Indesit BDE 861483X WS EU N mosó-szárítógép teszt

Indesit BDE 861483X WS EU N mosó-szárítógép
Indesit BDE 861483X WS EU N mosó-szárítógép

Megbízható működés

  •  Megbízható márka
  •  Jó teljesítmény
  •  Jól ismert és bevált programok
Aktuális ár

Indesit BDE 861483X WS EU N mosó-szárítógép mosó- és szárítógép - részletes információk
Márka Indesit
Mosó kapacitás 8 kg
Szárító kapacitás 6 kg
Éves vízfogyasztás 65 liter / ciklus
Éves energiafogyasztás 307 kWh / 100 ciklus
Centrifuga zajszint 81 dB

Ha mosógépekről van szó, akkor az Indesit márka mindenkinek ismerősen cseng. Nem véletlenül, hiszen hosszú évek óta látnak el bennünket kiváló minőségű, megbízható készülékekkel. Szóval ha egy jól bevált megoldást keresel, akkor az Indesit masinái mindig jó választást jelentenek.

Ez a modelljük egy elöltöltős mosó-szárítógép, ami masszív kialakítással és nagyon jó műszaki adatokkal rendelkezik. Közepes méretével remek választás lehet kisebb és nagyobb háztartásokba egyaránt.

Igazából ez a mosó-szárítógép egy tipikus példája annak, hogy ha valami jó, azon nem kell változtatni. Megbízható, jól működik és elvégzi a dolgát.

Egy ciklus alatt 8 kilogramm ruhát moshatsz ki vele, vagy 6 kilogramm ruhát száríthatsz. Percenkénti 1400 fordulatszámos centrifugája akkor is gyors száradást biztosít, ha éppen nem használnád a szárító funkciót. Ami még mindenképpen pozitívum ennél a masinánál, hogy a jó teljesítmény ellenére is alacsony zajszinttel rendelkezik. Mosás közben 55 dB, míg centrifugálásnál 81 dB-es zajra kell számítani.

Programokból az Indesit-től jól megszokott választékot kapjuk. Van itt minden, amire csak szükséged lehet: folteltávolító program, gyapjú program, sötét és érzékeny ruhákra tervezett programok, 45 perces gyors mosás és szárítás, gazdaságos mosás és az alapvető ruhatípusokra vonatkozó beállítások is.

Extrák tekintetében nem kiemelkedő a masina, de ez nem is feltétlen gond. Hiszen itt inkább a már jól bevált és megszokott dolgokon van a hangsúly. Megtalálhatóak a gyakran használt funkciók, mint a késleltett indítás, és természetesen a technológiai extrák is, mint a szenzoros érzékelés és hasonlók.

Amiről még érdemes néhány szót ejteni az a fogyasztás, hiszen nagy háztartásigépeknél ez is fontos szempont lehet. Ez a készülék éves szinten 1088 kWh áramot fogyaszt, ciklusonként pedig 65 liter vizet, ha mosunk. Szárításhoz 3.07 kWh áramot kell majd számolnunk ciklusonként. Ezek az értékek nem rosszak. Találsz ennél takarékosabb készüléket is a piacon, azonban azokat jóval magasabb áron. Itt egy kicsivel többet fogyaszt a masina, de biztos lehetsz benne, hogy a jól megszokott, megbízható konstrukciót kapod cserébe.

Igazából ez a mosó-szárítógép egy tipikus példája annak, hogy ha valami jó, azon nem kell változtatni. Megbízható, jól működik és elvégzi a dolgát. Az egyetlen dolog, amit negatívumként tudnék kiemelni az a dizájn. Ez a szürke ajtós megoldás nekem nagyon 20 évvel ezelőtti hangulatot idéz, de ez már inkább csak az egyéni véleményem. Egyébként sem azért vásárolunk mosógépet, hogy nézegessük azt. Szóval mindent összevetve azért mégis csak ajánlani tudom az Indesit masináját.

Indesit BDE 861483X WS EU N mosó-szárítógép mosó- és szárítógép összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Megbízható márka
  •  Jó teljesítmény
  •  Jól ismert és bevált programok

Hátrányok:

  •  Nem teljesen értem, hogy miért szürke az ajtaja

További mosó- és szárítógép tesztek