Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

Ránctalanítás botox nélkül? Kipróbáltam a Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krémet

Lux Factor 4D Hyaluron ránctalanító krém teszt

Töredelmesen bevallom, hogy eddig a minimalizmus jellemezte az arcápoló rutinomat – egy arclemosóval és hidratálóval tökéletesen elvoltam az elmúlt tíz évben.

Lehet, hogy ebben is nagyanyámra ütöttem? Szerinte az ápolt és egészséges bőr titka, hogy nem kell kenceficéket használni – neki például elegendőnek bizonyult a szappan és langyos víz kombináció, és mondanom sem kell, hogy csodás arcbőre volt.

Azért azt javaslom, hogy ti ne dőljetek be ennek, jó?

Valószínűleg a szerencsés genetika az oka, hogy a családunkban a nőknek nem kellett különösebben a ráncaikkal nyűglődniük, de a 45. évemhez érve azért diszkréten megjelentek az én arcomon is az első finom vonalak. Igaz, ez zavart a legkevésbé.

Sokkal jobban idegesített, hogy a bőröm fakó és élettelen lett, és a hajnali kelésekkel kombinált stresszes munka az arcomon is nyomot hagyott. Hello, anti-aging!

Anti-aging- az meg mi a szösz?

Mivel szeretek alaposan utánanézni mindennek, amit megeszem vagy magamra kenek, így rögvest beleástam magam az arcápolás körüli tudnivalókba.

Ekkor találkoztam az anti-aging szóval, ami egy olyan tudatos arcápolást jelent, amivel késleltetheted a bőröregedés folyamatát.

Nagyjából úgy kell ezt elképzelned, mint az egészséges étkezést, csak itt az arcápoló termékeid összetevőit kell alaposabban tanulmányoznod, hogy a bőrtípusodnak és az aktuális bőrproblémáidhoz passzoló kozmetikumot megtaláld.

Persze nem árt jól az eszedbe vésni, hogy csodaszerek nincsenek, vagyis egyelőre sajnos semmilyen cucc nem fogja felvenni a versenyt egy plasztikai sebésszel és egy botox kezeléssel.
De nincs is erre szükség, ha időben elkezdesz a bőröddel foglalkozni! Márpedig engem már erősen szorít az idő, és Zuckerbergnek és a Facebook algoritmusnak köszönhetően szembe is jött a megoldás már aznap.

Így bukkantam rá a Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krémre

Már nem titok számodra, hogy 40 pluszos vagyok, így elsősorban a Facebookon barangolok szívesebben. Amint belevetettem magam az anti-aging témába, azonnal sorjáztak is elém a ránctalanítók, szérumok és mindenféle csodával kecsegtető arcápolási termékek.

Mivel elsősorban olyan „mindenazegyben” cuccot kerestem, ami megbízható összetevőkből áll, és a hidratálás mellett a bőröregedés problémáját is orvosolja, ráadásul nappal és éjszaka is használhatom, így rögtön megakadt a szemem a Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krémen.

Rengeteg véleményt elolvastam és számtalan − főként bloggerektől származó − teszten rágtam át magam (Mondtam már, hogy nagyon alapos vagyok?), aztán nagyítóval végigbogarásztam a krém összetevőit, és végül döntöttem: Kipróbálom!

Kiknek ajánlják a Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krémet?

Mivel a kifejezett és mély ráncok kisimítását, valamint a bőrszerkezet javítását ígéri a termék, így elsősorban nem mai csirkéknek készült.

Megsúgom azonban, hogy már a harmincas éveinkben időszerűvé válhat egy életmódváltás, amelynek során az arcápolásunkat is érdemes megreformálni. Ám van itt egy kis gond!

Az ekkor kialakuló ráncokkal az a legnagyobb baj, hogy hiába kenegeted őket, nem nagyon tudsz velük mit kezdeni. Ilyenkor jönnek be a komolyabb szépészeti beavatkozások, amelyektől sokan berzenkedünk.

Ez a ránctalanító krém szerencsére épp azok ellen a külső káros hatások ellen ígér védelmet, ami a bőr korai öregedését, megereszkedését és ráncosodását okozza, a kialakulóban lévő ráncokat pedig leradírozza.

Bevallom, ezzel kapcsolatban azért kissé szkeptikus voltam, mert a botox mégiscsak botox, amivel nehezen hiszem, hogy felveszi bármilyen krém a versenyt, de a puding próbája az evés. Nosza, megrendeltem a krémet.

Hogy juthatsz hozzá ehhez a termékhez?

A Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krémet csak online tudod megvásárolni. A vásárlás rém egyszerű, és tényleg gyorsan, alig pár nap alatt meg is kaptam a terméket. Ha bármi gondod, bajod vagy kérdésed van, akkor telefonos ügyfélszolgálat is segít.

Az első találkozásom a ránctalanítóval

Egy elegáns fekete dobozban érkezett a krém, amit azon nyomban ki is bontottam. Talán kissé túlméretezett volt a csomagolás a termékhez képest, de bevallom, én ezen a téren is inkább az egyszerűbb megoldásokat keresem.

Viszont a krémet tartalmazó fehér tégely már szerényebb és praktikusabb küllemmel lepett meg, pumpás kiszerelésének hála pedig kényelmesen lehet adagolni a szükséges mennyiséget.

Az átlátszó üvegtégelyekhez szokott szemem számára azonban kissé szokatlan, hogy nem látom a krém mennyiségét − így nehéz lesz eldöntenem, mikor lesz időszerű egy új rendelés. Másrészt viszont tisztában vagyok vele, hogy a zárt csomagolás garantálja, hogy se levegő, se napfény ne érje, ami gyakran a halála ezeknek a termékeknek.

De lássuk a krémet!

A Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krém hófehér, kellemes tapintású és szinte teljesen illatmentes (Hurrá! Nincs tüsszögés és orrfolyás, amit korábban az illatos kozmetikumok gyakran provokáltak nálam). Külön öröm, hogy az összetevők listáját vegyész diploma nélkül is megértem…

Mi van ebben a krémben?

Az égnek áll a hajam, amikor ránézek egy tégelyre, amin miniatűr betűkkel sorolják az érthetetlen összetevőket, én meg igyekszem kinyomozni, melyik mire való, és melyikre lehetek allergiás.
Nos, ez a termék azonnal levett a lábamról: nincs porhintés, felesleges illat-és színezőanyag benne – csak hialuronsav és mandulaolaj. Mindegyiket ismerem, és mindegyikről tudom, hogy jót tesz a bőrömnek (a kollagént italpor formájában is fogyasztom, tényleg kiváló a bőrnek és a haj-bőr-körömnek is).

Az anti-age császárnőről, a hialuronsavról azonban nem tudtam, hogy sokszor a kínai (generikus) változata kerül az arckrémekbe, ami finoman szólva is problémás lehet (többek között nem tesztelik). A Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krém 100 százalékban természetes hialuronsavat tartalmaz, vagyis nem leszek kísérleti alany, mikor a használata mellett döntök, hiszen klinikailag már tesztelték és tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Az első hónap tapasztalatai

Rögtön szpojlerezni fogok, mert elárulom, hogy vegyesek a tapasztalatim a krémmel kapcsolatban. De ez nem feltétlenül a termék hibája.

Nem hiszek abban, hogy egy arckrém mindenfelé bőrtípus ápolására alkalmas, márpedig ezt olvashatod ennek a terméknek a leírásában is.

Mivel ez egy rendkívül intenzív és telt krém, így már az első pumpányi adagnál éreztem, hogy inkább a száraz, érzékeny bőrűek számára nyújthat igazi segítséget. Az állaga nagyon intenzív, erősen hasonlít a sűrűbb naptejekhez, bár szerencsére ezt a krémet jól el tudod oszlatni a bőrön.

Ugyanakkor az én bőröm a klasszikus „érzékeny és semmi nem jó neki” – kategória, ami egyrészt itt-ott száraz, másrészt a T-vonalban frankón zsíros.

Az első héten emiatt nagy küzdelemben voltunk egymással, mert az egy pumpányi adagot becsületesen feltettem az arcomra, sőt a nyak-dekoltázs területére is jutott, de még így is soknak érezte a bőröm. Ennek az lett az eredménye, hogy a kisebb csomók jelentek meg az államon, jelezve, hogy ez így nem lesz frankó, ráadásul a krémezés után még 1-2 órával is éreztem, hogy nem szívódott fel teljesen.

Első körben rájöttem, hogy bőven elegendő, ha csak egy félpumpányi krémet használok, amit szuperül fel tud szívni a bőröm, és nem marad ragacsos utóérzet sem.

Viszont a nappali használat során ezután sem kötöttem vele barátságot.

Ez az intenzív, zsíros krém kiválóan érzi magát este a bőrön, és reggel tényleg úgy néztem tükörbe, mint akit kicseréltek (puha, kisimult lett a bőröm, táskáknak se híre-se hamva). Ugyanakkor nap közben az én vegyes bőrömnek sok volt, így kénytelen voltam egy másik nappali hidratálót bevetni mellé.

A nappali használat másik szépséghibája, hogy nincs fényvédő ebben a termékben, ami szerintem nagy baklövés, ha egy anti-aging arckrémről beszélünk. Ugyan tettem fel alá vékonyan fényvédőt, de amint rákerült a hidratáló, gyakorlatilag befulladt a bőröm. Így végül maradtunk a kizárólagos éjszakai használatnál, ami viszont remekül működik azóta is.

Beváltotta a krém, amit ígért?

Mindenképpen dicséret illeti a krémet, mert valóban vannak már látható jelei az egy hónapnyi használatnak.

A finom szarkalábakat és vonalakat elhalványította, bár azt nem mondanám, hogy teljesen visszanyertem a fiatalságomat. A bőröm textúrája érezhetően simább és rugalmasabb, és a kisebb bőrhibákat is észrevehetően halványította. Ami viszont nagyon látványos, az a szem körüli finomabb bőr változása: itt tényleg nagyon szép munkát végzett, mintha feltöltötte volna a bőrömet.

A nevetőráncaim viszont megmaradtak. Mit tegyek, ha egyszer minden nap újratermelem őket?

Kinek ajánlom a Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krémet?

Elsősorban az érettebb, érzékeny-száraz bőrűek számára nyújthat hatékony segítséget ez a tápláló és intenzíven krémes termék. Ha este használod, biztosan nem fogsz vele bakot lőni, mert reggelre látványos lesz a változás.

Én egy picivel több krémet teszek fel a szem alatti területre, mert brutál jól helyrerakja egy stresszes, nehéz nap után. Hozzátenném, hogy mivel durván allergiás vagyok, és csak a teljesen illatmentes termékeket viselem el a szemem környékén, így ez a krém tényleg kiváló ilyen esetben is.

Ha nappali is szeretnéd használni, de zsírosodásra hajlamos a bőröd, akkor kis mennyiséggel kezdj, és ne feledkezz meg a fényvédőről!

Összességében azt gondolom továbbra is, hogy egyelőre még nem találták fel a botoxot helyettesítő krémet, de szó se róla, tisztességes és látványos munkát tud végezni az arcodon a Lux-Factor 4D Hyaluron ránctalanító krém.