Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

Légtisztító teszt: AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart

air2fresh

Bevallom töredelmesen, hogy nem voltam az anyák gyöngye, aki a gyerekei születése után egyből rohant, hogy beszerezhesse a legtutibb kütyüket és gépeket, amelyek vigyáznak a kölkök egészségére. Így a légtisztító készülékek is kimaradtak egy darabig az életünkből. Amikor azonban a fiam éjszakái az állandó orrdugulás miatt kisebb katasztrófává váltak, s mivel azt se tudtam milyen légtisztítót vegyek, kénytelen voltam jobban beleásni magam a témába.

Tényleg szükségem van légtisztítóra?

Egészséges étkezés, stresszmentes környezet, mozgás és jó alvás- évek óta vallom, hogy ezek a legfontosabb tényezők ahhoz, hogy az egészségünk ne billenjen ki az egyensúlyából. Csakhogy az allergiám miatt egyre több gondot okozott az alvás, miközben sajnos a fiam is egyre többet kínlódott allergiás náthával, orrdugulással és ekcémás tünetekkel. Ekkor kezdtem el tudatosabban foglalkozni a tiszta levegő kérdésével.

Merthogy hiába lakunk évek óta vidéki környezetben, kertes házban, sajnos itt sem fenékig tejfel az élet. A pollenallergia, a téli tüzelés okozta rengeteg szennyeződés, a kinti avar- és hulladékégetés miatt nagyon gyakran kifejezetten rossz a levegő minősége, a közérzetünk pedig ezzel egyenes arányban romlik ilyenkor.

A gyerekkel töltött, sokadig átvirrasztott éjszaka után szereztük be az első párásító- és légtisztító készülékeket, amelyek ideig-óráig segítettek ugyan a tünetek enyhítésében, de sokszor nehézkes volt a használatuk, még nehezebb a karbantartásuk, és nem is nyújtottak tökéletes segítséget egy-egy húzósabb allergia- vagy vírusszezonban.

A sok kísérletezés és ablakon kidobott pénz után úgy döntöttünk, hogy sutba vágjuk a sokat ígérő, de valójában teljesen amatőr készülékeket, és beruházunk egy igazi nagyágyúba.

Az elhatározást gyorsan követte a tett, és megérkezett az életünkbe az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztító.

Kiknek javaslom az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztítót?

Elsősorban mindazoknak, akik tudják, hogy a tiszta levegő az egészségmegőrzés egyik alappillére, és mindazoknak, akik jobb közérzetre, nyugodtabb alvásra, könnyed és tiszta levegővételre vágynak.

Ha a családodban valaki légzőszervi problémákkal (asztma, allergia, köhögés, nátha) küzd, vagy szeretnétek magatokat megóvni a vírusszezonban a cseppfertőzéssel terjedő kórokozóktól, akkor szintén erősen javaslom a készülék beszerzését!

Kisbaba is van a családban, akinek az érzékeny immunrendszerét szeretnétek megvédeni? Ez esetben is érdemes munkába állítani AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztítót, ami a legkülönfélébb allergénekkel (por, pollen), baktériumokkal, vírusokkal, állatszőrrel, füst és gázmolekulákkal is hatékonyan számol le tiszta, friss és egészséges levegőt biztosítva a családnak.

Túlzás nélkül mondhatom, hogy egy terápiás eszközről van szó.

Az első találkozásom az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztítóval

air2fresh

A termék gondosan csomagolva, dupla dobozban érkezett, és a szűrőrendszer egyes elemei is külön be volt csomagolva a termék belsejében.

Szóval az első tanácsom, hogy miután kiszedted a dobozból a készüléket, ne üzemeld be egyből, mert lesz még vele egy kis munkád!

El kell ugyanis távolítanod a külső műanyag burkolatot – ami egyetlen, könnyű mozdulattal levehető –, majd ezt követően ki kell emelned a belül lévő szűrőket, és ezeket is ki kell szedned a fóliákból. Ez első blikkre bosszantóan sok műanyag szemetet jelent, de sejtésem szerint az érzékeny szűrőket szeretné védeni a gyártó az igen gondos csomagolással.

Figyelj rá, hogy a víztartályt is csekkold, mert itt is találsz egy külön csomagolt szűrőbetétet, ami majd lehetővé teszi, hogy tényleg kristálytiszta vizet párologtass vissza a kezelendő helyiségbe.

Figyelj a szűrők visszarakásának a sorrendjére is, mert az eszköz addig nem fog működni, amíg a borítások nincsenek megfelelően rögzítve! Ehhez az útmutatóban egyébként részletes segítséget kapsz, de az elülső műanyag borítás mögött is találsz egy kis ábrasort, ami mindig szem előtt lesz.

Milyen szűrőket találsz az az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55-ben?

A géppel való ismerkedéshez egyébként baromi jó apropó az első üzembe helyezés, mert rögtön átnézheted a szűrőrendszer elemeit, és egyúttal meg is tanulod a helyes berakási sorrendet.
Nézzük, milyen szűrőket fogsz a gép belsejében találni!

Az elsődleges szűrő

Először az elsődleges szűrővel fogsz találkozni, ami az 5 mikronnál (0,005000000 mm) nagyobb részecskék, szennyeződések (szőrszálak, állatszőr, hajszálak) kiszűrését végzi. Mindkét gyerekem hosszú hajú, és kutya is él a lakásban, így sejtheted, hogy napi szinten mennyi haj- és szőrszálat kell felporszívózni és összeszedni a lakás helyiségeiben.

Fun fact: Kíváncsiságból megnéztem, és már háromnapnyi használat után is találtam az elsődleges szűrőn feltapadt hajszálakat!

Hideg katalitikus szűrő és méhsejtes aktív szénszűrő

A következő védelmi vonalat egy kétoldalas szűrő biztosítja, ennek egyik oldala a hideg katalitikus szűrő, ami a kártékony, illékony gázok és szerves vegyületek semlegesítője. Ha kisbaba érkezik a családba, szerintem ez egy nélkülözhetetlen szűrő, hiszen egy teljesen védtelen immunrendszert nem szabad káros anyagokkal terhelni. De régi házakban, tapétázott, festett, cigifüstös felületek között sem lehetünk biztos abban, hogy nem kell-e nap mint nap kártékony gőzöket és gázokat belélegeznünk.

A kétoldalas szűrő másik részén egy méhsejtes aktív szénszűrőt találsz, ami szintén semlegesíti az illékony szerves vegyületeket és vegyi anyagokat, valamint leszámol a kellemetlen szagokkal. Dohos, penészes vagy használaton kívüli helyiségek és tárolók felélesztésében ez a segítség verhetetlen lesz! Egyébként magam is meglepődtem, de pár órányi használat után tényleg érződik, hogy rendkívül tiszta, szagmentes lesz a levegő a kezelt szobákban!

Ez a szűrőkombináció azért is szerencsés, mert együttesen nagyobb hatékonysággal képes megszüntetni a káros anyagokat.

HEPA H13-szűrő

Az igazán aprólékos, sziszifuszi melót ez az ezüst- és rézionos technológiával ellátott H13-as HEPA szűrő fogja elvégezni.

A fő feladata, hogy az egészen apró mikroorganizmusoktól (vírusok, baktériumok, gombák, spórák) megszabadítsa a levegőt. Ez számokra lefordítva annyit tesz, hogy ez a szűrő képes kiszűrni a levegőben található részecskék 99,97 százalékát, egészen 0,3 mikron méretig. Az ezüst-és rézionos technológia pedig gondoskodik arról, hogy a levegőben található 0,3 mikronnál kisebb vírus- és baktérium molekulák is garantáltan elpusztuljanak.

Az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztító üzembe helyezése

air2fresh

Miután kicsomagoltam minden alkatrészt, helyükre kerültek a szűrők, és feltöltöttem a párologtató tartályát, csatlakoztattam a gépet a hálózathoz, és azonnal használatba is vettük.

A bekapcsológomb megnyomása után a berendezés egy rövid dallamot játszik le, és az eszköz automatikus üzemmódban kezd el működni (ezt az elülső kijelzőn az „AUTO” felirat jelzi).

A gépen találhatsz egy speciális intelligens szenzort (egy optikai alapú részecskeérzékelőt), ami az automata üzemmódban folyamatosan monitorozza majd a helyiség levegőjét, érzékeli a levegőben található részecskéket, és a méréseket figyelembe véve fogja szabályozni a ventilátor fordulatszámát. A mért adatokat a kijelzőn is nyomon követheted.

Bekapcsolás után eltart pár másodpercig, amíg az adatok megjelennek, és egy nagyon halk csipogó hang is kíséri a szenzor működését, de egészen közel kell hajolnod, hogy halljad, szóval egyáltalán nem vészes.

A hálószobánkban üzemeltem be először a masinát, és megnyugodva vettem tudomásul, hogy azonnal zöld állapotjelzésre váltott, vagyis kiválónak érzékelte a levegőminőséget (11-es értékről indultunk). A kamaszlányom szobájában azonban, ahol bőséggel akadnak porcicák az ágy alatt, és a takarítással úgy általában hadilábon áll a lakója, vörös jelzésre váltott (210-es PM értéket mutatva) Ez kifejezetten rossz levegőminőséget jelent, ami miatt a légtisztító rögvest 7-8. fokozatba kapcsol, hogy minél hamarabb megtisztítsa a levegőt a káros anyagoktól. Ez hallhatóan nagyobb hangerővel jár, ám pár perc elteltével, ahogy tisztult a levegő, hallani lehetett, hogy lejjebb veszi a ventilátor fordulatszámát.

Az auto funkciót egyébként ki is kapcsolhatod, illetve, ha manuálisan akarod beállítani a ventilátor sebességét vagy alvó funkcióra kapcsolsz, akkor a gép magától ki is kapcsolja.

Az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 SMART légtisztító funkciói

A gép bekapcsolása után az volt az első dolgom, hogy teszteljem az egyes funkciókat. Ezeket a funkciókat egy-egy ikon jelzi, amelyek körben helyezkednek el a vezérlő panel szélén, és érintéssel aktiválhatod őket.

Mutatom a legfontosabb infókat!

Párásító funkció

A párásítás az a funkció, ami nálam nem hiányozhat egy komoly légtisztítóból. Eddig is használtam a fiam szobájában faék egyszerűségű párásítókat, mert a fűtés miatt igen hamar leesik a házunkban páratartalom, és azonnal megjelennek a kellemetlen kísérőtünetek: torokkaparás, kiszáradt száj, száraz orrnyálkahártya (és mellé az orrfolyás) illetve a bőrtünetek (viszketés, fellángoló ekcéma).

Az tapasztaltam, hogy nálunk akkor adódnak gondok, ha 60 százalékos páratartalom alá csúszunk, ami egy felfűtött lakásban elég hamar bekövetkezik sajnos. Ilyenkor azonnal cselekedni kell!

Mire figyelj az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart párásítójának használatakor?

A készülék alján, hátul, jobb oldalt található egy hosszúkás tartály, amit a gépből óvatosan húzz ki!

A tartály tetején találsz egy kivehető gumilapot, ami lezárja – ezt emeld ki óvatosan, majd töltsd fel a tartályt 1 liter tiszta vízzel (lehetőleg szűrt vagy desztillált vízzel)! Ezzel a gumilapos megoldással – bár tényleg szuperül lezárhatod a víztartály nyílását – mégsem vagyok megelégedve, mert magamat ismerve, ez lesz az első, amit el fogok veszíteni. Talán szerencsésebb lett volna egy olyan megoldás, ami a tartályhoz rögzíti a fedelet.

Érdekessége a tartálynak, hogy a külön szűrőbetét mellett speciális gyöngyöket is találsz benne, amelyek a vízkövesedést hivatottak csökkenteni. Ezt viszont nagyra értékelem, mert a korábbi párásító eszközeimet konkrétan hetente kellett ecettel vagy vízkőoldóval suvickolnom a kemény a víz miatt, ami pár nap alatt vízkövet pakolt a gépekre. Nem volt túl higiénikus. Természetesen ezt a tartályt és szűrőt is érdemes rendszeresen takarítani. Nem hanyagolom el és biztos, ami biztos desztillált vizet öntök bele, hogy ne algásodjon le.

Ami még nagyon szuper ennél a párásítónál, hogy igény szerint illóolajat is csepegtethetsz a tartályba, így aromaterápiás eszközként is használhatod. Eddig csak olyan párologtatóm volt, ami kifejezetten tiltotta az illóolajok és levegőfertőtlenítő olajok használatát. Pedig egy influenzás-vírusos időszakban mi szívesen használunk fertőtlenítő hatású aromaterápiás olajokat.

Egy feltöltéssel egyébként két teljes éjszakát tudtuk használni a párásító funkciót, de azt hozzá kell tennem, hogy a víz fogyásának üteme a ventilátor sebességétől, vagyis a te beállításodtól is függ.

A vízszintet, hála az égnek nem kell folyton ellenőrizgetned, mert a kijelzőn külön ikon jelzi, ha kifogyott a víz.

Így aktiváld a Párologtató funkciót: Víz hozzáadásával az eszköz automatikusan vízgőzt fog előállítani. Amikor a párásító funkció működik, a HUMIDYFY feliratot láthatod a kijelzőn.

Ionizáló funkció

Lassan három évtizede vagyok kénytelen együtt élni az allergiával, ami esetemben azt jelenti, hogy kora februártól késő novemberig mindig van valami a levegőben, amire az allergia kellemetlen tüneteivel (orrfolyás, szem-és orrviszketés, tüsszentés) reagálok. Bár az aktív sportnak köszönhetően rengeteget javult az állapotom, az esték továbbra is borzasztóak. Aki allergiás, az tudja, hogy ilyenkor lehetetlenné válik a nyugodt pihenés, és a szteroidos orrspray-k és antihisztaminok is vajmi’ kevéssé tudják csökkenteni a kínt.

A légtisztítók legjobbjai azonban tartalmaznak ún. ionizátort, ami épp az ilyen szerencsétleneknek való, mint én. Csakhogy képben legyél: az ionizátor működéséről azt kell tudni, hogy negatív ionok megkötik a levegőben található por, pollen és egyéb apró részecskéket, téged pedig megkímélnek a fuldoklástól, köhögéstől és orrfolyástól. Szó szerint életmentő funkció szerintem!

Az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztítóval ezt a funkciót is megkaptuk, ami azért is nagyon fontos, mert a hálószobánkban ezernél is több könyv van felhalmozva a polcokra, amit képtelenség alaposan tisztán tartani és portalanítani. A pollen mellett így a szálló por folyamatos allergénként kínoz már évek óta.

Az ionizátor pedig érezhetően tisztább, frissebb és egyúttal hidegebb levegőt biztosít, ami mellett eszméletlenül jól lehet pihenni és aludni.

Egy hét használat után az is feltűnt, hogy a hálószobánk felületei kevésbé porosodnak, de a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a férjem végre horkolás nélkül, nyugodtan tudta végigaludni az éjszakát, és hajnalban nem kellett arra ébrednie, hogy bedugult az orra. Szóval, ha ilyen probléma üti fel a fejét nálatok, akkor javaslom, hogy a sok horkolásgátló marhaság helyett inkább gondolkodjatok egy komplex szűrőrendszerrel rendelkező, minőségi légtisztítóban!

Így használhatod az Ionizátort: az aktiválásához vagy kikapcsolásához nyomd meg az IONIZER ikont!

UV-C fény funkció

A koronavírus tombolása óta újra reneszánszukat élik a germicid lámpák (UV-C fényforrások). Az UV-C funkciót ebben a gépben is megtalálhatod természetesen. Azt gondolom egyébként, hogy ez a technológia elengedhetetlen az igazán hatékony léghigiéniai eljárásokban, ugyanis azokat a bacikat és vírusokat is elpusztítja, amelyek valamilyen úton-módon mégiscsak átjutottak a gép többi védelmi vonalán is.

Egy olyan háztartásban, mint a miénk, ahol két iskolás gyerek hozza a cseppfertőzéssel terjedő betegségeket, és ahol a férj a Covid-osztályon dolgozik, az UV-C nagyon sokat tehet azért, hogy ne adjuk át egymásnak ezeket a nyavalyákat. Nálunk nem is kérdés, hogy folyamatosan be van kapcsolva.

Mivel az UV-C fény funkció a gép belsejében található, így biztonságosan fogjátok tudni használni, nem kell tartani a fénykitettség veszélyétől sem.

Így használhatod az UV-C-t: az aktiválásához vagy kikapcsolásához nyomd meg a STERILIZE ikont!

Alvó funkció

Összességében úgy tapasztaltam, hogy alapjáraton (és normál körülmények között) a gép abszolút csendes az automata üzemmódban is, és nem sok vizet zavar használat közben, de lehetőséged van arra is, hogy lefekvéskor alvó üzemmódba kapcsold. Ez azért praktikus, mert egyrészt lekapcsolja a zavaró fényjelzést, másrészt az automata üzemmódot is inaktiválod, így garantáltan nem fogsz arra ébredni, hogy esetleg a masina nagyobb fordulatra kapcsol. Egyébként csak 4 nap után esett le nekem is, hogy ha a gép fényérzékelője észleli, hogy besötétedett, akkor automatikusan bekapcsolja ezt a funkciót.

Ami itt viszont egy kicsit hiányzik nekem, az a fényerő állításának a lehetősége vagy egy könnyen aktiválható háttérfény. Egy téli reggelen, amikor még totál sötét van, de már szeretnéd visszakapcsolni a gépet automata üzemmódba, találomra kell tapogatnod a gép vezérlőpaneljén, hogy rátalálj az ikonra.

Így használhatod az Alvó funkciót: manuálisan a SLEEP gomb megnyomásával aktiválhatod az alvó üzemmódot.

Manuális vezérlés

Ha úgy döntenél, hogy lekapcsolódnál az automata üzemmódról, te magad is szabályozhatod a ventilátor sebességét (8 fokozatból választhatsz). Ilyenkor a gép nem foglalkozik a szennyezettségi adatokkal, te veszed át az irányítást felette. Én estefelé használom egy rövidebb ideig a magasabb fordulatszámot, hogy a párologtató munkáját intenzívebbé tegyem.

Így aktiváld az Automata üzemmódot: a ventilátor gomb oldalain látható + és – ikonok segítségével növelheted vagy csökkentheted a fordulatszámot.

Extrák, amiket imádni fogsz az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztítóban

air2fresh

Gyerekzár

Bár nálunk már nem aktuális, mégis fontos funkció, hiszen a légtisztítók nagyon népszerűek a kisgyermekes háztartásokban, és sokan egyenesen a gyerekszobába telepítik a gépet. Ezzel a funkcióval egyszerűen zárolhatod a készüléket, így a gyerkőc hiába nyomkodja a kijelzőt és a távirányítót, nem fogja tudni működésbe hozni.

Időzített kikapcsolás

Beprogramozhatod vele a gépet, hogy mikor kapcsoljon ki.

Wifi és távirányító

Ez az az extra, ami engem nem nagyon hoz lázba, de a férjemet annál inkább. Amint megérkezett a gép, a legelső dolga volt, hogy felrakta az applikációt a telefonjainkra (egy kis könnyítés: a kezelési útmutató végén ehhez kapsz egy QR-kódot is), és azonnal lecsapott a távirányítóra. Hiszen ki szeretne minden egyes alkalommal kikászálódni az ágyból, hogy a fél méterrel odébb lévő készüléket beállítsa?

Na, ugye!

Az applikációban kiválaszthatod a nálad lévő géptípust, majd miután egymásra csatlakoztatok, a vezérlés mellett minden fontos infót és adatot megtalálsz egy helyen.

Mennyire hangos ez a légtisztító készülék?

Ez volt az egyik nagy aggodalmam, mert a korábbi gépeink igencsak súrolták az ingerküszöbömet.

Alapjáraton, normál környezetben abszolút csendes az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztító. Egy gyertya-vagy füstölő meggyújtása vagy egy rossz időpontban kinyitott ajtó vagy ablak azonban nagyobb fokozatra kapcsolhatja a ventilátort, hogy mihamarabb eltávolíthassa a gép a szennyező anyagokat.

Összességében nálam a 4-es fokozatig egyáltalán nem zavaró a ventilátor hangja, efölött azonban már hangosabb a gép. Szerencsére, iszonyat gyorsan elvégi a munkát, így alig pár perc alatt visszakapcsolja a fokozatot. Az éjszakai üzemmód pedig gyakorlatilag hangtalan.

Mekkora helyiségben használhatod ezt a légtisztítót?

Egy maximum 55 m2-es alapterületű szobában vagy egyéb helyiségben tudod majd hatékonyan alkalmazni ezt a légtisztítót.

Ami igazán elbűvöl ebben a termékben- igényes termékdizájn

Hogy ne vesszünk el teljesen a smart funkciók labirintusába, szerintem érdemes egy kicsit kitérni a gép küllemére is. Az AIR2Fresh Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztító egy letisztult dizájnnal megálmodott könnyű és karcsú gép, ami klasszul beilleszkedik bármilyen szobabelsőbe. Nekem abszolút bejön a fehér szín, ami visszafogott és elegáns, és nem kelt felesleges feltűnést a lakásban vagy egy irodában. Nem tudom szemléletesebben megfogalmazni: jó ránézni erre a masinára.

Mivel azonban én napi szinten viszem át egyik helyiségből a másikba, ezért egyetlen dolgot azért mégiscsak hiányolok róla: nem lenne rossz, ha a gyártó kerekeket tenne rá a könnyebb mobilizáláshoz. Ugyanakkor hozzá kell tennem azt is, hogy oldalt két süllyesztett kapaszkodó van kialakítva, ami nagyban megkönnyíti a 11 kg-os légtisztító emelését és mozgatását.

Pár szót a karbantartásról is

A szűrőket időnként mindenképpen ki kell tisztítanod óvatos porszívózással és szellőztetéssel, hogy a szennyeződések ne rontsák a gép hatékonyságát. Hála az égnek, hogy a gyártó gondolt a hozzám hasonló, feledékeny és trehány felhasználókra is, akik nem vezetnek Excel táblázatot az üzemórák számáról. A készülékhez csomagoltak egy kis külön leírást táblázattal, ahová jegyzetelhetek magamnak. Ráadásul a vezérlőn külön ikont találsz majd, ami figyelmeztet a szűrő tisztításra és csere idejére időszakosan. Amikor 320 és 1500 munkaórát követően felvillan, egy tisztítást érdemes megejteni, majd a Reset gombot megnyomni. A leírás szerint pedig maximum 4500 üzemóra elérése esetén szükségessé válik a szűrők cseréje.

Ha visszagondolok arra, hogy eddig egy kisebbfajta vagyont fizettem egyetlen kis szűrőért egy-egy őskövület párásítómhoz, akkor muszáj elmondanom, hogy ezért a komplex szűrőcsomagért nagyon barátságos áron juthatsz hozzá.

Külön figyelmet kell szentelni a szenzornak is, aminek a lencséit időnként át kell majd törölnöd egy száraz fültisztító pálcikával, illetve az ionizátort is érdemes rendszeresen portalanítani egy ecsettel.

Ítélet, avagy mit gondolok az AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart légtisztítóról?

Nekem újdonság volt ez a készülék, hiszen nem találkoztam még olyan légtisztítóval, ami a komplex és atombiztos szűrőrendszere mellé további védelmi vonalat (UV-C) és párologtatót is ad a gépéhez.

Egy kicsit olyan ez a légtisztító számomra, mint egy jól felépített, biztonságos vár, aminek a védvonalain hiába jut át egy-egy ellenség, a végső összecsapásban biztosan el fog vérezni.

Ez az extra halkan működő, stílusosan visszafogott dizájnú, intelligens szenzorral felszerelt légtisztító bennünket egy hét alatt meggyőzött, hiszen mindannyian nyugodtan tudunk aludni, megszűntek az allergiás panaszaink és a lakásunkban immár harapni lehet friss, tiszta levegőt.

AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 Smart árak és vásárlási információk a gyártó oldalán