TOP elektromos fogkefék (2022)

Elektromos fogkefe vásárlás okosan. Segítünk megtalálni a számodra legjobb elektromos fogkefét.

Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

Az elektromos fogkefe egy rendkívül praktikus és hatékony higiéniai eszköz – szerintem mára már elengedhetetlen kelléke minden háztartásnak. A hagyományos fogkeféknél sokkal hatékonyabb és kényelmesebb.

E termékek terén is rendkívül széles a paletta, sokan csak találomra választanak – annak ellenére, hogy jelentős különbségek is lehetnek köztük. Ha Te is szeretnéd kiválasztani a számodra legjobb elektromos fogkefét, akkor olvasd el az ajánlómat és a fogkefe teszteket.*

Elektromos fogkefe toplista

Termék névKépFőbb előnyökElektromos fogkefe ár
Philips Sonicare EasyClean HX6511/35 elektromos fogkefe Philips Sonicare EasyClean HX6511/35 elektromos fogkefe
 •  Kedvező ár-érték arány
 •  Kíméletes, mégis alapos tisztítás
 •  A csomagban két fogkefét is találsz majd
aktuális ár
Oral B Genius 9000 elektromos fogkefe Oral B Genius 9000 elektromos fogkefe
 •  6 használati mód
 •  4 különböző fogkefefej
 •  Oral B applikáció, nyomásérzékelővel
aktuális ár
Philips Sonicare For Kids HX6322/04 elektromos fogkefe Philips Sonicare For Kids HX6322/04 elektromos fogkefe
 •  Modern technológia
 •  Alapos tisztítás
 •  Játékos fogmosás Sparkly segítségével
aktuális ár

Elektromos fogkefe tesztek

A listában található termékeket egyesével is bemutatom, így érthetővé válik mindegyik előnye, megismerheted az esetleges hátrányait is. Mivel az egyes eszközök eléggé eltérőek lehetnek, azt javaslom, hogy olvasd át mindegyiket, hogy az igényeidnek leginkább megfelelőt tudd megvenni.

Philips Sonicare EasyClean HX6511/35 elektromos fogkefe
Philips Sonicare EasyClean HX6511/35 elektromos fogkefe

Tökéletes választás pároknak

 •  Kedvező ár-érték arány
 •  Kíméletes, mégis alapos tisztítás
 •  A csomagban két fogkefét is találsz majd
aktuális ár

Ha szeretnétek a pároddal közösen kipróbálni az elektromos fogkeféket, akkor ez a készülék egy tökéletes első lépés lehet. Nem csak kedvező árfekvéssel rendelkezik, de ráadásul a csomagban kettő fogkefe is található, mindkettő cserélhető fejekkel. Így tökéletes megoldást jelent párok számára.

A Philips szónikus fogkeféi nagyon jó minőséget képviselnek, ráadásul szinte egyből élvezheted velük az elektromos fogkefék minden előnyét. A hagyományos fogkefékhez képest ez a technológia akár kétszer több lepedéket képes eltávolítani, ráadásul kíméli a fogínyt és a fogakat is fehérebbé teheti.

Két fogkefét kapsz, szuper áron, amik hatékony és kíméletes tisztítást végeznek. Csak ajánlani tudom.

A fogkefe percenként akár 31000 tisztítómozdulatra is képes, így a szennyeződéseknek esélyük sem marad. Emellett biztonságosan használható akár fogszabályzók, fogászati pótlások és periodontális tályog esetén is.

A készülék használatát több kényelmi funkció is egyszerűbbé teszi. A kétperces időzítő segít benne, hogy megfelelő ideig mosd a fogaidat. A Quadpacer technológia pedig 30 másodperces időszakonként figyelmeztet, hogy haladj tovább a fogsor egy másik negyedére. Így egyenletes és alapos tisztítást érhetsz el.

A biztonságos és kíméletes használatot tovább fokozza, hogy a fogkefe az első 14 használat során fokozatosan növeli az intenzitást. Így kezdetben sokkal kíméletesebb, később pedig, amikor már megszokta az ínyed a használatot, akkor alaposabb tisztítást végez.

Mivel elektromos fogkeféről van szó, ezért fontos megemlítenünk az akkumulátort is. Ez jelen esetben egy korszerű Líthium-ion technológiás aksi lesz. Egyetlen töltéssel akár 3 hét használat is lehetséges. Ez pedig remek hír, hiszen így könnyedén magaddal viheted a fogfekét akár utazásra vagy nyaralásra is.

Ha szeretnél hatékonyabban, de mégis kíméletesebben fogatmosni, akkor ez az elektromos fogkefe kitűnő választás lehet számodra. Ráadásul ne feledkezzünk meg a kedvező árról, és arról sem, hogy ebben a csomagban rögtön két darab fogfekét kaphatsz majd egyszerre. Szóval a Philips Sonicare EasyClean HX6511/35 modelljét egyértelműen csak ajánlani tudom.

Előnyök:

 •  Kedvező ár-érték arány
 •  Kíméletes, mégis alapos tisztítás
 •  A csomagban két fogkefét is találsz majd

Hátrányok:

 •  Extrák tekintetében nem annyira kiemelkedő
Oral B Genius 9000 elektromos fogkefe
Oral B Genius 9000 elektromos fogkefe

Az elektromos fogkefék koronázatlan királya - sokoldalú, mutatós. Új szintre emeli a fogmosás élményét.

 •  6 használati mód
 •  4 különböző fogkefefej
 •  Oral B applikáció, nyomásérzékelővel
 •  Utazó tok (USB töltővel)
 •  Mobil rögzítő
aktuális ár
Kétségek nélkül állíthatom, hogy az Oral B Genius 9000 elektromos fogkeféje minden tekintetben kiemelkedik a versenytársai közül. Mondhatjuk úgy is, hogy ez a maximum amit eddig kihoztak fogkefe ügyben. Ha kipróbálod garantáltan úgy fogsz nézni a régi kefédre, mint a kőkorszakból maradt leletre. A Genius 9000 egyesíti magában az összes jó tulajdonságot, ami felmerülhet egy elektromos fogkefénél.

Részletes Oral B Genius 9000 elektromos fogkefe vélemény >

Előnyök:

 •  6 használati mód
 •  4 különböző fogkefefej
 •  Oral B applikáció, nyomásérzékelővel
 •  Utazó tok (USB töltővel)
 •  Mobil rögzítő

Hátrányok:

 •  Drága
Philips Sonicare For Kids HX6322/04 elektromos fogkefe
Philips Sonicare For Kids HX6322/04 elektromos fogkefe

Modern, minőségi fogkefe gyermekeknek, játékos alkalmazással

 •  Modern technológia
 •  Alapos tisztítás
 •  Játékos fogmosás Sparkly segítségével
 •  Gyerekbarát kialakítás
aktuális ár
A Pihilips Sonicare egy felső kategóriás fogkefe a legkisebbeknek. Ha szeretnél egy igazán jó minőségű készüléket vásárolni, amivel tényleg gyerekjáték és móka lesz a fogmosás, akkor jó helyen jársz. Színes mintázata és vidám alakja könnyen elnyeri a gyermekek tetszését, emellett a csomag tartalmaz többféle matricát is, amikkel teljesen egyedivé varázsolhatjátok a fogkefét.

Részletes Philips Sonicare For Kids HX6322/04 elektromos fogkefe vélemény >

Előnyök:

 •  Modern technológia
 •  Alapos tisztítás
 •  Játékos fogmosás Sparkly segítségével
 •  Gyerekbarát kialakítás

Hátrányok:

 •  Az applikáció fejlesztői néha lassan javítják a hibákat

Milyen elektromos fogkefét vegyek? Minden amit vásárlás előtt tudnod kell

Látszólag ugyanolyan jó egy hagyományos fogkefe és az elektromos fogkefe is. Megmossa a fogakat. A csinos design és a kényelem mellett más előnye is van. A Cochrane kutatása szerint jelentősen csökkenti az esélyét dentális plakk és a fogínygyulladás kialakulásának a használata. Ez egy olyan tényező, ami miatt mindenképp érdemes használni.

Persze azt sem árt tudni, hogy a megfelelő fogmosási gyakoriság, helyes fogkefetartás és fogselyem használata mellett lényegében mindegy mit használsz. Az elektromos fogkefék előnye akkor nyilvánulhat meg, ha nem ügyelsz kellőképpen a fogápolásra.

Lássuk be a legtöbbünk nem követi tökéletesen a fogorvosi ajánlásokat, nem mos két percig fogat a szükséges alapossággal és a fogselymet csak elvétve használ. Ilyen esetben jól jöhet az a kis extra amit az elektromos szájápoló eszköz nyújt – akár jelentős javulást is hozhat a szájhigiéniában. Sok tölthető fogkefe beépített időmérővel is rendelkezik, így jelzi mikor jár le az ajánlott két perc. A legjobbak fél percenként jeleznek – vagyis pontosan ugyanannyi időt tudsz tölteni a száj mind a négy sarkának a tisztításával.

Az igazán modern, csúcskategóriás elektromos fogkefék beépített nyomásérzékelővel is rendelkeznek, melyek segítenek kiegyensúlyozni azt a gyakori hibát, hogy túl erősen nyomod rá a fogkefét a fogadra. Az erős nyomás felsértheti a fogínyedet, így ez különösen hasznos tulajdonság.

Összességében láthatod, hogy nem feltétlen szükséges elektromosra váltanod – csak ha úgy érzed, hogy a szájápolási szokásaidra ráfér egy kis plusz.

Boldog lány elektromos fogkefével

Elektromos fogkefe választási szempontok

Ismerd meg milyen tulajdonságai lehetnek az egyes termékeknek, mire kell figyelned, mielőtt kiválasztod a neked legjobb darabot.

Választható fogkefe típusok

Két szempont alapján is csoportosíthatjuk a megvásárolható elektromos fogkeféket. Az első ilyen szempont az elektromos töltés típusa.

 • Elemes fogkefe: Általában jelentősen olcsóbb, de alacsonyabb tudású fogkeféket lehet elemmel tölteni. A hagyományos fogmosó eszközökhöz képest nincs jelentős különbség – pusztán a feje vibrál. Az állandó elem cserélgetés miatt hosszútávon nem túl gazdaságos, illetve fölöslegesen terheljük a környezetet hulladékkal. Gyerekekre tervezett modellek sokkal gyakoribbak ennél a fajtánál.
 • Újratölthető fogkefe: Hatékonyabb, nagyobb tudású és strapabíróbb készülékek, melyek éveken át hűséges társaid lehetnek a mindennapos fogápolásban. Egyetlen hátránya, hogy nagyobb befektetést igényel az elején, de hosszútávon egészen biztosan megéri. Az újratöltése jelentősen egyszerűbb és olcsóbb, mint az elemes társainak. A fogkefe fej cseréje is rendszeres költséget jelent – de még mindig kisebbet, mint ha az elemes fogkeféből kéne folyton újat venni. Külön jó pont, hogy sok gyártó garanciát vállal a termékre.

Forgófejes fogkefe VS szónikus fogkefe

Az elektromos fogkeféknek két változata van, melyek eltérő módon közelítik meg a fogápolás felturbózását. Le kell szögezni, hogy mindkét típus egyaránt hatékony, szuper szájhigiéniás készülék. Vásárlói vélemények szerint egyaránt kényelmes minkét fajta – így bármelyiket választod, jól jársz vele.

 • Forgófejes fogkefe: A fogkefe sörtéi egy kör alakú részen helyezkednek el; nagy sebességű forgatásával éri el a kiemelkedő tisztító hatását. Jelentős előnye, hogy a fogkefefej kicsi; ez alkalmassá teszi hogy a nehezen megközelíthető, szűk helyeket is elérd vele. Ráadásul kevesebb munkát igényel a részedről a fogmosás, elég szinte csak végighúzni a fogak felszínén és már meg is tisztította azt.  Tanulmányok szerint egy hangyányit hatékonyabb, mint a szónikus társa.
 • Szónikus fogkefe: Formájában leginkább a normál, kézi fogkefékhez hasonlít; viszont ennek a típusnak a feje oldalirányban rezeg – akár percenkénti 50.000-es mozdulatszámmal is. Ez a mozgás tisztítja meg a fogfelületeket. Használata nagyon hasonlít a sima fogkefékéhez. Személyes véleményem szerint kevésbé praktikus, mint a forgófejes társai.

Elemek

Mitől jó egy elektromos fogkefe?

Összegyűjtöttem a legfontosabb fogkefe tulajdonságokat, amik alapvetőek a legjobb elektromos fogkefénél. Egyes funkciók / kiegészítők sajnos feljebb nyomják az árakat, de a jobb minőségű olcsó fogkefék is jól teljesítenek ezeknél a szempontoknál.

 1. Két perces stopper: Jelentősen könnyebb lesz az életed, ha pontosan tudod, mennyi időt kell fogmosással töltened. A fogorvosok egybehangzó véleménye szerint érdemes alkalmanként 2 percet tölteni a fogápolással. A beépített óra segít betartani ezt az időt. Az igazán pöpec fogkeféken fél percenként jelez – így az alsó és felső fogsorod jobb és bal felére is fél-fél perc jut. Nagyon hasznos.
 2. Kényelmes a fogása: Bármennyire is nevetségesen hangzik, meglehetősen fontos szempont – hisz mégiscsak naponta (többször) fogod használni. Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor egy rendszeresen használt tárgy kényelmetlen. Nem kell megijedni – ezen a próbán csak a legolcsóbb műanyag fogkefék buknának el.
 3. Akkumulátor élettartam: A komfortérzetet jelentősen rombolja, ha naponta kell tölteni a fogkefét, mert nem bírja annál tovább az aksija. Napi 2-3 használat mellett is illik bírnia legalább egy hétig feltöltés nélkül. Elég bosszantó, ha pont fogmosáskor kell szembesülni vele, hogy a fogkefe lemerült. A jobb daraboknál valamilyen módon jelzi a töltöttségi állapotot, így a lemerülés előtt rátehetjük a töltőre.
 4. Kis fogkefefej: Mind közül talán ez a legfontosabb szempont. A kis fej azt jelenti, hogy jó eséllyel mindenhova elérsz majd a fogkefével és egy kicsi felület sem marad kezeletlenül. A nagy fejű fogkeféknél sajnos előfordulhat, hogy nem bírod begyömöszölni a nehezen elérhető, szűk szájrészekbe és nem tudod megtisztítani maradéktalanul a fogadat.
 5. Több típusú fogkefefej: A különféle fejek más és más típusú fogápolási igényt elégítenek ki. Létezik speciálisan fogszabályzóra tervezett fej, érzékenyek számára gyengédebb, puhább fej, stb. Mindenképpen ellenőrizd, hogy a speciális igényeidnek megfelelő fejet is lehet-e csatlakoztatni a választott fogkeféhez!
 6. Nyomásérzékenység: Az egyik leggyakoribb fogmosási hiba a túl erős nyomás. Ezt hivatott ellensúlyozni a nyomásérzékeny készülék, ami a ellensúlyozza ha túlságosan nagy erővel tisztítanád a fogsorodat. Kétségkívül hasznos extra.
 7. Több fogmosás program: Az igazán alapos fogmosáshoz különféle programokat is kínálnak a nagyobb tudású fogkefék. Az érzékeny fogak mosásához, fogfehérítéshez vagy épp ínymasszírozáshoz is külön programot választhatsz – ha tud ilyet kefe.
 8. Könnyen szállítható: Egy kényelmes tok nem csak a gyakori utazóknak hasznos kiegészítő, de alkalmi kiruccanáshoz is szuper megoldás. Az elektromos fogkefe elég drága mulatság ahhoz, hogy ne hagyd véletlenül tönkremenni – arról nem is beszélve, hogy ha nem megfelelő helyen tárolod utazás közben telemehet mindenféle szennyeződéssel.
 9. UV fertőtlenítő: Szinte csak hab a tortán az UV-s fertőtlenítő a fogkefén – sajnos a legtöbb nem is tud ilyet. Segítségével még tisztább lesz a szájüreged.

Elektromos fogkefe fejek

Speciális elektromos fogkefék

A hagyományos – általában felnőtteknek szánt – modelleken túl találkozhatsz még kettő egyedibb alkategóriával is az elektromos fogkefék piacán. Ezekről is érdemes egy-két szót ejtenünk.

Elektromos fogkefék gyerekeknek

Természetesen ha fogmosásról van szó, akkor nem csak a felnőttekre, de a kisebbekre is gondolnunk kell. Ez azért is fontos, mert az ő fogaik még érzékenyebbek, így másfajta kezelést igényelnek. A gyerekek számára azért is lehet jó választás egy elektromos fogkefe, mert ők még nem annyira ügyesek, sietnek, nem is érdekli őket annyira a fogaik egészsége – ebből következően általában kevésbé alaposan mossák meg a fogukat, ami későbbi problémákhoz vezethet. Ezzel szemben egy jó – és vagány – elektromos fogkefe nem csak alaposabb munkát végez, de egyben vonzóbbá is teheti a fogmosást. Szóval ha apró tejfogak is vannak a háztartásban, akkor érdemes lehet elgondolkozni egy kifejezetten gyerekeknek tervezett elektromos fogkefe beszerzésén. Ezek a modellek gyengéd, de alapos tisztítást nyújtanak, és hasznos extrákkal is kiegészülhetnek. Ilyenek például a vagány mintázat vagy az időzítő, ami szabályozza, hogy mennyi ideig kell vele fogatmosni.

Elektromos fogkefék okos funkciókkal

Mára már gyakorlatilag az összes elektronikai cikkből elérhető okos verzió, ami mindenféle Wi-Fi-s, okostelefonos csodafunkciókkal rendelkezik. A smart elektromos fogkefék esetében ezek lehetnek időzítő, fogmosási statisztika, fogmosás emlékeztető és hasonló okosságok. Ha rendben vannak a fogmosási szokásaid, akkor ezekre nem sok szükséged lesz, de ha néha kimarad az esti fogmosás, akkor egy ilyen modell segíthet gatyába rázni a szád egészségét.

Az elektromos fogkefe használata

Az egyes készülékek használata közt lehetnek eltérések, de általánosságban nézve a következőképp kell megtisztítanod a fogaidat.*

 1. Töltsd fel a fogkefét – amennyiben nincs feltöltve. Az elemes fogkefébe tegyél elemet, a tölthetőt pedig állítsd az állványára és csatlakoztasd a konnektorhoz. Néhány óra alatt teljesen fel lesz töltve. Egyes újabb típusú fogkeféket USB töltővel is fel lehet tölteni. Az igazán nagy utakra a legjobb power bankok egyikével felszerelkezve soha nem fogsz kifogyni.
 2. Helyezz fel egy fejet a fogkefére, amennyiben még nincsen rajta. Fontos! Az elektromos fogkefe fejeket kb. 3 havonta cserélni kell!
 3. Helyezz fogkrémet a sörtékre, majd mosd meg a fogadat. Szánj erre a műveletre 2 percet. A forgófejes fogkefét csak végig kell húzni a fogfelületeken, a szónikus fogkefét viszont a hagyományos fogkefékhez hasonlóan kell használni.
 4. Fogmosás után alaposan öblítsd el.

*Az ajánlóm nem helyettesíti a fogorvosi szakvéleményt.

Fogkefék felirattal

Ralf.hu elektromos fogkefe teszt győztesek

További termék útmutatók Fürdőszoba témakörben