Lenovo Ideapad S145-15API laptop teszt

Lenovo Ideapad S145-15API laptop
Lenovo Ideapad S145-15API laptop

Top középkategóriás laptop

  •  SSD meghajtó és 8 GB RAM
  •  Kedvező ár
  •  FullHD képminőség
Aktuális ár

Lenovo Ideapad S145-15API laptop laptop - részletes információk
Márka Lenovo
CPU AMD Quad Core Ryzen 5 3500U
RAM 8 GB
GPU AMD Radeon Vega 8
Tárhely 256 GB SSD
Ár 1

A Lenovo Ideapad sorozata régóta jó hírnévnek örvend, ami nem is alaptalan. Ennek a legfőbb oka, hogy megbízható és tartós gépekről van szó. Ez a modelljük is kiváló minőséget képvisel, amiért cserébe teljesen emberi árat kérnek, így aztán tényleg szinte bárki hozzájuthat. Lássuk, hogy mi is bújik meg a motorháztető alatt! 

A készülék AMD Quad Core Ryze 5 3500U processzort kapott, ami egy négymagos, 2.1 GHz-es CPU. Emellett megfért benne még 8 GB RAM és egy AMD Radeon Vega 8-as GPU. Ezek tökéletesen alkalmassá teszik hétköznapi használatra. Játékhoz nem feltétlen ideális felépítés ez, azonban filmezéshez, böngészéshez és egyéb teendőkhöz kiváló alapot jelenthet. 

Pozitívum még, hogy a gép a kedvező ár mellett is SSD tárhellyel rendelkezik, ami gyorsabb működést tesz lehetővé. Mondjuk a 256 GB a mai világban már akár kevésnek is bizonyulhat, azonban, ha nem szeretnéd a teljes film gyűjteményedet a gépen tárolni, akkor még így is elegendő lehet. 

A monitorra sem lehet panasz. 15,6”-átmérővel rendelkezik és FullHD 1920×1080-as felbontású, csodaszép képet nyújt. Külön előny még a tükröződésmentes felület és a TN panelek. 

Ahogy azt a modern gépektől már megszokhattuk DVD olvasó már ebben a masinában sem kapott helyet. Van helyette memóriakártya olvasó, HDMI csatlakozás és USB 2.0 csatlakozók. 

Az akkumulátor is középkategóriás géphez illő, 5,5 óra folyamatos használatot biztosít. Természetesen ez azért függ a használat intenzitásától is. 

Én úgy gondolom, hogy ez a laptop a középkategóriában képes nagyon jó kört futni. Van benne elegendő RAM és SSD meghajtó, így képes a szükséges teljesítményt és sebességet nyújtani. Ha megbízható és gyors laptopot keresel, de nem akarsz vagyonokat költeni, akkor jó választás lehet a Lenovo masinája. 

Lenovo Ideapad S145-15API laptop laptop összesítő vélemény

Előnyök:

  •  SSD meghajtó és 8 GB RAM
  •  Kedvező ár
  •  FullHD képminőség

Hátrányok:

  •  Komolyabb játékhoz már nem feltétlen lesz elég erős ez a gép

További laptop tesztek