Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívó teszt

Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívó
Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívó

Szuper robotporszívó a Xiaomi-tól

 •  Kiváló minőség
 •  Rengeteg okos funkció
 •  Fejlett navigáció
 •  Hosszú üzemidő
 •  Hatékony tisztítás
Aktuális ár

Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívó robotporszívó - részletes információk
Márka Xiaomi
Portartály mérete 460 ml
Üzemidő 150 perc
Navigáció Fejlett
Smart funkciók Vannak

A Xiaomi márka minőségi és szuper ár-érték arányú termékeiről híres. Így kifejezetten örültem, amikor megtudtam, hogy rendelkeznek saját gyártású robotporszívóval is. Azonnal fel is került a listára, hiszen bőven kiérdemelte itt a helyét.

Nagyon jó 2000 Pa szívóteljesítménnyel rendelkezik, amihez fejlett keferendszer társul. Így könnyen elbánik a kosszal szőnyegen és kemény padlófelületen egyaránt. Külön pozitívum, hogy érzékeli a felületek közötti különbséget és ez alapján módosítja a saját működését. A portartály is nagy méretű, 460 milliliteres, szóval akár közepes vagy nagyobb lakásokban is jól funkcionál a kosz mértékétől függően.

Kettős szűrőrendszerrel rendelkezik, ami megakadályozza, hogy a felszívott por visszajusson a levegőbe. A mosható szűrő mellett, HEPA filter is található benne, amit az allergiások és a kisgyerekes családok imádni fognak.

Pozitívum még a hosszú működési idő, egyetlen töltéssel ugyanis akár 150 percen keresztül is képes működni a porszívó. Ha lemerül, akkor automatikusan visszatér a dokkoló állomáshoz és miután feltöltötte magát, ugyanonnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

Ez a robotporszívó kifejezetten fejlett, felső kategóriás navigációs rendszerrel bír, aminek az alapján a LiDAR lézeres érzékelés adja. Intelligens szenzorokkal van felszerelve és akár 2 centiméter magasságú szintkülönbséggel is megbirkózik. Emellett rendelkezik még egy gumi biztonsági ütközővel is, hogy biztosan ne karcoljon meg semmit mozgás közben. Az érzékelők képesek megelőzni a lépcsőről való leesést, az algoritmus pedig feltérképezi a lakást és akár 20%-kal gyorsabb porszívózást tesz lehetővé a kevésbé fejlett modellekhez képest.

Rendelkezik felmosás funkcióval is, aminél az innovatív felmosófej és a 280 milliliteres intelligens vízadagoló tartály tesznek majd jó szolgálatot.

Természetesen, ahogy azt el is várhatjuk ez a robotporszívó már tudja az összes okos funkciót. A MiHome alkalmazáson kereszül elérhető a távvezérlés, a konkrét területeket is beállíthatod, időzítheted a gépet, tiltott zónákat határozhatsz meg, sőt akár helyiségenként megadhatod a kívánt szívóerőt és a felhasznált víz mennyiségét. Emellett elérhető a hangirányítás is Google Assistant-en vagy Amazon Alexán keresztül. Amiről még érdemes szót ejteni az a zajszint, ami viszonylag halk, 60 dB-es.

Ez a robotporszívó egyértelműen egy drágább árkategóriába esik, azonban én úgy gondolom, hogy a gazdag funkcionalitás és a kiváló minőség bőven megéri az árát. Ha igazán jó és megbízható robotporszívót keresel, akkor a Xiaomi kicsikéje jó választás lesz számodra.

Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívó robotporszívó összesítő vélemény

Előnyök:

 •  Kiváló minőség
 •  Rengeteg okos funkció
 •  Fejlett navigáció
 •  Hosszú üzemidő
 •  Hatékony tisztítás

Hátrányok:

 •  Magas ár

További robotporszívó tesztek