Microsoft Surface Pro X tablet teszt

Microsoft Surface Pro X tablet
Microsoft Surface Pro X tablet

Bivalyerős táblagép

  •  Komoly teljesítmény, megbízható működés
  •  Nagy felbontású és méretű érintőképernyő
  •  Windows 10 operációs rendszer
  •  Csatlakoztatható billentyűzet
Aktuális ár

Microsoft Surface Pro X tablet tablet - részletes információk
Márka Microsoft
Képátló 13"
Felbontás QHD (2880x1920)
Processzor Microsoft SQ1
Memória 8 GB
Tárhely 128 GB SSD
Operációs rendszer Windows 10 Home

Ez a szuper kis készülék a Microsoft-tól már inkább egy 2 az 1-ben laptop, mint tablet. Viszont úgy érzem, hogy ezen a toplistán is bőven elfér. Biztos volt már közületek más is úgy, hogy egyszerűen nem volt elég gyors, erős vagy megbízható egy tablet. Na, ezzel a készülékkel ilyen problémáid nem lesznek. Természetesen ennek meg is kérik az árát, azonban ha számodra elsődleges a magas funkcionalitás és megbízhatóság, akkor jó szívvel tudom ajánlani a Surface Pro X-t.

A készülék szuper alacsony, mindössze 0,77 kilogrammos súllyal rendelkezik. Emiatt tényleg kényelmesen használható tabletként is. Természetesen emellett jár hozzá egy lecsatolható billentyűzet is, szóval akár laptopként is megállja a helyét.

Először ejtenék pár szót a kijelzőről, mert érdemes róla beszélnünk. Egy 13 inch képátlójú kicsikéről van szó, ami már a laptopok között is megfelelőnek számítana, tabletnek pedig kifejezetten nagy. Ami még pozitívum, hogy a FullHD-nál magasabb 2880×1920 pixeles felbontással rendelkezik. Szóval ha filmezésre használnád, akkor a szuper képminőség garantált. Emellett kifejezetten nagy 450 Nit-es fényerőt hoz, szóval akár erős napsütésben sem fog gondot okozni a használata. Természetesen a kijelző tükröződésmentes is.

Nézzük mit rejt a ház. Egy Microsoft SQ1 processzort, 8 GB-nyi RAM-ot és egy LPDDR4X Adreno 685-ös videokártyát tudtak belegyömöszölni ebbe a készülékbe. Ezzel nyilván nem egy gamer laptopról beszélünk, viszont a hétköznapi használatban gyakorlatilag soha nem lesz vele gondod, hiszen villámgyors.

Ehhez hozzátartozik még a beépített 128 GB-os SSD tárhely is, ami szintén gyors működést tesz lehetővé és a mezei felhasználók számára általában elegendő is ez a mennyiségű memória.

Hasznos extrák még az 1080 p minőségű beépített webkamera és a gyári arcfelismerő rendszer is. Emellett megemlíteném, hogy a nagy teljesítmény ellenére is képes akár 13 órán keresztül üzemelni egyetlen töltéssel. Ez pedig táblagépek esetében nagyon fontos szempont.

Csatlakozókból található benne 2 darab USB-C típusú port, emellett használhatsz rajta Wi-Fi-t, de akár 4G kapcsolatot is. Így egészen biztos, hogy bárhonnan tudsz majd csatlakozni a nethez. Operációs rendszernek a Windows 10 Home verziója van rajta, ami valamivel több beállítást és lehetőséget biztosít.

Ez távolról sem a legolcsóbb táblagép, amit vásárolhatsz. Viszont én úgy gondolom, hogy a magas teljesítmény, a csatlakoztatható billentyűzet és a megbízható működés a mindennapokban nagyon fontosak lehetnek. Szóval szerintem a Microsoft Surface Pro X bőven megéri az árát.

Microsoft Surface Pro X tablet tablet összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Komoly teljesítmény, megbízható működés|Nagy felbontású és méretű érintőképernyő|Windows 10 operációs rendszer|Csatlakoztatható billentyűzet

Hátrányok:

  •  Magasabb ár

További tablet tesztek