MacBook Air 13″ Retina (2021) laptop teszt

MacBook Air 13″ Retina (2021) laptop
MacBook Air 13″ Retina (2021) laptop

Felhasználói élmény kimaxolva

  •  Utólérhetetlen felhasználói élmény
  •  Mind működésében, mind külsejében elegáns és letisztult
  •  Hamisítatlan Apple minőség
  •  Mezei felhasználók számára az egyik legjobb választás
Aktuális ár

MacBook Air 13″ Retina (2021) laptop laptop - részletes információk
Márka Apple
CPU Intel Core i3 1000NG4 Ice Lake
RAM 8 GB
GPU Intel UHD Graphics 617
Tárhely 256 GB SSD

Ha az Apple laptopjairól van szó, akkor nehéz kikerülni azt a tényt, hogy ők tényleg igazi profik, ha felhasználói élményről van szó. Igen, igaz, hogy a MacBook-ok valamivel drágábbak. Sokszor nem is rendelkeznek olyan meggyőző hardverekkel, mint más gépek. Azzal azonban nem nagyon lehet vitába szállni, hogy felhasználóként mégis ezek nyújtják a leggördülékenyebb és legjobb élményt.

Már a ház kialakítása is ezt az elvet követi. Vékony, elegáns és nem utolsósorban szuper könnyű, mindössze 1,25 kilogrammot nyom. Az újrahasznosított alumíniumból készült borítás nem csak eszméletlenül jól néz ki, de szuper strapabíró is.

A gyönyörű külső korrekt belsőt rejt. Processzornak Intel Core i3 1000NG4 Ice Lake-t kapott a 2020-as MacBook, emellett 8 GB-nyi RAM és egy integrált Intel UHD Graphics 617 grafikus vezérlő található benne. Oké, ez nem fogja elvinni a legújabb játékokat, de hétköznapi használatra több, mint elég. Sőt.

Az Apple már nagyon régóta csak SSD tárhelyekkel dolgozik. Megszokhattuk azt is, hogy különböző változatú készülékek közül válogathatunk, amik más és más mennyiségű memóriával rendelkeznek. Szerintem jelen esetben a 256 GB-os verzió az, ami a legjobb ár-érték arányt nyújtja. Nem szuper drága még, viszont már bőven elegendő tárhelyet nyújt a mezei felhasználók számára.

Amit mindenképpen szeretnék kiemelni, az a névadó Retina kijelző. Ez a 13,3 inch képátlójú IPS monitor elképesztően jó képminőséget nyújt. Ehhez az előző generációnál 48 %-kal gazdagabb színvilágon túl a laptopoknál ritkábban előforduló QHD (2560×1600 px) felbontás is hozzájárul. Illetve ami még egy piros pont az Apple számára az a szuper vékony keret, ami magával ragadó élményt nyújt.

A pillangó mechanikával működő billentyűzet nem csak szuper csendes, de háttérvilágított is. Itt is átjön az Apple gépek alapvető filozófiája – csendesen, de elképesztően hatékonyan teszik a dolgukat.

Csatlakozókból természetesen az Apple Thunderbolt 2 portjai találhatóak benne. Ezen nincs is nagyon mit részletezni.

Van még néhány apróság, amiket kiemelnék. Ezek közül az egyik a 720 p minőségű webkamera. Ez is a MacBook-ok sajátja, hogy az akkumulátor akár 12 óra aktív használatot is képes kibírni. Ami valljuk be, igazán impresszív. A biztonságról pedig a hardveres titkosításon túl a beépített ujjlenyomat olvasó is gondoskodik.

Természetesen a készülék a Mac OS operációs rendszerrel együtt kapható.

Az MacBook gépeket talán kevésbé kell eladni. Aki próbálta imádja, aki nem hajlandó kipróbálni sem, azokat szinte lehetetlen meggyőzni. Én ennek ellenére úgy gondolom, hogy az Apple tényleg elsőosztályú munkát végez abban, hogy kimaxolja a felhasználói élményt. Szóval ha szeretnél egy olyan gépet, amivel az életben nem lesz problémád és hajlandó is vagy ezt megfizetni, akkor ezt a masinát neked találták ki.

MacBook Air 13″ Retina (2021) laptop laptop összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Utólérhetetlen felhasználói élmény|Mind működésében, mind külsejében elegáns és letisztult|Hamisítatlan Apple minőség|Mezei felhasználók számára az egyik legjobb választás

Hátrányok:

  •  Igen, a magasabb ár|Játékhoz kevésbé ajánlott

További laptop tesztek