Xiaomi Router 4A Gigabit teszt

Xiaomi Router 4A Gigabit
Xiaomi Router 4A Gigabit

Szuper gigabit router, baráti áron

  •  Dualband router, gigabit feletti sebességgel
  •  Szuper ár-érték arány
  •  Hasznos extrák
Aktuális ár

Xiaomi Router 4A Gigabit router - részletes információk
Márka Xiaomi
Wi-Fi szabvány 802.11ac
Támogatott frekvenciák 2,4 GHz / 5 GHz
Max. sebesség 300+867 Mbps

Ha szóba kerül a Xiaomi márka, akkor legtöbbünk fejében egyből a jó ár-érték aránnyal párosul. Nem is csoda, hiszen ez a gyártó szinte térdre kényszerítette a piacot azzal, hogy kiváló minőségű termékeket árul, a többi márkánál jóval olcsóbban. És ez nincs másként a routerüknél sem.

Ez a kicsike egy Dualband router, ami képes a gigabites sebességre is, így a teljes sebessége elérheti akár az 1200 Mbps-ot is. A működését jelentősen javítja, hogy erős belső alkatrészeket kapott.

A legtöbb Wi-Fi routernél alap, hogy elérhetőek a LAN portok is, azonban ezek nem mindig hozzák a magasabb sebességet. A Xiaomi készüléke azonban akár kábelen keresztül is képes az 1000 Mbps feletti sebességre.

Pozitívum, hogy a router beállítása szinte gyerekjáték lesz. Természetesen megteheted a gépen keresztül is, de ha időt és energiát akarsz megspórolni, akkor használhatod a mobiltelefonos alkalmazást, ami Apple telefonokon is elérhető. Ha Xiaomi mobilod van, akkor pedig még egyszerűbb dolgod lesz.

Hasznos elérhető extrák a biztonságos VPN támogatás és a QoS intelligens sávkiosztás. Ez utóbbival akkor is szinte lassulás nélkül használatod majd a netet, ha közben másik készüléken streamelsz, torrentezel vagy játszol. Gondolom azt mondanom sem kell, hogy a korszerű titkosítási protokollok alapfelszereltséget képeznek.

Szerintem a Xiaomi gigabit routere egy kiváló darab, ami kedvező áron nyújtja a modern extrákat, nagy teljesítményt és remek sebességet. Emiatt jó szívvel tudom ajánlani bárkinek, aki nem akarja beérni az első olcsó, de gagyi wifi routerrel.

Xiaomi Router 4A Gigabit router összesítő vélemény

Előnyök:

  •  Dualband router, gigabit feletti sebességgel
  •  Szuper ár-érték arány
  •  Hasznos extrák

Hátrányok:

  •  Igazából ennél a routernél keresve sem találtam jelentősebb negatívumot

További router tesztek