Hátrányok:

  •  Azért nem kell egy csúcskategóriás gépre számítani

További tablet tesztek