Internetelérés bárhol és bármikor? A MUAMA Ryoko hordozható routerrel gyerekjáték!

Muama RYOKO

Mielőtt bővebben mesélnék nektek a MUAMA Ryoko routerről, őszintén bevallom, hogy nálunk a családban inkább a férjem az, aki ilyesmikben otthon van. Én nagyjából a tipikus középkorú átlag felhasználó szintjén vagyok, ő viszont keni vágja a számítógépes cuccokat.

Az is az ő ötlete volt, hogy rendeljük meg ezt az apró hordozható routert. Viszont azóta nagyrészt én használom. A munkám során elég sokat kell utaznom, egy nap több különböző helyen is vannak meetingjeim, odaúton pedig mindig igyekszem elintézni néhány telefonhívást.

Emiatt természetesen egy ideje beruháztam már a korlátlan mobilnetes csomagok egyikére, azonban ez sajnos még nem oldotta meg minden problémámat.

Hogyan rendeltük meg a MUAMA Ryoko routert?

Igazából éppen a munkámból adódóan jött az ötlet, hogy próbáljuk ki ezt a kütyüt. Egy különösen fárasztó nap után panaszkodtam a férjemnek a vacsoraasztalnál ülve. Prezentációt kellett volna tartanom egy kisebb cégnél, de miután megérkeztem sehogy sem tudtam csatlakozni a Wi-Fi hálózatukhoz. Amellett, hogy elment egy fél óránk ezzel a problémával, közepesen ciki volt mindkét félnek. Végül az lett a megoldás, hogy az egyik ottani kolléga osztotta meg a mobilnetét.

A férjem itt jegyezte meg, hogy léteznek egyébként mobil routerek, amik pont arra valók, hogy bárhova magaddal vihesd a saját Wi-Fi hálózatodat. Elsőre nem igazán értettem, hogy hogyan lehet Wi-Fi-m, ha nincs vezetékes kapcsolat. Elmagyarázta, hogy ezek a kütyük SIM kártyával működnek. “Akkor ez olyan, mint egy megosztott mobilnet?”- kérdeztem. Részben igen, részben nem. Ugyanúgy működik, viszont általában még a korlátlan mobilnet csomagok is rendelkeznek egy bizonyos felső adatforgalmi határral, illetve az úgynevezett mobil hotspot – mint megtudtam ez a neve a megosztott mobilnetnek – gyorsan meríti az amúgy is szűkös akkumulátor töltöttséget. Illetve a csatlakoztatható eszközök száma is limitált, ami egy több fős meeting során nem biztos, hogy annyira jó.

Úgyhogy végül arra jutottunk, hogy nem lenne rossz ötlet egy mobil routert beszerezni, hogy elkerülhessem a hasonló kellemetlen szituációkat.

Miért a MUAMA Ryoko-ra esett a választásunk?

 

Még aznap este rákerestünk, hogy milyen routert lenne érdemes vásárolni. Természetesen a keresés után szinte azonnal jöttek is szembe a releváns hirdetések Facebook-on. Így akadtunk rá a MUAMA Ryoko-ra is.

Megmutattam a férjemnek, aki végigfutotta a technikai adatokat és egyből rábólintott, hogy ez működhet. Gyors sebesség, egyszerű működés (aminek a korlátozott technikai tudásom miatt nagyon örültem) és korrekt ár. Ami miatt végül tényleg meg is rendeltük, hogy saját SIM kártyával rendelkezett a kütyü. Ezt pedig akár 139 országban használhattuk külön roaming díjak nélkül.

Amikor éppen nincs világjárvány elég sokat szoktunk utazni a családdal külföldön és belföldön egyaránt, úgyhogy számunkra ez különösen jól jön majd.

Pár nap múlva már a kezünkben is volt a kütyü

A rendelés folyamata egyszerű és gyors volt. Még egy kisebb mennyiségű adatkeretet is kaptunk ajándékba. Ráadásul nagyon hamar megkaptuk a routert, így pár napon belül már ki is próbálhattuk. A férjem megnézte, hogy jól működik-e. Felajánlotta, hogy segít beállítani a szükséges cuccokat is hozzá, de végül annyira egyszerűnek bizonyult a használata, hogy én magam csináltam meg. Amitől bevallom őszintén kicsit azonnal profi hackernek éreztem magam.

Az első komoly bevetésünk

Még ugyanazon a héten volt egy fontos meetingem, ahol két céggel is találkoztam egyszerre, így tudtam, hogy legalább 4-5 ember lesz jelen rajtam kívül. A találkozó elején néhányan elővettük a laptopunkat, hogy együtt át tudjunk nézni néhány statisztikát. Én pedig egyből felajánlottam, hogy használhatjuk az én hálózatomat.

A meeting jól ment, a hálózat pedig hibátlanul működött. Na persze nem úgy kell elképzelni, mint a reklámokban. Nem veregette meg senki a vállamat, hogy hoztam netet. Nem is ugrottunk fel a végén együtt, hogy a pillanatra megálljon az idő és a boldog irodistákról fénykép készülhessen. Viszont nem volt semmi gond a nettel, sikerült megbeszélnünk mindent, és az összes jelenlévő elégedetten távozott.

További kalandjaink a MUAMA Ryoko-val

Azóta néhányszor magammal vittem még munkába a kicsikét és minden alkalommal megbízható társnak bizonyult. Az akkumulátor is jól bírta, a kapcsolat pedig stabil volt. Bárki szeretett volna csatlakozni, gond nélkül meg tudta tenni és a sebességgel sem akadtak problémák.

Egy szóval nagyon elégedett voltam ezzel a hordozható routerrel. Azóta biztosan tudom, hogy soha nem kell majd újra a kávézók kétes Wi-Fi hálózataira hagyatkoznom vagy azon aggódni, hogy valahol nem sikerül majd csatlakozni a nethez.

Mit tartogat a jövő?

Nyaralás a Muama RYOKO-val

A férjemmel megbeszéltük, hogy ha végre lehet menni nyaralni, akkor mindenképpen magunkkal visszük majd a MUAMA Ryoko-t is. A roaming lehetőségeket még nem próbáltuk ki és azzal kapcsolatban sincs tapasztalatom, hogy hogyan működik más országokban. De ha rendeződik a COVID helyzet és lehet már biztonságosan külföldre utazni, akkor mindenképpen kiegészítem a beszámolómat és írok majd erről is.

MUAMA Ryoko végső vélemény

Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon elégedett vagyok a MUAMA Ryoko működésével. Azt kaptam, amit ígértek a weboldalukon és minden helyzetben számíthattam erre az apró kütyüre. Úgyhogy számomra egyértelműen 10/10 ez a hordozható router.

Szerezz be Te is egy MUAMA Ryoko hordozható routert