Microsoft Surface Pro 8 tablet teszt

Microsoft Surface Pro 8 tablet
Microsoft Surface Pro 8 tablet

Csúcskategóriás táblagép igazi profiknak

  •  Asztali PC-kkel felérő teljesítmény
  •  Gyönyörű, nagy felbontású képernyő
  •  Laptopként is használható
  •  Windows operációs rendszer
Aktuális ár

Microsoft Surface Pro 8 tablet tablet - részletes információk
Márka Microsoft
Képátló 12,3"
Felbontás 2736×1824
Processzor Intel Core i7 8650U Kaby Lake R
Memória 16 GB
Tárhely 1000 GB SSD
Operációs rendszer Windows 10 Home

Felső kategóriás, szuper tabletet keresel, de nem kedveled az Apple termékeket? A másik népszerű opció természetesen az Android, most mégis inkább valami mást szeretnék neked bemutatni. Ez a Microsoft táblagép ugyanis lenyűgöző teljesítménnyel és kiváló minőséggel rendelkezik. 

Azt érdemes már az elején leszögeznünk, hogy itt azért jóval többről van szó, mint egy egyszerű tabletről. Nem csak arról van szó, hogy a hátsó kitámasztó és az opcionálisan megvásárolható billentyűzet segítségével gyakorlatilag laptoppá is alakíthatod. Emellett a teljesítménye is közelebb áll egy asztali számítógépéhez, mint egy sima középkategóriás tablethez. 

Nézzük is meg pontosan, hogy mit tud a kicsike. Egy kifejezetten erős Intel Core i7 8650U Kaby Lake R processzort és 16 GB RAM-ot kapott, amihez társul még egy Intel UHD Graphics 620-as grafikai vezérlő is. Ez a konfiguráció elég erős ahhoz, hogy az újabb játékokat is gond nélkül elvigye és akár 3D-s modellezéshez használd. Netezéshez vagy filmezéshez pedig olyan, mintha a késpárbajra vinnél magaddal pisztolyt. 

Az operációs rendszer természetesen Windows, annak is a 10-es verziója. A tárhelyre sem lehet panasz, ugyanis 1000GB fog rendelkezésedre állni. Ami hatalmas pozitívum, hogy SSD került a gépbe, így sokkal gyorsabban fog működni, mint hagyományos társai. 

Az erős hardverek mellett szerencsére a kijelző minősége is kiváló. Nagy méretű, 12,3” átmérőjű érintőképernyőt kapott, ami gyönyörű 2736×1824 pixeles felbontásra képes. Az IPS panelek magas kontrasztarányt és alacsony tükröződést nyújtanak, így zavartalanul élvezheted az élénk színeket és a szép képet. 

Korszerű USB 3.2 és Mini DisplayPort csatlakozókkal is rendelkezik, emellett képes gigabites Wi-Fi kapcsolatra, van benne kártyaolvasó, webkamera és fülhallgató csatlakozó is. 

Amit érdemes még megemlíteni, hogy az akkumulátor üzemideje is kifejezetten jó a maga 13,5 órájával. Ez tablet és laptop viszonylatban is nagyon jónak mondható. 

Ezt a készüléket elsősorban azoknak tudom ajánlani, akiknek munkájukból vagy hobbijukból adódóan szükségük van az erősebb hardverekre és ki is tudják használni azt. Természetesen ez esetben az ár is magasabb lesz, viszont minden forintot megér a tablet, amit cserébe kapsz. 

Microsoft Surface Pro 8 tablet tablet összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Asztali PC-kkel felérő teljesítmény
  •  Gyönyörű, nagy felbontású képernyő
  •  Laptopként is használható
  •  Windows operációs rendszer

Hátrányok:

  •  Magasabb ár

További tablet tesztek