Metabo ASA 25L PC takarítógép teszt

Metabo ASA 25L PC takarítógép
Metabo ASA 25L PC takarítógép

Szuper ár, hatékony takarítás

  •  Kedvező árfekvés
  •  Megbízható minőség
  •  Hatékony használat
Aktuális ár

Metabo ASA 25L PC takarítógép takarítógép - részletes információk
Márka Metabo
Típus Száraz-, nedves takarítógép
Teljesítmény 1250 W
Vezeték nélküli Nem
Felhasználási terület Főként beltéri

Amikor ipari porszívót vagy takarítógépet vásárolunk fontos átgondolnunk, hogy pontosan mire is szeretnénk majd használni a készüléket. Vannak olyan környezetek és feladatok, ahol tényleg csak a felsőkategóriás “szörnyetegek” állják majd meg a helyüket. Ilyen lehet egy építkezés vagy nehézipari raktár, gyár esetleg. Azonban sok esetben egy kisebb készülék is elegendő lehet a terület kitakarítására. Ilyenkor felesleges százezreket költenünk a drága monstrumokra, és beérhetjük egy egyszerű, de hatékony masinával is. Mint például ez a Metabo modell.

Ez a takarítógép kitűnő választás lehet kisebb szállotek, motelek vagy hostelek takarítására. De ugyanúgy megállja majd a helyét üzlethelyiségekben, rendezvényközpontokban vagy hasonló forgalmas helyeken is. Nagyobb ipari hulladékokhoz, olajhoz, építési törmelékhez nem ajánlanám. Viszont egy gyengédebb környezetbe tökéletes választás lesz. Ráadásul a történet szépsége, hogy ehhez az ipari porszívóhoz kifejezetten baráti áron juthatsz majd hozzá. Nem kell százezreket fizetned majd egy hatékony masináért.

Bár a komolyabb ipari környezetre szánt gépekkel nem veheti fel a versenyt, egy szálloda, üzlet vagy hasonló hely számára tökéletesen megfelel majd.

Nézzük is meg, hogy mit tud pontosan ez a kicsike. 25 literes tartállyal rendelkezik, ami kifejezetten szennyezett környezetben is elegendő lesz sokórás használatra is. Gyakorlatilag bármilyen padlótípussal megbírkózik, legyen szó fáról, linóleumról, kőről vagy akár szőnyegpadlóról. A nagy teljesítményű, 1250 wattos motor gondoskodik majd róla, hogy ne maradjon kosz sehol. Ráadásul a készülék képes a nedves szennyeződések kezelésére is, így nyugodtan felszívhatsz vele kiömlött folyadékokat is. Bár az olajos szennyeződésekhez már én személy szerint nem ajánlanám őt. Ennek elsősorban a barázdált műanyag cső az oka.

A készülékhez tartozik néhány hasznos kiegészítő, amik megkönnyítik és hatékonyabbá teszik majd a takarítást. Ezek a kefés szívófej, a résszívó és a keménypadlókra specializált fej. Ami pozitívum, hogy az összes kiegészítőt a készülékbe épített tárolófelületeken tarthatod majd, így azok mindig kéznél lesznek majd. Takarítás közben nagyfokú mobilitást biztosít majd az extra hosszú, 7,5 méteres kábel. Ennek az a további előnye, hogy nem kell majd akkumlátorok töltögetésével bajlódnod.

Nem csak a hagyományos otthoni porszívók, de ipari masinák esetében is fontos a megfelelő szűrőrendszer. Hiszen ez garantálja, hogy a felszívott kosz ne kerüljön vissza a helyiség levegőjébe. Szerencsére erről is gondoskodott a gyártó, ugyanis ez a modell egy mosható, prémium szűrővel rendelkezik. Ez azért is előnyös, hiszen szennyezettebb területeknél a szűrő hamar elkoszolódhat, a mosható szűrőt pedig egyszerűen kitakaríthatjuk majd, nem kell mindig újat vásárolnunk.

Hasznos és érdekes funkció még, hogy a légáramlás iránya megfordítható ennél a készüléknél. Így nem csak porszívóként állja majd meg a helyét, de akár avart is összefújhatunk vele. Ezzel pedig megspórolhatod magadnak egy külön levélfúvó vásárlását.

Összességében én úgy gondolom, hogy kedvező ára ellenére is remek teljesítménnyel, és megbízható működéssel rendelkezik ez a takarítógép. Bár a komolyabb ipari környezetre szánt gépekkel nem veheti fel a versenyt, egy szálloda, üzlet vagy hasonló hely számára remekül megfelel majd.

Metabo ASA 25L PC takarítógép takarítógép összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Kedvező árfekvés
  •  Megbízható minőség
  •  Hatékony használat

Hátrányok:

  •  Komolyabb ipari szennyeződésekhez, olajhoz már nem ideális választás

További takarítógép tesztek