Rólunk

Vegyél jobbat, használd okosabban

Ebben az egy mondatba összesűrítettük a Ralf.hu lényegét. Vagyis hasznos, közérthető segítséget nyújtani a modern életet meghatározó, ezernyi termék óriási kínálatában való eligazodásban. Nézetünk szerint rengeteg bosszúságot és pénzt takaríthatsz meg, ha körültekintően választod meg a fogyasztási termékeidet. Különösen, ha drága és gyakran használt dologról van szó.

Segítünk maximálisan kihasználni a már meglévő termékeidet, ötleteket adunk új felhasználási módokra.

Hiszünk abban, hogy okos vásárlási ( és felhasználási ) szokásokkal kevesebbet vásárolsz, elégedettebb leszel, több pénzed marad és egy kicsit csökkented az ökológiai lábnyomodat is.

Ralf.hu története

Biztosan Te is voltál már úgy vele, hogy elromlott a mosógéped, a hűtőd, a porszívód – vagy bármi egyebed. Gyorsan szerettél volna egy újat vásárolni, de nem vagy szakértő, lövésed sincs hogy melyikre lenne igazából szükséged és van vagy ezerféle belőlük.

Nem vagy egyedül ezzel a problémával, pontosan ebben a cipőben jártam én is, amikor megszületett a weboldal ötlete.

2016 közepén költöztem fel barátnőmmel Pestre, mindketten fiatalok és pályakezdők voltunk – ekkor hagytuk el először a családi fészek kényelmét.

Albérletet béreltünk a belváros szélén, bútorokat, háztartási gépeket a családtól, barátoktól kaptuk. A legtöbb bútor használt régi darab volt, van ami évek óta porosodott a pincében. Minket ez nem zavart, boldogan költöztünk be a tíz-húsz éves bútorok közé.

Sejtettük, hogy előbb-utóbb cserére szorul valamelyik háztartási gép, de arra nem számítottunk, hogy az első hónapban felmondja a szolgálatot a mosógép, majd rá egy hétre a hűtő is.

Mosógép nélkül csak-csak megvoltunk pár napig, de a hűtő hiányát már nehezebben viseltük. Hívtunk egy szerelőt, aki fejcsóválva csak annyit ajánlott, hogy vegyünk új gépeket, ezeket már nem éri meg javítani. Logikusnak tűnt, mi is gondoltunk rá – persze jó lett volna ha ezt a jó tanácsot nem egy tízesért kapjuk meg.

Kénytelen-kelletlen bele kellett vetnem magam a vásárlás kihívásai közé (mert ugye “te vagy a férfi” – mondta a barátnőm ). Műszaki érzékem zéró közeli és még nem gyűlt össze elég tapasztalatunk, hogy valójában mekkora és milyen eszközre van szükségünk.

Órákig nézegettem a műszaki cikkeket árusító webáruházakat, mire beláttam, hogy ez nem fog könnyen menni. Rengeteg opció, nagyon sok jónak tűnő termék – és nekem nincs igazi támpontom. Szerettünk volna olyan holmikat vásárolni, ami hosszútávra kielégíti az igényeinket, tényleg jó és még gazdaságos üzemeltetni is. Mivel kifejezetten árérzékenyek sem voltunk, így az ár sem adott iránymutatást. (Hajlandóak vagyunk akár a legdrágább holmit is megvenni, ha annak a legmagasabb az ár-érték aránya)

A terméklistákba belefáradva megpróbáltam összehasonlító oldalakat keresni, fórumokat nézni – de a legtöbb ilyen oldal már eléggé elévült volt, a friss termékekkel már nem nagyon foglalkoztak.

Végül felgyűrtem az ingujjamat és alaposan átnéztem az összes lehetséges mosógépet és hűtőt, egy kis táblázatba jegyzeteltem az előnyeiket és hátrányaikat. Igen, mondták már páran, hogy precíz és alapos vagyok 🙂

Nagy nehezen meglett végül a nyertes és én el is feledtem volna az egészet. Az egész sztorit elmeséltem egy barátomnak, aki gyorsan el is kérte a kis táblázatomat – hisz pont ő is egy új hűtő vásárlásán gondolkozik és fogalma sincs, hogy mit érdemes vásárolnia.

Ez adta meg az ihletet: egy vásárlási útmutatóra sokaknak szüksége lehet. Eltöprengtem rajta – s gondoltam: Miért ne írjam meg én ezt az útmutatót? Weboldal készítéshez amúgy is konyítok valamennyire, szóval ez nem okoz gondot.

Nekiláttam tehát 2017 januárjában az oldalnak – akkori nevén h95.hu -nak.

Miért pont H95.hu?

Hirtelen nem jutott eszembe jobb 🙂 Aki próbált már domain nevet regisztrálni, az tudja, hogy a legtöbb jól hangzó / értelmes nevet már rég lefoglalták. Miután vagy tíz ötletemből tíz foglalt volt, gondoltam nem szórakozok ezzel sokat és a nevemből és a születési évemből kreálok valami nevet. A HegyeshalmiTamas1995.hu kicsit hosszúnak tűnt, ezért a ht95.hu mellett döntöttem. Végül voltam olyan ügyes, hogy a domain regisztráció során nem ütöttem be a “t” betűt – így maradt a H95.hu.

Hegyeshalmi Tamás