Whirlpool FFD 9458 BCV EE mosógép teszt

Whirlpool FFD 9458 BCV EE mosógép
Whirlpool FFD 9458 BCV EE mosógép

Szuper ár-érték arány

  •  Jó ár-érték arány
  •  Kisebb és nagyobb háztartásokba is tökéletes
  •  Gazdag programválaszték
  •  Hasznos extra funkciók
Aktuális ár

Whirlpool FFD 9458 BCV EE mosógép mosógép - részletes információk
Márka Whirlpool
Típus Elöltöltős
Energiaosztály B
Mosókapacitás 9 kg

Mindenféle mosógéppel találkoztam már a piacon. Vannak olcsó, prémium, kicsi és nagy modellek is. Ezek mind valamilyen speciális igényt elégítenek ki. Van amelyiket kisebb háztartásokba szoktam ajánlani, másokat kifejezetten nagycsaládosoknak. Előfordul azonban, hogy egész egyszerűen csak egy jó mosógépet keresünk, ami minden igényt kielégít. Ebben az esetben pedig egyértelműen ezt a Whirlpool modellt tudom ajánlani!

Ez az előltöltős mosógép pont attól különleges, hogy nem az. Nem kiemelkedően olcsó, nem is kiemelkedően nagy. Viszont cserébe tényleg minden szempontból kiválónak mondható. Ár-érték arányban pedig szinte verhetetlen. Nézzük is meg, hogy mit tud pontosan!

Ha csak egy mosógépet választhatnék a toplistánkra, amit tényleg jó szívvel tudok ajánlani bárkinek, akkor ez a modell lenne az.

Amikor mosógépet vásárolunk, érdemes először a készülék kapacitását megnéznünk. Ez a modell 9 kilogrammos mosási kapacitással rendelkezik, ami tökéletesen elegendő akár nagycsaládok számára is. Emellett a beéptett szenzoroknak köszönhetően súlyozott fogyasztással működik. Ez azt jelenti, hogy ha csak 2 kilogramm ruhát mosol majd, akkor jóval kevesebb vizet és áramot fogyaszt, ráadásul a mosás ciklus is gyorsabb lesz. Így a nagy kapacitása mellett is tökéletesen megfelelhet kisebb, egy fős háztartások számára is.

A másik fontos szempont, amit érdemes figyelembe vennünk mosógép választáskor, azok a programok és elérhető extra funkciók. Szerencsére ez a Whirlpool modell ebből a szempontból is kifejezetten jól teljesít. Megtalálható rajta az összes alapvető program, mint a pamut, gyapjú, érzékeny anyagok, selyem, vegyes mosás. Emellett elérhető a gazdaságos ECO program, az alacsony hőmérsékletű mosás, és a gyorsprogram is, ami 30 perc alatt végez. Külön speciális programok vannak az ágyneműk, a sportruházat, és a paplanok számára is. Illetve érdemes még kiemelni a gőzprogramot is, amivel nem mindegyik mosógép szokott rendelkezni. Ennek a lényege, hogy forró gőz segítségével frissíti fel és fertőtleníti a ruhákat, egyúttal pedig a gyűrődéseket is segít kisimítani.

Természetesen egy mosógépnél nem elhanyagolható a fogyasztás sem. Ennek a készüléknek a névleges fogyasztása 57 kWh 100 mosásonként, vítből pedig 50 litert fogyaszt ciklusonként. Természetesen ezek csak az irányadó számok. Nagyon fontos, hogy a fejlett szenzorrendszernek köszönhetően a készülék sosem fogyaszt többet, mint ami az adott töltethez szükséges. Ezzel pedig rengeteg időt, vizet és áramot spórolhatsz majd meg.

Végezetül ejtsünk még szót kettő kevésbé izgalmas, de ugyanolyan fontos műszaki adatról. Ezek közül az első a zajszint, ami ennél a masinánál kifejezetten jónak mondható. A jó itt természetesen halkat jelent. Mosás alatt 61 dB-es zajszintet produkál a masina, centrifugálási fázisban pedig 78 dB a névleges zajszint. Emellett szunyókálni nem érdemes, de attól sem kell tartanod, hogy terminátor apokalipszis hangok árasztják majd el a lakást mosás közben. A másik lényeges műszaki adat még a centrifúga fordulatszáma, ami maximumra pörgetve akár 1400 fordulatra is képes percenként. Ez azt jelenti, hogy a készülék képes nagyon alaposan kicentrifúgázni a ruhákat, így azok teregetés után hamar megszáradnak majd. Természetesen érzékenyebb anyagok esetében ez a fordulatszám jelentősen csökkenthető, de emiatt sem kell majd aggódnod, hiszen az automatikus programok mindent elvégeznek majd helyetted.

Ha csak egy mosógépet választhatnék a toplistánkra, amit tényleg jó szívvel tudok ajánlani bárkinek, akkor ez a modell lenne az. Kisebb és nagyobb háztartásokban egyaránt megállja a helyét, rendelkezik az összes szükséges extra funkcióval, és szuper ár-érték arányt képvisel. Azt hiszem nem is kell többet mondanom róla.

Whirlpool FFD 9458 BCV EE mosógép mosógép összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Jó ár-érték arány
  •  Kisebb és nagyobb háztartásokba is tökéletes
  •  Gazdag programválaszték
  •  Hasznos extra funkciók

Hátrányok:

  •  Ennél a készüléknél nem tudnék negatívumot kiemelni

További mosógép tesztek