LG F2J6HM0W mosógép teszt

LG F2J6HM0W mosógép
LG F2J6HM0W mosógép

Mosó- és szárítógép kombó

  •  Szuper extrák, modern működés
  •  Szárítógép funkció
  •  Nagy teljesítmény, kényelmes használat
Aktuális ár
A termék nem kapható, mások ezekből választottak helyette:
Gorenje WEI84CPS elöltöltős mosógép
Gorenje WEI84CPS elöltöltős mosógép
Aktuális ár
OneConcept Ecowash-Pico mosógép
OneConcept Ecowash-Pico mosógép
Aktuális ár
CANDY CST 27LE/1-S felültöltős mosógép
CANDY CST 27LE/1-S felültöltős mosógép
Aktuális ár

LG F2J6HM0W mosógép mosógép - részletes információk
Márka LG
Típus Elöltöltős
Energiaosztály A
Mosókapacitás 7 kg

Ez a készülék egy rendhagyóbb darab a listánkon, ugyanis nem csak sima mosógépről van szó; szárítógép is egyben. Ennek a kombinációnak számos előnye van: nem foglalnak felelsleges helyet a száradó ruhák, nem növelik a lakás páratartalmát és még az illatuk is szuper jó lesz mosás után. 

Természetesen azzal is számolnod kell, hogy egy ilyen multifunkciós masina azért többe kerül majd, mint egy hagyományos mosógép. Azonban véleményem szerint maximálisan megéri az árát. 

Lássuk elsőként, hogy mekkora kapacitással rendelkezik ez a masina. Egy ciklus alatt akár 7 kilogramm ruhát is képes kimosni, ami egy elég korrekt mennyiség. Azzal viszont számolnod kell majd, hogy a szárítási kapacitás már csupán 4 kg. Így aztán, ha kombinált programot futtatsz, akkor ez alapján kell megpakolnod a gépet.

Hasznos lehet a különösen erős centrifuga, ami akár percenkénti 1200 fordulatra is képes. Ez az egyik legjobb érték, ami jelenleg elérhető a piacon. Bár a mosógépeknél mindenki elfogadja, hogy hangosak, azért hangos és hangos között is van különbség. Az LG masinájánál a legzajosabb centrifugálási fázisban 73 dB lesz a zajszint. 

Nagy pozitívum volt számomra a sokszínű programválaszték. Összesen 14 különböző mosási és 5 szárítási program érhető el, így aztán bármilyen ruhákról is legyen szó, könnyedén megtalálod majd a tökéletes beállítást. Ezek között megtalálható a gőzölős program, amivel felfrissítheted a ruhákat és megspórolhatod a vasalás fáradalmait. De van itt még gyors mosás és allergéneket eltávolító program is. Ha ez nem lenne még elég, akkor elérhető a készülékhez egy mobiltelefonos applikáció is. Ezzel újabb programokat telepíthetsz, de ezen felül használhatod akár a készülék esetleges meghibásodásainak diagnosztizálásához és azok megoldásához is. 

A készülék számos különböző extra funkcióval és modern megoldásokkal rendelkezik. A gyerekzár és az időzítő alapnak mondhatóak, de ezen felül még különböző foltprogramok és súlyérzékelés is elérhető. A Fuzzy Logic technológia pedig képes felismerni a ruhák típusát és súlyát, ez alapján pedig automatikusan módosítja a felhasznált víz és mosószer mennyiségét és akár a mosási ciklust is. Ezzel hosszú távon rengeteget spórolhatsz. Érdekes extra funkció még, hogy bármikor megállíthatod a gépet ciklus közepén és hozzáadhatsz néhány darab ruhát, amik esetleg kimaradtak. Ezt a feledékenyebbek imádni fogják! 

Végül nézzünk még meg egy-két technikai részletet is. A mosógépeknél fontos a becsült fogyasztás, hiszen ez alapján tudod összehasonlítani az egyes készülékeket. Ez a gép egy fiktív négy tagú családdal és évi 200 ciklussal számolva 1134 kWh-át fogyaszt egy év alatt. Szárítás nélkül ez az érték viszont mindössze 204 kWh-ra módosul. 

Érdemes még megjegyezni, hogy a mosógép modern direct drive inverteres motorral működik, amire a gyártó 10 év garanciát vállal. 

Én úgy gondolom, hogy a fentiekből is látszik, ez a készülék egy igazi felső kategóriás masina. Rendelkezik mindennel, amire a kényelmes és praktikus használathoz szükséged lesz. Így aztán hiába a magasabb ár, véleményem szerint minden ráköltött forintot bőven megér. 

LG F2J6HM0W mosógép mosógép összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Szuper extrák, modern működés
  •  Szárítógép funkció
  •  Nagy teljesítmény, kényelmes használat

Hátrányok:

  •  Ha nem használod ki a szárítás funkciót, akkor nem lesz számodra jó választás

További mosógép tesztek