Fekete színű Ultra Blanc fogkrém

Lehetséges a csodaszép fehér fogsor? Kipróbáltam az Ultra Blanc fehérítő fogkrémet

Ki ne vágyna millió dolláros, csillogó mosolyra? Bár erre a kérdésre nem tudom a választ, magamról tudom, hogy jobban örülnék, ha legalább pár árnyalattal világosabbak lennének a fogaim. Hiába na, nem vetek meg egy-egy pohár jó vörös bort.

Ma egy fogfehérítős fogkrémről fogok mesélni kicsit. Ez pedig az Ultra Blanc névre hallgató csoda.

Egy kicsit lespoilerezem magam és előre elmondom, hogy végül egy teljesen másik fogkrémre esett a választásom. Én közepesen voltam elégedett az Ultra Blanc fogkrémmel, de egy barátnőmnek elég jól bevált. Szóval korántsem mondanám, hogy teljes katasztrófa volt a történet. Viszont végül egy másik termék, a Denta Seal mellett döntöttem.

Ennek ellenére szeretném megosztani a tapasztalataimat, ha esetleg te is most állsz vásárlás előtt, és szeretnél több terméket is összehasonlítani mielőtt döntenél.

Hogyan találkoztam először az Ultra Blanc fogkrémmel?

Vidám nő, aki Ultra Blanc fogkrémmel mosott fogat

Ez a része a történetnek annyira talán nem izgalmas. Egy barátnőm ajánlotta. Nem voltak feltűnően fehérek a fogai, szóval nem én kérdeztem rá. De egy beszélgetés alkalmával megemlítette, hogy ő ezt használta. Meg is mutatott egy néhány hónappal azelőtti fényképet és ha nem is volt nagyon jelentős a változás, azért lehetett látni a javulást.

Úgy voltam vele, hogy veszíteni valóm nem nagyon van. Kipróbálom én is. Az ára sem tűnt vészesnek, egy ezressel volt nagyjából drágább, mint egy sima fogkrém. Szóval meg is rendeltem belőle egy tubussal a következő héten.

Mit tud az Ultra Blanc fogkrém?

Mielőtt mesélnék a tapasztalataimról, leírom röviden, hogy mit is tud ez a fogkrém. Van benne izlandi zuzmó – amiről a mai napig nem tudom pontosan, hogy micsoda – és kamilla. Ezek elvileg csökkentik a gyulladást és fertőtlenítenek. Az utóbbiról én is tudtam, hogy jó hatása van, szoktuk néha használni itthon. Szóval úgy voltam vele, hogy ártani biztos nem árt.

A fehérítő hatásért elméletileg a fogkrémben található aktív szén a felelős. Ezzel is találkoztam már, bár egészen idáig csak hasmenés ellen használtam. Azt tudtam, hogy az aktív szén képes megkötni bizonyos anyagokat, de hogy ez mennyiben segít a fogakon, arról fogalmam sem volt. A gyártó leírása szerint megköti a szennyeződéseket, amik a fogzománc elszíneződéséért felelősek. Igazából logikusnak tűnik.

Az első használat

Fekete színű Ultra Blanc fogkrém

Miután megérkezett a fogkrém rögtön első este ki is próbáltam. Sőt még az aznapi vörösboromat is kihagytam. Ha már belevágok, csináljam rendesen – gondoltam. Bár ez utóbbi nem tartott tovább két napnál, azért mégis csak a vörös borról beszélünk.

Na, de térjünk vissza a fogkrémre, elvégre ezért vagyunk itt. Az első használat nem volt zökkenőmentes. Amit tudni kell az Ulta Blanc-ról, hogy az aktív szén miatt fekete. Az még kevésbé jelentett gondot, hogy a szám valamiféle bizarr vámpíréra emlékeztetett fogmosás közben. Viszont a félhomályban nem vettem észre, hogy a mosdókagylót is befogta, amit másnap reggel nagy dirrel-durral takarítottam le róla.

A másik problémám az volt, hogy egész egyszerűen nem ízlett. Hozzá voltam szokva a szájvízzel töltött, erősen mentolos fogkrémek ízéhez. Ehhez képest a szén-kamilla-zuzmó kombináció távolról sem tűnt gasztronómiai csodának. Már így leírva is egészen szörnyen hangzik. Nem mondom, hogy elviselhetetlen. De számomra mégis nagy szerepet játszott abban, hogy nem rendeltem meg belőle a második tubust.

Fehéredést nem tapasztaltam, de erre amúgy is számítottam, hiszen a legtöbb ilyen terméket hosszabb ideig kell használni, hogy hatásos legyen.

A néhány együtt töltött hetünk

Összesen azt hiszem 4-5 hétig használtam az Ultra Blanc fogkrémet. Eddig tartott ki egy tubus. A fekete színével hamar megtanultam együtt élni, és mindig gondosan kimostam a mosdókagylót használat után.

Az ízével nem igazán tudtam mit kezdeni. Elviseltem. Fogmosás után mindig jó alaposan kiöblítettem a számat, és ittam pár korty vizet is, hátha elveszi a kellemetlen ízt.

Fehérebb lett tőle a fogam?

Az Ultra Blanc aktív szénnel fehérít

Erre a kérdésre nehezen tudok választ adni. Ami egy fogfehérítőnél már eleve nem túl jó jel. Némi fehéredést mintha tapasztaltam volna, de egyáltalán nem volt feltűnő. Talán az újonnan lerakódó szennyeződések hatását csökkentette volna? Az biztos, hogy a régi szennyeződésekből nem sokat távolított el.

Visszagondoltam a barátnőm által mutatott fényképre, és szomorúan állapítottam meg, hogy neki valószínűleg mások a fogai. Vagy ki tudja miért volt nála látványosabb a hatás.

A férjem kedvesen megjegyezte, hogy szerinte azért látszik a hatás. De ezt nem tudom, hogy komolyan gondolta-e vagy csak azért mondta, hogy ne búslakodjak miatta.

Csak azért is fehér reklám fogsorom lesz!

Bár az Ultra Blanc fehérítő fogkrémmel bő egy hónap után elváltak az útjaink, ezek után már nem akartam feladni a csillogó fehér fogsorról dédelgetett álmaimat. Úgyhogy kipróbáltam még néhány másik terméket is, amíg végül tényleg sikerült megtalálnom az igazi befutót.

Ez a Denta Seal volt, ami árnyalatokkal fehérebb fogsort és egy kicsivel szélesebb mosolyt varázsolt az arcomra. De ez már egy másik nap sztorija lesz.

Próbáld ki Te is a Denta Seal-t

Ajánlott TOP termékek