Csinos lány elektromos rollerrel

Miért király dolog az elektromos roller?

Nem fogok hazudni. Amikor néhány évvel ezelőtt először megláttam egy öltönyös úriembert elektromos rolleren keresztül suhanni a belvároson, engem kettős érzések fogtak el. Egyrészt nyilván mindenkinek a saját dolga, hogy mivel utazik. Másrészt a roller egy gyerekjáték. Miért nem biciklizik, mint minden normális ember?

Öltönyös fickó elektromos rolleren

Azóta egy alapos kutatómunkán mentem keresztül és elkészítettem az egyik legjobb elektromos roller vásárlási útmutatót is, ami elérhető magyar nyelven. Ennek eredményeként be kellett látnom, hogy az elektromos rollereknek igenis megvan a létjogosultságuk. Sőt, számos előnnyel rendelkeznek.

Engedd meg tehát, hogy bemutassam ezeket!

Miért jó az elektromos roller?

A fenti történetből is láthatod, hogy az első összehasonlítási alap a bicikli volt. Ez pedig nem is áll olyan távol a valóságtól, ugyanis számos hasonló előnye van a kettő közlekedési módnak.

Az egyik viszonylag egyértelmű, hogy az autóval való közlekedéshez képest jelentős mértékben kímélik a környezetet. Nem csak a föld lesz hálás a megspórolt üzemanyag miatt, de természetesen a pénztárcád is.

A biciklizés természetes velejárója a testmozgás. Mi van azonban, ha a készüléket motor hajtja? Ekkor természetesen kevesebb kalóriát fogsz elégetni, viszont cserébe nem is fogsz megizzadni munkába menet. Én alapvetően izzadós vagyok, ezért számomra ez például egy elég erős érv. Rájöttem arra is, hogy az első feltételezésem, miszerint az elektromos roller egyáltalán nem mozgat meg, téves. Nem tűnik túl aktív tevékenységnek a rolleren álldogálni, azonban a folyamatos egyensúlyozás és a roller irányítása mégis megerősíti a core izmokat.

Érdemes az előző gondolatmenetet tovább vinni és gondolni azokra is, akik valamilyen egészségügyi problémával küzdenek. Túlsúly, szívproblémák, ízületi megbetegedések. Egyik sem jó társ, ha keresztül akarsz tekerni a városon. Ezeknek az embereknek egy kényelmes, egészséges és nem túl megterhelő alternatíva lehet az elektromos roller.

Kevésbé praktikus, inkább szentimentális érv, hogy biciklizés vagy rollerezés közben sokkal jobban megismerheted a város utcáit, mint mondjuk a tömegközlekedéssel. A megfelelő szemlélettel a reggeli utazásod egy igazi meditatív kaland lehet, ami feltölti mind az elmédet, mind pedig a lelkedet.

Elektromos rollerezés a parkban

Introvertáltként szeretnék kiemelni még egy számomra jelentős különbséget a tömegközlekedéshez képest. A biciklin vagy rolleren utazva az embernek megmarad a magánszférája. Nem kell más emberek mellé bezsúfolódnod a tömött metrópótló buszon, ez pedig alapjaiban változtathatja meg, hogy hogyan indul a napod. Természetesen a magánszférára vágyók utazhatnak autóval is, azonban az többet fogyaszt, problémás a parkolás sok helyen és még sorolhatnám a hátrányokat.

Mi a különbség az elektromos bicikli és az elektromos roller között?

A fentiekből láthatod, hogy mindkét közlekedési eszköz mellett hasonló érvek szólnak. Akkor miért választanád az elektromos rollert?

Kettő jelentős különbség van. Az egyik a testmozgás mennyisége. Egy hagyományos biciklin utazva jóval többet kell mozognod, ami nem mindenki számára jelent kellemes elfoglaltságot. Ahogy már említettem, én például szó szerint meghalnék, ha nyári hőségben kellene végig tekernem a város egyik feléből a másikba. Természetesen az elektromos bicikli is egy létező dolog, azonban a roller még ehhez képest is kevesebb fizikai aktivitást igényel.

A másik nagy különbség igazából az, ami számomra a roller irányába billentette el a mérleg nyelvét. Ez pedig, hogy az elektromos rollert milliószor könnyebb tárolni és szállítani, mint egy biciklit. A legtöbb készülék ugyanis könnyedén összecsukható. Ezért aztán bármikor felszállhatok vele egy metróra, könnyedén közlekedhetek vele mozgólépcsőkön is és a munkahelyen is elfér akár az íróasztalom alatt is. Ezt pedig egyik bicikli sem képes megközelíteni sem.

Szeretnél te is elektromos rolleren suhanni?

A fenti érvek téged is meggyőztek arról, hogy azért elég király cucc az elektromos roller? Gyere és olvasd el a részletekbe menő útmutatómat, amiből még többet megtudhatsz ezekről a járgányokról!

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!