Takira Sc8ter Carbon elektromos roller teszt

Takira Sc8ter Carbon elektromos roller
Takira Sc8ter Carbon elektromos roller

Szénszálas szerkezetű elektromos roller

  •  Szuper könnyű szerkezet
  •  Tartós, nagy teherbírású váz
  •  Hasznos biztonsági funkciók
Aktuális ár

Takira Sc8ter Carbon elektromos roller elektromos roller - részletes információk
Márka Takira
Motor teljesítménye 250 W
Hatótáv 28 km
Maximális sebesség 22 km/h

Ez az elektromos roller az egyik személyes kedvencem. Minimalista dizájnja egyszerű, mégis stílusos. Ezt pedig kevés modellről mondhatjuk el. Azonban nem csak a megjelenése szól a Takira járgánya mellett.

Kefe nélküli motorral rendelkezik, ami halk működést tesz lehetővé. Teljesítmény tekintetében egy átlagos masináról beszélhetünk 250 W-tal. Így a maximális sebesség 22 km/óra környékén alakul majd. Ez elsőre nem tűnhet soknak, de városi használatra tökéletesen elegendő lesz.

Korszerű lítium-ion akkumulátorral van ellátva, ami 28 km-es hatótávra elegendő. Ami pozitívum még, hogy rendelkezik gyors töltés technológiával, amivel akár 3 óra alatt nulláról teljesre töltheted az aksit. Ezt megteheted akár a munkahelyen is, ezzel gyakorlatilag megduplázva a hatótávot.

Ami miatt ez a roller igazán a szívem csücskévé vált, az a szénszálas konstrukció. Ennek köszönhetően a készülék nem csak strapabíró, de szuper könnyű is a maga 7,5 kilogrammos súlyával. Szóval könnyedén szállítható akár tömegközlekedésen vagy lépcsőkön is. Ehhez hozzájárul még az easy fold kialakítás is. A könnyű felépítés azonban nem jelenti azt, hogy a teherbírás csökkenne. Sőt, a roller akár 120 kilogrammig használható.

A kormányon található egy jól látható LCD kijelző, amiről leolvashatod a tölttségi szintet és az alapvető adatokat. Ugyanitt tudod állítani a roller sebességét is.

Biztonság tekintetében a Takira elektromos rollerének egy jó értékelést adnék. Mindkét oldalon található fék. Az elülső kereket a kormányon található fékkel tudjuk lassítani, míg a hátsó keréken egy taposófék található. A kormány rúdon van még egy LED reflektor, ami sötétben is megvilágítja az utat. A hátsó világítás helyett viszont fényvisszaverőt kaptunk.

Ami még egy hasznos apróság, hogy a roller rendelkezik kitámasztóval. Így nyugodtan leparkolhatod bárhol, akkor is, ha éppen nem akarod összecsukni.

Mindent összevetve én úgy gondolom, hogy egy szuper kis járgányról van szó. Elsősorban azoknak ajánlanám, akik nem akarnak tíz kilónál nehezebb rollerrel járni. Ha fontos, hogy kézben is tudd szállítani, akkor a Takira szénszálas konstrukcióját imádni fogod.

Takira Sc8ter Carbon elektromos roller elektromos roller összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Szuper könnyű szerkezet
  •  Tartós, nagy teherbírású váz
  •  Hasznos biztonsági funkciók

Hátrányok:

  •  A teljesítményhez képest valamivel drágább ár

További elektromos roller tesztek