INDESIT IS5G8MHA/E gáztűzhely teszt

INDESIT IS5G8MHA/E gáztűzhely
INDESIT IS5G8MHA/E gáztűzhely

Csábító formatervezés, extra funkciók

  •  Gyönyörű dizájn
  •  Elektromos gyújtás és égésbiztosító
  •  A gáz-és elektromos tűzhelyek legjobb funkciói
  •  Öntisztító sütő
Aktuális ár

INDESIT IS5G8MHA/E gáztűzhely gáztűzhely - részletes információk
Márka Indesit
Égőfejek száma 4
Sütő térfogata 57 l
Extrák Elektromos gyújtás, égésbiztosító, grill, kiolvasztás, alsó sütés, légkeverés, grill, hidrolitikus tisztítás

Ugye milyen jó pihentetni egy kicsit a szemedet ezen a rusztikus Indesit IS5G8MHA / E tűzhelyen? Ez a szépség az antarcitfekete zománcos felületnek, az antikolt bronz fogantyúnak, valamint a különleges retro kialakítású tekerőgomboknak köszönhetően válik egyedi kiegészítőjévé bármilyen konyhának.

Tökéletes választás, ha egy nagyméretű, a legújabb technológiával felszerelt készüléket szeretnél nagyon jó áron. Bár egy kicsit csalok, hiszen valójában ez már egy kombi tűzhely, de máris mutatom a részleteket!

A főzőfelületen 4 db gázrózsa és stabil, öntöttvas rácsok várják, hogy egy többszemélyes háztartás ételei elkészülhessenek rajtuk. A főzőlap integrált elektromos gyújtórendszerrel is rendelkezik, vagyis nem lesz szükséged gyufára és egyéb elektromos gyújtóalkalmatosságra. Emellett égésbiztosító gondoskodik a biztonságos, gázszivárgás-mentes használatra.

A sütőajtó felett elhelyezett 6 forgatógombos mechanikus vezérlésű kezelőpanelen tudod a sütő funkcióit, illetve az egyes főzőzónák hőmérsékletét beállítani. Kissé szokatlan, bár kétségtelenül egyedi megoldás a panel közepén található analóg időzítőóra, amivel beállíthatod a főzési-sütési időt. A digitális beállításokhoz szokott 21. századi felhasználók egy része biztosan meg fog vele küzdeni.

Ha bekukkantasz az 57 literes sütőtérbe, láthatod, hogy a kialakítását a hagyományos fatüzelésű kemencék formája ihlette.

A zománcozott, kiváló minőségű sütőbelsőn nem rakódik le a zsír, így tisztítás is könnyebb lesz. A sütő mellé tartozékként kapott mély tepsi szélei enyhén meg vannak emelve, nehogy a zsír kifolyjon belőle, ha pedig mégis megtörténne a baj, akkor sem a te dolgod lesz a sütő vikszolása – a funkciók között találod ugyanis a hidrolitikus öntisztítót, ami szépen leoldja a szennyeződéseket a sütő falairól.

A sütőajtó speciális dupla fényvisszaverő üvegezésű, ami hűvösebben tartja a külső felületet, miközben jól bent tartja a hőt. A praktikus funkciók közül kiemelném a gőzelvezetőt, ami segít a felesleges nedvesség távozásában.

A sütő funkcióira sem lehet panasz: alsó sütés, grill, kiolvasztás, ventilátor segíti a munkádat – és gondolom, már sejted, hogy ezek a funkciók az elektromos sütőkre jellemző sajátosságok. Ahogy említettem, az Indesit IS5G8MHA/E valójában egy ütős kombitűzhely, ami egyesíti a gáz- és a villanyos tűzhelyek legjobb funkcióit.

Az ára ennek megfelelően kissé felette van a gáztűzhelyek olcsóbb árfekvésének, de a funkciók sokszínűsége, az egyedi termékdizájn és a kiváló teljesítmény a garancia rá, hogy érdemes a pénztárcád mélyére nyúlni, és ezzel az időtálló tűzhellyel ékesíteni a konyhádat.

INDESIT IS5G8MHA/E gáztűzhely gáztűzhely összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Gyönyörű dizájn
  •  Elektromos gyújtás és égésbiztosító
  •  A gáz-és elektromos tűzhelyek legjobb funkciói
  •  Öntisztító sütő

Hátrányok:

  •  Magasabb ár
  •  Nehézkes az időzítő beállítása

További gáztűzhely tesztek