Lenovo TAB 4 7 Essential tablet teszt

Lenovo TAB 4 7 Essential tablet
Lenovo TAB 4 7 Essential tablet

Olcsó táblagép az egyszerűbb feladatokhoz

  •  Olcsó ár
  •  Mindennapi feladatok ellátására tökéletes
  •  Hosszú akkumulátor idő
Aktuális ár

Lenovo TAB 4 7 Essential tablet tablet - részletes információk
Márka Lenovo
Képátló 7"
Felbontás 1024× 600
Processzor Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53
Memória 1 GB
Tárhely 16 GB
Operációs rendszer Android 7.0 Nougat

Ahogy minden termékkategóriában, úgy a tableteknél is megvan a létjogosultsága az olcsóbb gépeknek. Lehet, hogy nem akarsz vagy tudsz túl sokat költeni vagy egyszerűen csak úgysem használnád ki a komolyabb készülékek nyújtotta lehetőségeket. Ami viszont nagyon fontos, hogy ezekben az esetekben körültekintően kell vásárolni, hogy elkerülhesd a későbbi csalódásokat. Engedd meg, hogy bemutassam neked ezt a belépőkategóriás készüléket és leírjam az előnyeit, hátrányait. 

Ami mindenképpen a mérleg pozitív oldalára kerül az az alacsony ár, természetesen.

A másik oldalra tehetjük a gyengébb teljesítményt. Egy négymagos processzort kapott, ami még annyira nem is rossz. Viszont sajnos csak 1 GB RAM-mal rendelkezik és egy kicsit régebbi operációs rendszer, az Android 7.0 Nougat kapott rajta helyet. Azzal tisztában kell lenned, hogy ezek a specifikációk játékhoz semmiképpen nem lesznek elegendőek. Mire igen? – kérdezheted. Böngészésre, egyszerűbb alkalmazások kezelésére, e-mailek vagy social media lecsekkolására tökéletesen alkalmas a gép. Youtube-ot és egyéb videómegosztókat is képes elvinni. Egy szóval: a mindennapi egyszerűbb feladatokhoz tökéletes választás lehet. Viszont azért ne számíts egy csoda masinára, mert akkor csalódni fogsz. 

A kijelző is a belépő kategóriának megfelelő. 7” átmérővel és 1024×600-as felbontással rendelkezik. Ami pozitívum, hogy IPS paneleket kapott, amik nagy betekintési szöget és éles színeket tesz lehetővé. 

A beépített belső memória viszonylag alacsony: 16 GB. Ez talán kevésbé jelent majd problémát, hiszen a készülékre egyébként sem fognak játékok és nagyobb alkalmazások kerülni, így azok nem foglalják majd a helyet. Ha esetleg mégis több tárhelyre lenne szükséged, akkor 128 GB-ig bővítheted microSD memóriakártya segítségével. 

Az alapvető csatlakozási lehetőségek természetesen itt is elérhetőek: Wi-Fi, Bluetooth, GPS. A készülék microUSB-n keresztül tölthető vagy kapcsolható össze számítógéppel. Az alacsonyabb teljesítménynek meg van az előnye is egyébként, jóval kevesebbet fogyaszt a készülék, így egyetlen töltés akár 20 órára is elegendő lehet. 

Található még benne egy előlapi és egy hátlapi kamera is, mindkettő 2 Mpx-es minőségű képeket lő. Ezzel profi családi fotók nem fognak készülni, de azért mókázni és egykét közös szelfit lőni jó lehet. Illetve skype-hoz vagy más videó chat szolgáltatáshoz is kiváló. 

Láthatod, hogy a Lenovo belépő kategóriás készüléke nem a teljesítményével fog lenyűgözni. Ezt azonban bőven ellensúlyozza az olcsó ár. Ha csak böngészésre keresel valami olcsó gépet, akkor felesleges lesz háromszor ennyit kiadnod egy olyan tabletért, amit nem is fogsz tudni rendesen kihasználni. 

Lenovo TAB 4 7 Essential tablet tablet összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Olcsó ár
  •  Mindennapi feladatok ellátására tökéletes
  •  Hosszú akkumulátor idő

Hátrányok:

  •  Gyengébb teljesítmény
  •  Játékokat nem nagyon fog elvinni

További tablet tesztek