TOP Black Friday akciók 2021-ban

V√°s√°rolj okosan. Seg√≠t√ľnk megtal√°lni a legjobb Black Friday akci√≥kat.

T√°mogatott tartalom
Ralf.hu olvas√≥k √°ltal t√°mogatott oldal. Ha a hivatkoz√°sainkon kereszt√ľl v√°s√°rolsz, jutal√©kot vagy egy√©b kompenz√°ci√≥t kaphatunk. Ez sz√°modra nem n√∂veli a term√©k √°r√°t.

Hatalmas akciók? Tömött boltok? Feleslegesen megvásárolt holmik?

Igen, a Black Friday-rŇĎl van sz√≥. Biztosan te is hallott√°l m√°r errŇĎl az esem√©nyrŇĎl, ami minden √©vben megrendez√©sre ker√ľl √©s l√©legzetel√°ll√≠t√≥ kedvezm√©nyekkel kecsegtet.

K√©t √©lŇĪ kard ez, ha ugyanis okosan csin√°lod a dolgokat, akkor t√©nyleg egy csom√≥t sp√≥rolhatsz vele. Ha viszont beleesel a marketingesek csapd√°iba, akkor k√∂nnyŇĪ ilyenkor t√ļlk√∂ltekezni magunkat √©s felesleges holmikat bev√°s√°rolni – sokszor nem is annyira olcs√≥n.

Szeretn√©k neked egy kis √ļtmutat√°st adni, hogy hogyan hozhatod ki id√©n a legt√∂bbet a Black Friday akci√≥ib√≥l. Maradj velem √©s mindent megtudhatsz!

Mi az a Black Friday?

Kezdj√ľnk egy nagyon r√∂vid t√∂rt√©nelmi √°ttekint√©ssel.

Bar√°tok bev√°s√°rolnak

A Black Friday az Egyes√ľlt √Āllamokban kialakult hagyom√°ny. Ez a nap minden √©vben a h√°laad√°s ut√°ni p√©ntekre esik. M√°r kor√°bban is ez volt a kar√°csonyi bev√°s√°rl√°si szezon kezdete, azonban egy idŇĎ ut√°n a kereskedŇĎk r√°haraptak erre √©s ezen az egy napon hatalmas akci√≥kkal v√°rj√°k a v√°s√°rl√≥kat. Az √°rak ilyenkor sokszor ak√°r √∂nk√∂lts√©g al√° is mehetnek bizonyos term√©keken. Ezzel vonzz√°k be a v√°s√°rol√≥kat, akik kapnak is az alkalmon.

√Črdekess√©g, hogy a Black Friday nevet elŇĎsz√∂r 1966-ban haszn√°lt√°k, de akkor m√©g a rendŇĎrs√©gen. Ezzel arra utaltak, hogy ezen a p√©nteken a bev√°s√°rl√°sok miatt hatalmas dug√≥k √©s t√∂megek voltak, √©s megnŇĎtt a szmog szennyezetts√©g is. K√©sŇĎbb azt√°n √°tvette ezt a nevet a kereskedelem is.

Ma m√°r a Blak Friday alkalm√°val hatalmas le√°raz√°sok, akci√≥k √©s kitŇĪnŇĎ aj√°nlatok v√°rj√°k a v√°s√°rl√≥kat a legt√∂bb boltban.

A Black Friday akciók hazánkban

Itthon elŇĎsz√∂r 2014-ben tartott√°k meg a Black Friday-t, az√≥ta pedig folyamatosan nŇĎtt a n√©pszerŇĪs√©ge mind a kereskedŇĎk, mind pedig a v√°s√°rl√≥k k√∂r√©ben.

Ezt j√≥l mutatja az is, hogy 2017-ben ez volt a legn√©pszerŇĪbb keresŇĎkifejez√©s haz√°nkban.

Le√°raz√°sok

M√≠g az √Āllamokban ink√°bb a fizikai boltokban t√∂rt√©nnek a le√°raz√°sok, addig Magyarorsz√°gon jellemzŇĎbbek az online akci√≥k ilyenkor. B√°r term√©szetesen sok bolt is igyekszik meglovagolni ezt a hull√°mot.

Sajnos itthon √°ltal√°ban kev√©sb√© bŇĎkezŇĪek a kereskedŇĎk, mint a tengerent√ļlon. Ott ilyenkor ak√°r a 80-90%-os le√°raz√°sok sem ritk√°k, itthon ink√°bb a 20-40%-os akci√≥k szoktak domin√°lni. Term√©szetesen ha szemf√ľles az ember, akkor az√©rt ki lehet fogni n√°lunk is nagyon j√≥ aj√°nlatokat.

Hogyan hozd ki a maximumot a Black Friday-bŇĎl 2020-ban?

Szeretn√©k neked egy kis seg√≠ts√©get ny√ļjtani abban, hogy te is megtal√°lhasd a legjobb aj√°nlatokat √©s a Black Friday alkalm√°val t√©nyleg j√≥l j√°rhass majd. Ha szeretn√©l nagyobb √∂sszegeket sp√≥rolni, j√≥ √°ron hozz√°jutni bizonyos term√©kekhez √©s megtal√°lni a legnagyobb akci√≥kat, akkor k√∂vesd az al√°bbi tippeket!

Ne maradj le a Black Friday akciókról!

Százalék jelek

A legt√∂bb kereskedŇĎ csak a Black Friday elŇĎtt n√©h√°ny nappal teszi k√∂zz√© az adott √©vre vonatkoz√≥ aj√°nlatai. Emiatt k√∂nnyen elŇĎfordulhat, hogy valamelyik kedvenc √ľzletedrŇĎl esetleg megfeledkezel √©v k√∂zben √©s lemaradsz az aj√°nlataikr√≥l.

Ha ezt szeretn√©d elker√ľlni, akkor √©rdemes m√°r most √≠rnod egy list√°t azokr√≥l a dolgokr√≥l, amikre sz√ľks√©ged lehet, √©s arr√≥l is, hogy hol lehet ŇĎket kapni. Van egy kedvenc k√∂nyvesboltod vagy j√°t√©kboltod? Ňźket se felejtsd ki a list√°r√≥l.

√Črdemes fel√≠ratkozni ezeknek a c√©geknek a h√≠rlevel√©re, hiszen ott biztosan t√°j√©koztatni fognak a Black Friday-os kedvezm√©nyeikrŇĎl. Erre haszn√°lhatsz ak√°r egy teljesen k√ľl√∂n e-mail c√≠met is.

Hat√°rozd meg elŇĎre az anyagi keretedet √©s a fontoss√°gi sorrendet

Pénztárca

√Črdemes √≠rnod egy list√°t azokr√≥l a dolgokr√≥l, amiket szeretn√©l megvenni. R√©g√≥ta szeretn√©l √ļj hŇĪtŇĎt? A gyerekeknek kin√©zt√©l m√°r egy szuper j√°t√©kot kar√°csonyra? Van egy k√∂nyv, amivel m√°r h√≥napok √≥ta szemezgetsz? Ezek mind mehetnek a list√°ra.

Ezut√°n pr√≥b√°ld meg kisz√°molni, hogy mennyi p√©nzt fogsz tudni erre az eg√©szre sz√°nni. Ez az√©rt nagyon fontos, mert a kereskedŇĎk rekl√°mjai √©s a kedvezm√©nyek m√©g a legkem√©nyebb arcok √∂nmegtart√≥ztat√°s√°t is pr√≥b√°ra teszik. Ha nem hat√°rozod meg elŇĎre, hogy hol van a felsŇĎ hat√°r, akkor k√∂nnyed√©n megv√°s√°rolsz m√©g csak ezt, csak azt, azt√°n a v√©g√©n csod√°lkozol, hogy mi√©rt fizett√©l ennyire sokat.

Miut√°n meg van az anyagi keret, pr√≥b√°lj meg fel√°ll√≠tani a k√≠v√°ns√°glist√°don egy fontoss√°gi sorrendet. A fenti p√©ld√°kn√°l maradva, az √ļj hŇĪtŇĎ musz√°j lesz, mert a r√©gi kezd t√∂nkremenni. Az aj√°nd√©kok is fontosak, de tal√°n kicsit kev√©sb√©. A k√∂nyv pedig ha a v√©g√©n m√©g belef√©r, akkor szuper, de ha esetleg m√©gsem, azt is t√ļl√©led.

√ćgy elker√ľlheted, hogy ut√≥lag rossz sz√°j√≠zzel gondolj vissza a Black Friday-re √©s a sok feleslegesen megv√°s√°rolt kacatra.

Mindig nézd meg a termékek eredeti árát

B√°r a versenyhivatal b√ľnteti ezt, m√©gis sajnos gyakran tal√°lkozhatunk olyannal, amikor a term√©k √°r√°t elŇĎsz√∂r megemelik, majd azt√°n a magasabb √°rat akci√≥zz√°k le. Ilyenkor hi√°ba van r√°√≠rva, hogy -40%, val√≥j√°ban szinte semennyit nem sp√≥rolt√°l rajta.

Ahhoz, hogy ezeket a tisztess√©gtelen aj√°nlatokat elker√ľlhesd, √©rdemes r√°keresni az adott term√©kek kor√°bbi √°r√°ra. Az √°rukeresŇĎ.hu oldalon p√©ld√°ul napra pontosan megn√©zheted, hogy kor√°bbi idŇĎszakokban mennyibe ker√ľlt az adott holmi. Ez fŇĎleg nagyobb kiad√°sokn√°l lehet l√©nyeges, mint p√©ld√°ul egy hŇĪtŇĎ vagy mos√≥g√©p.

A legfontosabb dolgokat ne hagyd a Black Friday-re

Boldog nŇĎ bev√°s√°rl√°s ut√°n

Ha van olyan v√°s√°rl√°sod, ami nagyon fontos √©s csak az az adott modell lesz megfelelŇĎ sz√°modra, akkor azt nem felt√©tlen √©rdemes a Black Friday idej√©re hagyni. Ilyenkor ugyanis limit√°ltak a k√©szletek √©s k√∂nnyen elŇĎfordulhat, hogy elkapkodj√°k elŇĎled az utols√≥ darabokat is.

Logikusnak tŇĪnik kiv√°rni, h√°tha le√°razz√°k azt a sportcipŇĎt, amit kin√©zt√©l. De ha nagyon fontos, hogy pont azt tudd megvenni, akkor √©rdemes lehet ink√°bb egy-k√©t h√≥nappal elŇĎbb 20%-kal olcs√≥bban megvenni, mint egy 60%-os akci√≥ idej√©n teljesen lemaradni r√≥la.

Gondolkodj elŇĎre

A Black Friday alkalm√°val √©rdemes lehet elŇĎre bet√°razni bizonyos holmikb√≥l. Ha nagyon j√≥ aj√°nlatok tal√°lsz, akkor ak√°r k√©sŇĎbbi alkalmakra is megveheted ŇĎket m√°r most. Ilyenek lehetnek egy k√∂vetkezŇĎ √©vi sz√ľlinapi aj√°nd√©k, a kar√°csonyi aj√°nd√©kok vagy p√©ld√°ul egy olyan h√°ztart√°si g√©p, ami most m√©g tartja mag√°t, de j√∂vŇĎre val√≥sz√≠nŇĪleg t√∂nkre fog menni valamikor.

Ki kor√°n kel, aranyat lel

Black Friday bev√°s√°rl√°s

√Āltal√°ban a legnagyobb akci√≥k √©s legjobb aj√°nlatok erŇĎsen limit√°lt k√©szlettel rendelkeznek. √ćgy gyakran elŇĎfordulhat, hogy mire megrendeln√©d a kiszemelt holmit, m√°r el is kapkodt√°k elŇĎled az √∂sszeset. Sz√≥val ha van olyan aj√°nlat, amirŇĎl m√°r elŇĎre tudod, hogy mindenk√©ppen sz√ľks√©ged van r√°, akkor √©rdemes lehet be√°ll√≠tanod egy √©bresztŇĎt erre a napra. √ćgy az akci√≥ kezdetekor elsŇĎk√©nt tudsz lecsapni a kiszemelt zs√°km√°nyra.

Seg√≠t√ľnk neked megtal√°lni a legjobb Black Friday akci√≥s aj√°nlatokat 2020-ban is!

Ha j√°rt√°l m√°r n√°lunk kor√°bban, akkor tudod, hogy a Ralf-n√°l az elsŇĎdleges c√©lunk a v√°s√°rl√≥k seg√≠t√©se. √ćgy mag√°t√≥l √©retŇĎdŇĎ, hogy akkor is ott vagyunk melletted, amikor a legnagyobb sz√ľks√©ged van r√°nk. A Black Friday pedig pont egy ilyen nap lesz.

Hagyd itt a legjobb e-mail c√≠medet, √©s meg√≠g√©rem, hogy a Black Friday k√∂zeledt√©vel m√©g t√∂bb hasznos tippel √©s szuper aj√°nlatok gyŇĪjtem√©ny√©vel jelentkez√ľnk majd. √ćgy eg√©szen biztosan nem maradsz le a legnagyobb kedvezm√©nyekrŇĎl √©s a legjobb holmikr√≥l!

Aj√°nlott √ľzletek Black Friday akci√≥i