Klarstein Whirlwind léghűtő teszt

Klarstein Whirlwind léghűtő
Klarstein Whirlwind léghűtő

Szuper ár-érték arány

  •  Szuper ár-érték arány
  •  Nagy légszállító teljesítmény
  •  Multifunkciós működés
Aktuális ár

Klarstein Whirlwind léghűtő léghűtő - részletes információk
Márka Klarstein
Teljesítmény 110 W
Légmozgás 1680 m³ / óra
Tartály mérete 5,5 liter

Ha igazán jó léghűtőt keresel, ami még bőven az elfogadható árkategóriába esik, akkor a Klarstein Whilrwind jó választás lehet számodra. Egyszerű, mégis egyedi dizájnnal rendelkezik és tudásban is simán hozza az elvárt szintet.

Ez a készülék több különböző funkciót is képes betölteni. Az állítható üzemelési módnak köszönhetően használhatod léghűtőként, de akár hagyományos párásítóként is képes működni. Ha pedig üresen hagyod a víztartályt, akkor ventilátorként funkcionál majd. 

A működését még sokszínűbbé teszi, hogy a teljesítmény három fokozaton állítható. Ezzel léghűtő üzemmódban nem csak a légáramot, de ezzel együtt a hűtési teljesítményt is növelheted majd.

Ezen felül választhatsz három különböző gyári program közül is. Normál módban te szabályozhatod a készülék sebességét, éjszakai módban fokozatosan csökken, míg végül a készülék kikapcsol, a természetes mód pedig a valódi szelet imitálva véletlenszerűen változtatja a légmozgást. A ventilátor kivezető nyílásain található fedők pedig 360 fokban elforgathatóak, így még tovább variálhatod a légáram irányát.  

A fentiekből láthatod, hogy ez a készülék roppant sokoldalúan használható. Irányítása pedig egyszerű, az elülső LED kijelző segítségével. Így aztán mindig a saját igényeidre szabhatod a működését. Ez azonban még nem minden, érdemes arra is egy pillantást vetni, hogy mi lapul a motorháztető alatt.

A léghűtők között magasnak mondható teljesítménnyel rendelkezik, ugyanis óránként akár 1600 m3 levegőt is képes megmozgatni. Ezzel a gyártó leírása szerint legfeljebb 65 m3-es helyiségek lehűtésére alkalmas, ami egy nagyobb méretű szobának felel meg. A kiváló teljesítmény mellé alacsony, 110 wattos fogyasztás társul, így nem kell majd megizzadnod a vaskos villanyszámláktól sem.

A zajszint elfogadhatónak mondható. Legmagasabb fokozaton sem emelkedik 65 dB fölé, ami mondjuk egy hálószobába már soknak mondható, de az éjszakai üzemmód szerencsére segíthet ezen.

A léghűtő lelkét természetesen a víztartály adja, ami ebben az esetben egy korrekt méretű 5,5 literes edény. Ezt teljes egészében ki tudod venni, így a feltöltése és a tisztítása is gyerekjáték lesz. Rendelkezik még egy könnyedén leolvasható vízszint jelzővel is, így mindig pontosan nyomon követheted, hogy mikor kell majd újratölteni a masinát. Ha szeretnéd még hatékonyabban lehűteni a levegőt, akkor a csomagban találhatsz kettő darab jégaksit is. Ezek a víztartályban kaphatnak helyet.

A vízhez csatlakozik egy jó minőségű méhsejt alakú hűtőbetét, ezen halad keresztül a levegő és az így elpárolgó víz hűti majd le azt. Pozitívum, hogy kapott a masina egy plusz légszűrő is, ami képes összegyűjteni a helyiség levegőjében található porszemek és pollenek egy részét.

Extrák tekintetében sem lehet panasz, az alapvető funkciókat megkapta ez a masina is. Ilyenek a kényelmes használatot biztosító távirányító és a praktikus, fél órás sávokban állítható időzítő. A beépített kerekeknek köszönhetően pedig a mozgatása sem jelenthet majd problémát, akár üresen, akár vízzel töltve könnyedén áttolhatod egyik helyiségből a másikba.

Mindent összevetve én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon szuper léghűtő készülék, amihez még egészen korrekt áron juthatsz hozzá. Én otthonra és munkahelyre egyaránt jó szívvel tudom ajánlani.

Klarstein Whirlwind léghűtő léghűtő összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Szuper ár-érték arány
  •  Nagy légszállító teljesítmény
  •  Multifunkciós működés

Hátrányok:

  •  Ennél a gépnél nem tudnék kiemelni igazi negatívumot

További léghűtő tesztek