TOP Black Friday akciók 2023-ban

Vásárolj okosan. Segítünk megtalálni a legjobb Black Friday akciókat.

Támogatott tartalom
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.

Legújabb akciók

Hatalmas akciók? Tömött boltok? Feleslegesen megvásárolt holmik?

Igen, a Black Friday-ről van szó. Biztosan te is hallottál már erről az eseményről, ami minden évben megrendezésre kerül és lélegzetelállító kedvezményekkel kecsegtet.

Két élű kard ez, ha ugyanis okosan csinálod a dolgokat, akkor tényleg egy csomót spórolhatsz vele. Ha viszont beleesel a marketingesek csapdáiba, akkor könnyű ilyenkor túlköltekezni magunkat és felesleges holmikat bevásárolni – sokszor nem is annyira olcsón.

Szeretnék neked egy kis útmutatást adni, hogy hogyan hozhatod ki idén a legtöbbet a Black Friday akcióiból. Maradj velem és mindent megtudhatsz!

Mi az a Black Friday?

Kezdjünk egy nagyon rövid történelmi áttekintéssel.

Barátok bevásárolnak

A Black Friday az Egyesült Államokban kialakult hagyomány. Ez a nap minden évben a hálaadás utáni péntekre esik. Már korábban is ez volt a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, azonban egy idő után a kereskedők ráharaptak erre és ezen az egy napon hatalmas akciókkal várják a vásárlókat. Az árak ilyenkor sokszor akár önköltség alá is mehetnek bizonyos termékeken. Ezzel vonzzák be a vásárolókat, akik kapnak is az alkalmon.

Érdekesség, hogy a Black Friday nevet először 1966-ban használták, de akkor még a rendőrségen. Ezzel arra utaltak, hogy ezen a pénteken a bevásárlások miatt hatalmas dugók és tömegek voltak, és megnőtt a szmog szennyezettség is. Később aztán átvette ezt a nevet a kereskedelem is.

Ma már a Blak Friday alkalmával hatalmas leárazások, akciók és kitűnő ajánlatok várják a vásárlókat a legtöbb boltban.

A Black Friday akciók hazánkban

Itthon először 2014-ben tartották meg a Black Friday-t, azóta pedig folyamatosan nőtt a népszerűsége mind a kereskedők, mind pedig a vásárlók körében.

Ezt jól mutatja az is, hogy 2017-ben ez volt a legnépszerűbb keresőkifejezés hazánkban.

Leárazások

Míg az Államokban inkább a fizikai boltokban történnek a leárazások, addig Magyarországon jellemzőbbek az online akciók ilyenkor. Bár természetesen sok bolt is igyekszik meglovagolni ezt a hullámot.

Sajnos itthon általában kevésbé bőkezűek a kereskedők, mint a tengerentúlon. Ott ilyenkor akár a 80-90%-os leárazások sem ritkák, itthon inkább a 20-40%-os akciók szoktak dominálni. Természetesen ha szemfüles az ember, akkor azért ki lehet fogni nálunk is nagyon jó ajánlatokat.

Hogyan hozd ki a maximumot a Black Friday-ből 2020-ban?

Szeretnék neked egy kis segítséget nyújtani abban, hogy te is megtalálhasd a legjobb ajánlatokat és a Black Friday alkalmával tényleg jól járhass majd. Ha szeretnél nagyobb összegeket spórolni, jó áron hozzájutni bizonyos termékekhez és megtalálni a legnagyobb akciókat, akkor kövesd az alábbi tippeket!

Ne maradj le a Black Friday akciókról!

Százalék jelek

A legtöbb kereskedő csak a Black Friday előtt néhány nappal teszi közzé az adott évre vonatkozó ajánlatai. Emiatt könnyen előfordulhat, hogy valamelyik kedvenc üzletedről esetleg megfeledkezel év közben és lemaradsz az ajánlataikról.

Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor érdemes már most írnod egy listát azokról a dolgokról, amikre szükséged lehet, és arról is, hogy hol lehet őket kapni. Van egy kedvenc könyvesboltod vagy játékboltod? Őket se felejtsd ki a listáról.

Érdemes felíratkozni ezeknek a cégeknek a hírlevelére, hiszen ott biztosan tájékoztatni fognak a Black Friday-os kedvezményeikről. Erre használhatsz akár egy teljesen külön e-mail címet is.

Határozd meg előre az anyagi keretedet és a fontossági sorrendet

Pénztárca

Érdemes írnod egy listát azokról a dolgokról, amiket szeretnél megvenni. Régóta szeretnél új hűtőt? A gyerekeknek kinéztél már egy szuper játékot karácsonyra? Van egy könyv, amivel már hónapok óta szemezgetsz? Ezek mind mehetnek a listára.

Ezután próbáld meg kiszámolni, hogy mennyi pénzt fogsz tudni erre az egészre szánni. Ez azért nagyon fontos, mert a kereskedők reklámjai és a kedvezmények még a legkeményebb arcok önmegtartóztatását is próbára teszik. Ha nem határozod meg előre, hogy hol van a felső határ, akkor könnyedén megvásárolsz még csak ezt, csak azt, aztán a végén csodálkozol, hogy miért fizettél ennyire sokat.

Miután meg van az anyagi keret, próbálj meg felállítani a kívánságlistádon egy fontossági sorrendet. A fenti példáknál maradva, az új hűtő muszáj lesz, mert a régi kezd tönkremenni. Az ajándékok is fontosak, de talán kicsit kevésbé. A könyv pedig ha a végén még belefér, akkor szuper, de ha esetleg mégsem, azt is túléled.

Így elkerülheted, hogy utólag rossz szájízzel gondolj vissza a Black Friday-re és a sok feleslegesen megvásárolt kacatra.

Mindig nézd meg a termékek eredeti árát

Bár a versenyhivatal bünteti ezt, mégis sajnos gyakran találkozhatunk olyannal, amikor a termék árát először megemelik, majd aztán a magasabb árat akciózzák le. Ilyenkor hiába van ráírva, hogy -40%, valójában szinte semennyit nem spóroltál rajta.

Ahhoz, hogy ezeket a tisztességtelen ajánlatokat elkerülhesd, érdemes rákeresni az adott termékek korábbi árára. Az árukereső.hu oldalon például napra pontosan megnézheted, hogy korábbi időszakokban mennyibe került az adott holmi. Ez főleg nagyobb kiadásoknál lehet lényeges, mint például egy hűtő vagy mosógép.

A legfontosabb dolgokat ne hagyd a Black Friday-re

Boldog nő bevásárlás után

Ha van olyan vásárlásod, ami nagyon fontos és csak az az adott modell lesz megfelelő számodra, akkor azt nem feltétlen érdemes a Black Friday idejére hagyni. Ilyenkor ugyanis limitáltak a készletek és könnyen előfordulhat, hogy elkapkodják előled az utolsó darabokat is.

Logikusnak tűnik kivárni, hátha leárazzák azt a sportcipőt, amit kinéztél. De ha nagyon fontos, hogy pont azt tudd megvenni, akkor érdemes lehet inkább egy-két hónappal előbb 20%-kal olcsóbban megvenni, mint egy 60%-os akció idején teljesen lemaradni róla.

Gondolkodj előre

A Black Friday alkalmával érdemes lehet előre betárazni bizonyos holmikból. Ha nagyon jó ajánlatok találsz, akkor akár későbbi alkalmakra is megveheted őket már most. Ilyenek lehetnek egy következő évi szülinapi ajándék, a karácsonyi ajándékok vagy például egy olyan háztartási gép, ami most még tartja magát, de jövőre valószínűleg tönkre fog menni valamikor.

Ki korán kel, aranyat lel

Black Friday bevásárlás

Általában a legnagyobb akciók és legjobb ajánlatok erősen limitált készlettel rendelkeznek. Így gyakran előfordulhat, hogy mire megrendelnéd a kiszemelt holmit, már el is kapkodták előled az összeset. Szóval ha van olyan ajánlat, amiről már előre tudod, hogy mindenképpen szükséged van rá, akkor érdemes lehet beállítanod egy ébresztőt erre a napra. Így az akció kezdetekor elsőként tudsz lecsapni a kiszemelt zsákmányra.

Segítünk neked megtalálni a legjobb Black Friday akciós ajánlatokat 2020-ban is!

Ha jártál már nálunk korábban, akkor tudod, hogy a Ralf-nál az elsődleges célunk a vásárlók segítése. Így magától éretődő, hogy akkor is ott vagyunk melletted, amikor a legnagyobb szükséged van ránk. A Black Friday pedig pont egy ilyen nap lesz.

Hagyd itt a legjobb e-mail címedet, és megígérem, hogy a Black Friday közeledtével még több hasznos tippel és szuper ajánlatok gyűjteményével jelentkezünk majd. Így egészen biztosan nem maradsz le a legnagyobb kedvezményekről és a legjobb holmikról!

Ajánlott üzletek Black Friday akciói