Zanussi ZCG512G1XA Gáztűzhely grillfunkcióval és forgónyárssal teszt

Zanussi ZCG512G1XA Gáztűzhely grillfunkcióval és forgónyárssal
Zanussi ZCG512G1XA Gáztűzhely grillfunkcióval és forgónyárssal

Hagyományos funkciók modern köntösben

 •  Elegáns rozsdamentes felület
 •  Lehajtható üveg fedlap
 •  Szétszedhető, duplaüveges sütőajtó
 •  Szikráztató
 •  Grillfunkció+forgónyárs
Aktuális ár

Zanussi ZCG512G1XA Gáztűzhely grillfunkcióval és forgónyárssal gáztűzhely - részletes információk
Márka Zanussi
Égőfejek száma 4
Sütő térfogata 51 l
Extrák Alsó sütés, pizzafunkció, grill, grill + forgónyárs, szikragyújtás a sütőben – külön gombbal

Miért ne lehetne egyszerre modern és régi vágású is egy gáztűzhely? A Zanussi ZCG512G1XA gáztűzhelye a bizonyíték rá, hogy egy régi gázos tűzhely is ölthet modern és időtlen formát.

A rozsdamentes acél főzőfelület és kezelőpanel nagyon sokat dob az egyébként is szemrevaló formatervezésen, mindehhez pedig egy elegáns és esztétikus lehajtható üveglapot ad a gyártó. A főzőlapon a klasszikus 4 égős-felosztás fogad: bal oldalt a mokkaégő és egy nagy égő, jobb oldalt pedig két közepes égő. A masszív osztott edénytartó rács és könnyen szétszedhető égőfejek teszik egyszerűbbé a felület tisztántartását.

Ha egy kicsit lejjebb téved a pillantásod, a rozsdamentes acél kezelőpanelt láthatod, ahol 4 db gázégő gombot találsz. Ezekhez külön gombon tudod hozzáadni az elektronikus szikragyújtást. Szintén itt helyezték el a mechanikus percórát, ami csöngetéssel jelzi, ha lejárt a beállított idő (de nincs hatással a készülék működésére).

Jobb oldalt egy külön gombbal a gázsütő teljesítményét tudod szabályozni, illetve a grillt tudod bekapcsolni. Külön gombbal kapcsolhatod be a világítást, illetve a forgónyárs forgatómotorját is itt indíthatod el.

A szétszedhető, nagy panorámaüveges ajtó mögött 51 literes fekete zománcos sütőtér fogad négy polctartóval. A sütőtér tetején találod a gázgrillt, hátul pedig a csatlakoztatható forgónyársat, amit külön tartozékként kapsz meg a készülékhez.

Hátsó gőzkivezetés gondoskodik arról, hogy a felesleges gőz és pára távozhasson a sütőből.

A sütőfunkciók között meglepően sokféle alternatív közül válogathatsz: alsó sütés, grill, grill+forgónyárs, valamint pizzafunkció is elérhető. Kár, hogy a grillfunkció esetében nincs lehetőség a hőszabályozásra.

Összességében azt gondolom, hogy ha mindenféleképp gáztűzhelyben gondolkodsz, de szeretnél túllépni a hagyományos, fehérzománcos dizájnon, akkor ez a rozsdamentes készülék nem fog csalódást okozni. Ráadásként még olyan plusz funkciókkal is megörvendeztet, amit más gáztűzhelyekben tutira nem fogsz megtalálni.

Zanussi ZCG512G1XA Gáztűzhely grillfunkcióval és forgónyárssal gáztűzhely összesítő vélemény

Előnyök:

 •  Elegáns rozsdamentes felület
 •  Lehajtható üveg fedlap
 •  Szétszedhető, duplaüveges sütőajtó
 •  Szikráztató
 •  Grillfunkció+forgónyárs

Hátrányok:

 •  A grill hőmérséklete nem állítható
 •  Külön grill-terelőlap kell a grillfunkcióhoz

További gáztűzhely tesztek