Samsung Odyssey G9 monitor teszt

Samsung Odyssey G9 monitor
Samsung Odyssey G9 monitor

Szuper széles

  •  Szuper széles képernyőfelület
  •  QHD felbontás
  •  QLED panelek, kiváló képminőség
  •  Számos hasznos extra képjavító technológiával rendelkezik
Aktuális ár

Samsung Odyssey G9 monitor monitor - részletes információk
Márka Samsung
Képátmérő 49"
Felbontás QuadHD (5120x1440 px)
Panel típusa QLED
Képarány 32:9

Szeretnél nagyobb képernyőfelületet, de nem szeretnél két monitort? A Samsung Odyssey C9 monitort neked találták ki. Ez egy extra széles kijelző, ami 32:9-es képaránnyal és 5120×1440 pixeles, QuadHD felbontással rendelkezik. Gyakorlatilag olyan, mintha két QHD képernyőt ragasztottak volna egymáshoz. Csak jobb.

Ez a hatalmas, 49″ képátlójú monstrum teljesen új élményt nyújt majd. Ha leülsz elé, teljesen kitölti majd a látóteredet és sokkal jobban beleélheted majd magad a játékba. Ha pedig dolgoznál rajta, akkor soha többet nem kell majd aggódnod, hogy nem férnek el egymás mellett a megnyitott ablakok. Itt mindennek lesz helye.

Gyakorlatilag olyan, mintha két QHD képernyőt ragasztottak volna egymáshoz. Csak jobb.

Nem csak a mérete és a kialakítása egyedülálló, de a specifikációk terén is elég lenyűgöző ez a monitor. Kezdjük a válaszidővel, ami szuper alacsony, 1 ms. Emellett a monitor képes akár 240 Hz-es frissítési gyakoriságra is. Szóval ha ezen a képernyőn játszol, akkor minden jelenet szuper gördülékeny lesz. Emellett elérhetőek még a FreeSync, az NVIDIA G-Sync és a HDR1000 képjavító technológiák is, amik még jobb képminőséget biztosítanak majd.

Majdnem megfeledkeztem egy fontos apróságról. Ez a kijelző már nem a régi LED paneleket használja, helyette QLED technológiát alkalmaztak. Ez azért fontos, mert jelentősen javítja a színeket és sokkal jobb képminőséget eredményez. A kontrasztarány 2500:1, míg a fényerő akár 420 cd/m2-t is elérheti.

Természetesen nem maradhatnak el az alapvető csatlakozások sem. Megtalálható a DisplayPort 1.4 és a HDMI 2.0 is.

Extrák tekintetében is hoz néhány meglepetést ez a kicsike. A kijelző hátulján található egy egyedülálló Core Lightning világítás, ami öt különböző, választható színmód mentén világítja majd meg a képernyő hátulját és az asztalt. Szerintem szuper hangulatos. Emellett hasznos lesz még ekkora képernyőn a kép a képben funkció, ami számos különböző elosztást támogat, így egyszerre használhatsz több alkalmazást is a készüléken.

Én alapvetően nem vagyok nagy híve a széles képernyőknek (a megszokás nagy úr), de ez a monitor még engem is levett a lábamról. Elég borsos ára van, de ha megengedheted magadnak, akkor szerintem mindenképpen érdemes beruházni erre a szuper “kis” monitorra.

Samsung Odyssey G9 monitor monitor összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Szuper széles képernyőfelület
  •  QHD felbontás
  •  QLED panelek, kiváló képminőség
  •  Számos hasznos extra képjavító technológiával rendelkezik

Hátrányok:

  •  Drágább ár

További monitor tesztek