Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

Sirius OELED H7-es izzó vélemény: kipróbáltam és megszerettem

Bármikor indulsz útnak, különösen fontos, hogy megfelelően megvilágítsd az utakat az autóddal. A Sirius LED autós izzók ebben nagy segítségedre lehetnek.

Télen, amikor már késő délután lemegy a nap, sokkal többet autózok sötétben. Számomra rendkívül fontos a biztonság, és igyekszek mások testi épségére is ügyelni, ezért olyan autós izzót kerestem, megfelelően képes megvilágítani az utat és a környezetemet, amerre haladok.

Hosszas keresgélést követően választásom a Sirius H7/H18 LED izzóra esett, és nem is kellett csalódnom. Magas minőségű, igényes anyagokból készült terméket volt szerencsém tesztelni.

Kinek lehet jó választás a Sirius OELED H7-es izzó?

A Sirius OLED H7 izzó megfelelő választás azok számára, akik jó ár/érték arányú autós izzót keresnek, és olyan termékre vágynak, amelynek biztonságossága kapcsán nem merülhet fel szemernyi kétség sem. Nekem éppen ilyen izzóra volt szükségem.

Napi szinten ingázok, a munkaidőm végeztével általában sötétben érek haza. Nem szeretnék baleset áldozatává válni azért, mert nincs megfelelő fényerejű izzó az autómban. Az autós izzó kiválasztásakor ezt a szempontot tartottam szem előtt.

Az Olaszországban tervezett izzó kapcsán jó hír, hogy képesek még a kiépített közvilágítással nem rendelkező vidéki utakat is kellőképp megvilágítani. Így időben láthatóvá válnak az úttestet keresztező vagy a mentén haladó gyalogosok, esetleg az út környékén kószáló állatok is. Nem mellesleg a szemből érkezők is könnyen észlelhetik azt az autót, amely ilyen LED izzóval van felszerelve.

A legfőbb tudnivalók a Sirius H7/H18 LED izzó kapcsán

Összeszedtem a Sirius H7/H18 LED izzók kapcsán a leglényegesebb információkat. Így ha csak egy perced van arra, hogy megtudd, megfelelőek-e számodra ezek az izzók, most rögtön megtudhatod:

  • a LED-es izzóra való áttéréshez nem kell átalakítani az autót
  • könnyen cserélhető, csakúgy, mint egy normál halogén izzó
  • szabvány mérettel rendelkezik, így könnyedén elfér a lámpatestben
  • nem kell az izzót külön hűteni
  • megfelelő a LED-es izzó fényereje

A Sirius LED autós izzókat nyugodtan megveheted, ha nem szereted az autódat bütykölni, mivel nem kell azok beszereléséhez különösebb szakértelem.

Az első benyomások a Sirius H7-es LED-es izzói kapcsán

A Sirius H7/H18 LED izzó csomagolása igényes, és óvja az izzót a sérülésektől. A doboz kibontása egyszerű, méreteiben pedig megegyezik a halogén izzóval. Amikor összehasonlítottam az autómban eddig lévő izzóval, megnyugodtam, hogy be fog férni a lámpatestbe.

Nem láttam sem hűtőbordát, sem ventilátort sem csatlakozó kábelt. Először megijedtem, de hamar rájöttem, hogy nincs okom az aggodalomra. A Sirius izzója nem igényel külön hűtést, és a beszereléséhez sem kell semmilyen kiegészítő, ezért nem is mellékeltek hozzá semmi ilyesmit.

Miután beszereltem, elégedetten nyugtáztam, hogy hasonló a fényereje, mint a gyári izzónak. Próbaként megvilágítottam a garázsajtót, és azt tapasztaltam, hogy a LED-es izzó fénye hidegebb, de nem zavaróan hideg.

Éles bevetésen a a LED-es izzó

Mivel a jelenlegi érvényes szabályozás szerint Magyarországon nem szabad utólagos LED izzót közúton használni, ezért a leírásnak megfelelően egy forgalomtól elzárt területen próbáltam ki, hogy mekkora a fényereje a Sirius LED-es izzójának a szabadtéren. A hideg fehér fénynek köszönhetően élesebben lehetett kivenni az út menti fákat és tárgyakat. Biztos vagyok benne, hogy egy gyalogost is előbb észrevettem volna, ha épp a próbakör során találkoztam volna valakivel.

A LED-es izzó fókuszpontja ugyanott van, mint a halogén izzónak, tehát éppúgy képes megvilágítani az autó előtti útszakaszt mint a normál izzó. A Sirius OLED H7 esetében a vetített fénysugár homogén. A vetített kép valamint annak az aszimmetrikus töréspontja hibátlan.

Ezek az izzók hosszútávon is használhatók

A Sirius LED H7 izzóra a gyártó extra tartósságot ígér. Ezt az idő rövidsége miatt még nem tudom igazolni, ám amit eddig tapasztaltam, az alapján bizakodó vagyok ennek kapcsán.

Összességében azoknak érdemes megvenni ezt a terméket, akik hideg, erőteljes fényhatással rendelkező, tartós izzót keresnek. Akár egy logisztikai központban jó szolgálatot tehetnek a Sirius LED-es izzói. Bátran választhatják olyanok is, akik nem szeretik bütykölgetni az autójukat, hiszen egy normál izzócserénél nem bonyolultabb a beépítése.