A Gmail levelezőrendszer használata

Gmail belépés egyszerűen és hatékonya. Bejelentkezés a gmail.com fiókodba ( ingyenes )

A Google levelezőprogramja, a Gmail az egyik legnépszerűbb hasonló szolgáltatás. Nem véletlenül, hiszen rengeteg szuper funkcióval rendelkezik, megbízható és kényelmes. A következő bejegyzésben megmutatom hogyan tudsz egyszerűen bejelentkezni és mutatok néhány hasznos, kevésbé ismert trükköt is.

Vágjunk is bele!

Miért érdemes a Gmail-t használni?

Ez a levelezőprogram jó eséllyel a legjobb ingyenes választás manapság. Fényévekkel megelőzi az itthon gyakran használt Citromail vagy Freemail szolgáltatásokat. A Gmail fiók használatának számos előnye van, lássunk ezekből néhányat.

  • Egyszerűen kezelhető
  • Nagyon biztonságos
  • Fejlett spam szűrővel rendelkezik
  • Más szuper szolgáltatásokat is használhatsz egyetlen Google fiókkal
  • Bármilyen eszközről könnyedén be tudsz lépni
  • Profi felhasználók számára rengeteg lehetőséget rejt

Szóval, ha neked még nincs Google fiókod, akkor érdemes azonnal regisztrálnod. A régi freemail-es cím pedig mehet a kukába. Vagy akár át is irányíthatod onnan a leveleidet a friss, ropogós Gmail felhasználódra. Így megmarad a régi e-mail címed is, de élvezheted a Google által nyújtott számos előnyt is.

Gmail belépés

Gmail belépés lépésről lépésre

Böngészőből több módon is be tudsz majd jelentkezni. Beírhatod a mail.google.com webcímet is, vagy akár a gmail.com címet is. Mindkét változat az accounts.google.com bejelentkezési oldalra küld majd át.

Itt először meg kell adnod az e-mail címedet, amibe be szeretnél jelentkezni. Használhatsz Google fiókkal párosított telefonszámot is akár.

Gmail belépés

Ezután következhet a belépési jelszó. Itt érdemes mindenképpen valamilyen megfelelően erős és biztonságos jelszót használni. Erről sokat írtunk már korábban a biztonságos internetezés és a jelszómenedzser programok kapcsán is.

Ha esetleg nem vagy benne biztos, hogy megfelelően írtad-e be a jelszót, akkor kipipálhatod a “jelszó megjelenítése” dobozt és ellenőrizheted ezt.

Gmail belépés

Ha be van állítva a kétlépcsős azonosítás, akkor ezután meg kell majd nézned a telefonodat, ahol igazolnod kell, hogy valóban te próbálsz bejelentkezni. Ezt egyébként érdemes mindenképpen bekapcsolni. Kisebb kényelmetlenséget jelent, de cserébe biztosan nem tud majd senki hozzáférni a fiókodhoz, még ha esetleg meg is szerezné a jelszavadat. És azt se felejtsd el, hogy a Google fiókodban nem csak az e-mailjeid, de a Drive-ban tartott fájljaid és képeid is veszélyben lehetnek.

Egészen biztos vagy benne, hogy senki más nem fogja erről a gépről használni a böngésződet? Vagy csak olyanok, akikben megbízol? Akkor megjegyezheted az adott böngészőt, hogy legközelebb ne kelljen a kétlépcsős azonosítással bajlódni az adott számítógépen.

Gmail belépés

Ennyire egyszerű, és már bent is vagy.

Mobiltelefonról még egyszerűbb dolgod lesz, hiszen itt elég megnyitnod a Gmail alkalmazást és azonnal be tudsz majd jelentkezni a Google fiókoddal.

Gmail belépés több Google fiókkal egyszerre

A Gmail egyik legnagyobb előnye, hogy akár egyszerre több fiókba is be tudsz jelentkezni. Ha pedig ezt megtetted, akkor utána nagyon egyszerűen tudsz majd váltogatni az egyes fiókok között.

Ráadásul akár más, nem Gmail-es e-mail címeket is átirányíthatsz a Google fiókodba. Így az oda érkező e-maileket is egyből láthatod ezen a felületen. Szóval az összes e-mailedet egyetlen szuper praktikus fiókban kezelheted majd.

Ajánlott TOP termékek