Razer Tiamat V2 fejhallgató teszt

Razer Tiamat V2
Razer Tiamat V2

Gamer élményvilág, nem csak gamereknek

  •  Egyedi megjelenés, Razer stílus
  •  Valódi 7.1-es hangzás
  •  Átfogó beállításokat biztosító vezérlőegység
  •  Hosszú élettartamú, fonott vezeték
Aktuális ár

Razer Tiamat V2 fejhallgató - részletes információk
Márka Razer
Fejhallgató típusa Fül köré illeszkedő
Frekvencia-átvitel 100-10000 Hz
Csatlakozás Vezetékes

A Razer márkát gondolom senkinek nem kell bemutatnom. A gamer cuccokat gyártó cég a fejhallgatók terén is megállja a helyét. A Tiamat V2 modelljük egy kiváló minőségű füles, ami ránézésre nem mondható kifejezetten szolidnak, azonban akár nem játékosok számára is jó választás lehet, ha az otthoni multimédiás élményt fontosnak tartod.

Legnagyobb előnye a kiváló hangzásvilág, hiszen valódi 7.1-es térhangzással rendelkezik. Ez annyit tesz, hogy a hang nem virtuálisan tűnik 3D hatásúnak, hanem valóban 5-5 neodymium mágneses hangszóró helyezkedik el a fülhallgató két oldalán. Ezek közül egyet-egyet találsz oldalt, elől, hátul és középen, az ötödik pedig a mély hangokért felelős.

Ez filmeknél és játékoknál egyaránt igazi, közvetlenebb élmény nyújthat. Játékok esetében meg van az az előnye a térhangzásnak, hogy képes vagy a hangok alapján is megmondani, hogy melyik irányból érkezik az ellenfél, így gyorsabban reagálhatsz.

Ergonomikus kialakítását hosszú órákon át tartó használatra tervezték, így legyen szó filmnézésről, munkáról vagy játékról, a fejhallgató nem okoz majd kényelmetlenséget. A készülék optimális súlyelosztással rendelkezik és használat során nem szorítja össze a fejedet, mind sok más fejhallgató.

Számítógéphez történő kapcsolódást USB csatlakozó biztosítja, amihez három méter hosszú fonott kábel tartozik, ez a megoldás jóval hosszabb kábel élettartamot tesz lehetővé, hiszen az nehezebben törik, csavarodik meg. Ezen felül rendelkezik 3,5 mm-es mikrofon csatlakozóval és 4 darab audio jack-el is.

A készülék vezérlőegysége valamivel nagyobb, mint amit megszokhattál, emiatt az asztalon kaphat majd helyet. Ennek az oka, hogy több beállítási lehetőséget is biztosít. Nem csak a mester hangerőt szabályozhatod vele, de az egyes hangszórók intenzitását külön-külön is beállíthatod. Lenémíthatod a hangot és a mikrofont is, az utóbbinak is külön, hardveres úton kezelheted a hangerejét. Ezen felül tetszés szerint válthatsz 2.0 és 7.1 hangzás között is.

Összességében egy remek minőségű, jó hangzásvilágú, valódi térhangzással rendelkező fejhallgatókról van szó. Elsősorban játékosoknak fejlesztették ki, én azonban bátran merem ajánlani azoknak is, akik szívesen néznek filmeket vagy hallgatnak zenét.

Razer Tiamat V2 fejhallgató összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Egyedi megjelenés, Razer stílus
  •  Valódi 7.1-es hangzás
  •  Átfogó beállításokat biztosító vezérlőegység
  •  Hosszú élettartamú, fonott vezeték

Hátrányok:

  •  Drágább árkategória

További fejhallgató tesztek