Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

Ne rettegj többé a vadgázolástól: szerezd be a Hornet elektromos őzriasztót!

A vadriasztók kapcsán sokaknak fenntartásaik vannak. A Hornet V-120 elektromos vadriasztó viszont nem csak egy újabb haszontalan kütyü, hanem egy nagyon hasznos autós kiegészítő, ami komoly baleseteket előzhet meg.

Időnként az embernek óhatatlanul akkor is autóba kell ülnie, kockázatosabb bizonyos körülmények miatt, például az őzek párzási időszakában vagy szarvasbőgéskor. Vagy amikor csekélyebb fényviszonyok uralkodnak. Így vagyok ezzel én is, bár be kell, hogy valljam, én nem csak akkor kocsikázok napnyugta után, ha muszáj. Szeretem, ha úgy suhanhatok az utakon, hogy nem kell dugótól tartanom, és valóban élvezhetem a vezetés élményét.

A városon kívüli autózásnak azonban vannak komoly veszélyei is. Az erdei vadak előszeretettel kelnek át az utakon – különösen az éj leple alatt. A vadveszélyt jelző tábláknál mindig lassítok, és nem is törekszek arra, hogy megközelítsem a megengedett maximális sebességet. Ennek ellenére tudom jól, hogy vannak elkerülhetetlen helyzetek: ha egy őz közvetlenül az autóm elé ugrana, akkor még a viszonylag jó reakcióidőm ellenére sem tudnék lefékezni. Nem egyszer történt már meg, hogy csak métereken múlt, hogy elgázoljak egy vadat.

Én a megelőzés híve vagyok, ezért az olcsó, de kevésbé hatékony vadsípok helyett kerestem valamit, ami tényleg működik. Miután teszteltem a Hornet elektromos őzriasztót, bátran kijelenthetem: megtaláltam a megoldást!

Kinek érdemes megvennie a Hornet elektromos őzriasztót?

Aki hozzám hasonlóan nem csak nappal, hanem sötétedés után vagy épp pirkadat előtt is szokott városon kívül autózni, jól teszi, ha gondoskodik a vadbaleset megelőzéséről. Egy nagyobb testű erdei vad, például egy szarvas elgázolása akár tragikus kimenetellel is végződhet. Jobb elkerülni a bajt, és erre a célra a Hornet V-120 elektromos vadriasztó az egyik legjobb választás.

Én nem csak a lelkiismeretemet szerettem volna megnyugtatni, hanem egy valóban hatékonyan működő őzriasztót akartam, és nem kellett csalódnom.

Amit a Hornet V-120 elektromos vadriasztó kapcsán tudni kell

A Hornet őzriasztó meglehetősen hangosan szól, ráadásul elektromos, így nem befolyásolják a külső tényezők – ebben rejlik a hatékonysága. Tudni kell róla, hogy:

  • a terméket kapcsolóval, kábelekkel, csavarokkal együtt küldik
  • a dobozban találhatók egyéb szerelési kiegészítők
  • a vadriasztó 120 dB hangerővel szól
  • városon kívül az autó menetzaja elnyomja a folyamatos sípolást
  • egy kapcsolóval be- és kikapcsolható a vadriasztó

Aki szeret bütykölni, bő óra alatt fel tudja szerelni az autójára, de ezzel a feladattal meg lehet bízni természetesen egy autószerelőt is. További részletek a termékről a importőr honlapján találhatók.

Az első benyomások a Hornet elektromos vadriasztója kapcsán

Amint elhagytam a város határát jelző táblát, és felgyorsítottam 90 km/h-s sebességre, letekertem az ablakot résnyire. Kíváncsi voltam, hogy tényleg olyan hangerővel szól-e az őzriasztó, mint ahogyan azt a leírásban olvastam.

Hamar meggyőződtem róla hogy nem elírás történt, hiszen szinte bántó volt a fülem számára az eszköz által kibocsátott hang. A jó hír az, hogy behúzott ablaknál a menetzaj elnyomja ezt, így aggodalomra semmi ok, a hang valóban csak a vadak számára riasztó.

Szándékosan olyan útvonalat választottam, ahol számítottam őzek felbukkanására. Nem is kellett sokat várnom, néhány perc múlva felbukkantak az úthoz közel. Ahogy közeledtem feléjük, egyszer csak felkapták a fejüket, majd az ellentétes irányba vágtáztak.

Nem csak nagy tempónál működik a Hornet V-120

Nem kell feltétlenül 90 km/h-val haladni ahhoz, hogy az eszköz működésbe lépjen. Akár 30 km/h -es vagy még lassabb sebességnél is képes olyan hanghatást kibocsátani, ami riasztólag hat az állatokra.

Annak nagyon örültem, hogy egy gomb segítségével kikapcsolható menet közben. Útközben találkoztam egy kerékpárossal, és hogy ne zavarjam, ki is kapcsoltam, amíg elhaladtam mellette. Mivel elektromos vadriasztóról van szó, így a szél irányától és az autó sebességétől függetlenül működik a szerkezet.

Ezért érdemes beszerezni a Hornet elektromos vadriasztót

Magyarországon rengeteg úton van kihelyezve külterületen vadveszélyre figyelmeztető tábla. Aki lassít ezeken a szakaszokon, az tehet ugyan valamit a saját és utasai biztonsága érdekében, de a vadgázolások kockázatának hatékony csökkentéséhez szükség van a Hornet V-120-ra. Ez az eszköz két hangsávot használ egyidejűleg, így mesterséges visszhangot gerjeszt. A készülék hatótávja ennek a különleges megoldásnak köszönhetően akár az 500 métert is elérheti.

Jó tudni, hogy Magyarországon vadkár esetén szinte lehetetlen a vadásztársaságokat felelősségre vonni a legutóbbi szabályváltozás óta, mint ahogyan a közútkezelőt is. Aki elgázol egy erdei vadállatot, annak kötelessége értesíteni a rendőrséget valamint a helyi vadásztársaságot, az állatot pedig nem szabad elmozdítani. Hazavinni egyenesen tilos, ez idehaza bűncselekménynek számít.

Mivel a vadriasztó be- és kikapcsolható, így mások zavarása nélkül működtethető. Mint arról megbizonyosodtam, az erdei vadak számára valóban olyan hangot bocsát ki, amit inkább elkerülnek. Mindenkinek javaslom, hogy szerezze be a Hornet V-120-at vagy az eggyel hangosabb, nagyobb járművekre szánt V-135-ös változatot, aki gyakran autózik lakott területen kívül.